Informații de care să țineți cont pentru a vă bucura din plin de o călătorie cu mașina în stațiunea Nisipurile de Aur

     Dacă va-ți hotărât să petreceți un sejur în una dintre stațiunile de pe litoralul Bulgariei și doriți să vă deplasați până la destinație cu mașina personală, noi vă vom oferi în cele ce urmează câteva sugestii și informații astfel încât drumul până în Bulgaria să fie o experiență cât mai plăcută și să nu vi se pară excesiv de obositor. Stațiunea Nisipurile de Aur este situată pe coasta Mării Negre din Bulgaria, învecinându-se cu stațiunea Albena, de care o despart doar 15 kilometri. Distanța dintre București și Nisipurile de Aur poate fi parcurs în circa 4 ore și diferă în funcție de traseul ales. Știm cu toții cât de entuziasmați suntem atunci când e vorba să plecăm în vacanță, încât ne-am dori să ajungem cât mai repede la destinație și să parcurgem un drum cât mai scurt și cât mai lipsit de aglomerație. Dacă în drum spre Nisipurile de Aur entuziasmul este la cote maxime, iar bucuria unui sejur s-ar putea să vă facă să parcurgeți mai ușor traseul, la întoarcerea spre casă situația se schimbă adeseori, de aceea vă venim în întâmpinare cu câteva informații pentru ca dumneavoastră să vă alegeți ruta cea mai avantajoasă și drumul să nu știrbească din frumusețea sejurului petrecut în stațiunea Nisipurile de Aur.

      În cazul în care doriţi să vă bucuraţi de un sejur în stațiunea Nisipurile de Aur și va-ți hotărât să parcurgeți drumul spre destinația de vacanță cu mașina personală atunci e bine să vă informați din timp asupra traseului ales. Sunt mai multe rute care unesc Bucureștii de Nispurile de Aur. Astfel, prima rută care, odată parcursă, vă va duce la destinație este București-Giurgiu- Ruse-Shumen-Varna-Nisipurile de Aur. Până la Ruse drumul este bun, șoseaua europeană numărând 4 benzi, de asemenea, drumul ce leagă Ruse de Varna este destul de liber și bine întreținut. Va fi destul de ușor să ajungeți la destinație, important este să fiți atenți la indicatoare și să nu vă abateți de la drum. În cazul în care nu vă veți confrunta cu accidente sau evenimente neprevăzute, puteți ajunge în stațiunea Nisipurile de Aur în circa 4 ore. În plus, nu veți fi nevoiți să așteptați mult timp la vamă, iar vigneta se achiziționează din vamă. Al doilea traseu prin care puteți ajunge în staţiunea Nisipurile de Aur este București-Austostrada Soarelui(A2)-Călărași-Bac Silistra-Dobrich-Nisipurile de Aur. Diferența dintre cele două trasee, în ceea ce privește numărul de kilometri şi timpul ce va trebui să-l alocaţi drumului, nu este foarte mare. Dacă alegeți acest traseu trebuie să țineți cont că veți fi nevoiți să așteptați câteva zeci de minute la trecerea bacului și să achitați o taxă privind trecerea cu bacul în valoare de 35 lei. Avantajul constă în faptul că șoselele nu sunt aglomerate, totuși, acestea nu sunt în cea mai bună stare și sunt cam înguste.

     O altă variantă pentru a ajunge în Nispurile de Aur este reprezentată de traseul București-Cernavodă-Medgidia-Negru Vodă-Dobrich-Nisipurile de Aur. La fel ca și în cazul celorlalte două trasee, acest traseu va fi parcurs în aproximativ 4 ore. Distanţa dintre Iaşi şi Nisipurile de Aur este de circa 550 de kilometri în cazul în care alegeți să vă deplasați pe ruta Iaşi-Vaslui-Bârlad-Galați-Dobrich-Nisipurile de Aur și de aproximativ 580 de kilometri dacă optați pentru traseul Iași-Vaslui-Bârlad-Focșani-Dobrich-Nisipurile de Aur. În ambele cazuri drumul va dura puțin peste 8 ore. Dacă locuiți în Cluj-Napoca până în stațiunea Nisipurile de Aur va trebui să parcurgeți aproximativ 710 de kilometri pe traseul Cluj-Napoca - Alba Iulia Sibiu - Râmnicu-Vâlcea Ruse Shumen -Nispurile de Aur sau puțin peste 780 de kilometri, în cazul în care alegeți varianta Cluj-Napoca – Târgu Mureș – Sinaia – București - Călărași – Dobrich – Nisipurile de Aur. Dacă punctul de plecare este orașul Timișoara, atunci până în stațiunea Nisipurile de Aur veți străbate 780 de kilometri pe traseul Timișoara-Craiova-Ruse-Shumen-Nisipurile de Aur și puțin peste 800 de kilometri, în cazul în care alegeți varianta Tmișoara-Deva- Pitești-Ruse-Shumen-Nisipurile de Aur.

 

 

Unități de cazare din Nisipurile de Aur ce pun la dipoziția turiștilor plaje private, șezlonguri și umbrele gratuite

Atunci când ne alegem o destinaţie de vacanță și o unitate de cazare, cu toții ținem cont de anumite considerente. În cazul în care doriți o vacanță în care să vă bucurați de soare pe o plajă privată sau doriți să dispuneți de șezlonguri și umbrele gratuite , în cele ce urmează vă vom prezenta o serie de hoteluri ce îndeplinesc aceste condiții.

Citeste mai mult.

Activităţi sportive şi recreative în staţiunea Nisipurile de Aur

Dacă sunteți o persoană sportivă și vreți să vă bucurați de o vacanță activă pe litoralul bulgăresc vă recomandăm să luați în calcul drept destinație de vacanţă Nisipurile de Aur. Ştim cu toţii cât de important e sportul în menţinerea unui stil de viaţă sănătos, însă dacă nu sunteţi adepții mişcării, poate că o vacanţă este momentul oportun să vă familiarizaţi cu obiceiuri noi, care vor aduce în viaţa dumneavoastră numai beneficii.

Citeste mai mult.

Aquapolis - centrul distracției din Stațiunea Nisipurile de Aur

Aquapolis sau Orașul acvatic este primul parc acvatic de pe teritoriul Bulgariei, în același timp fiind și unul dintre cele mai extinse parcuri de acest gen din țară. Parcul este amplasat în Vestul Stațiunii Nisipurile de Aur.

Citeste mai mult.

Cele mai interesante atracții turistice de care se pot bucura turiștii Stațiunii Nisipurile de Aur

Vacanța petrecută în Stațiunea Nisipurile de Aur pe lângă faptul că va fi cu siguranță relaxantă și reconfortantă poate fi una extrem de interactivă. Datorită așezării sale geografice, fiind situată în apropiere de Varna, stațiunea dispune de numeroase obiective turistice, naturale și culturale. În cazul în care doriți să îmbinați relaxarea cu vizitarea unor obiective turistice dintre cele mai interesante, trebuie să știți că Nisipurile de Aur vă oferă din plin această oportunitate.

Citeste mai mult.