Oferte Cazare - Litoral Balcic, Dobrici, Bulgaria la hoteluri de 3* stele ☀️ 2025

Cazare - Litoral Balcic la hoteluri de 3* stele 2025

Hotelurile de 3 stele din Balcic ofera oaspetilor sai, de regula, un nivel ridicat de confort. Unitatile de cazare cotate cu 3 stele sunt situate, de cele mai multe ori, in apropierea statiilor taxi sau a statiilor de transport in comun. In cazul in care unitatea de cazare din Balcic numara mai mult de trei etaje, aceasta trebuie sa puna la dispozitia oaspetilor sai si lifturi. Turistii cazati in hoteluri de 3 stele vor beneficia de camere dotate cu baie proprie, TV, telefon, birou, curier, oglinda, spatiu pentru depozitarea bagajelor, uscator de par, si masa de cafea. Aceste facilitati pot varia de la hotel la hotel. Dimensiunea camerelor din Balcic poate varia in functie de numarul de paturi, insa, de regula, au in jur de 14 mp. Personalul de la receptia hotelurilor de trei stele trebuie sa vorbeasca cel putin o limba de circulatie internationala.

Litoral Balcic la hoteluri de 3* stele 2025 face parte din regiunea Dobrici din Bulgaria.

In Balcic sunt 15 hoteluri care au 3* stele. Puteti vedea aceste hoteluri de 3* stele mai jos.

Vezi hoteluri Balcic

Filtre Litoral Balcic la hoteluri de 3* stele 2025

Filtreaza hotelurile din Balcic pe baza numarului de stele:

Filtreaza hotelurile din Balcic pe baza tipului de masa:

Mai jos puteti gasi hoteluri de 3* stele in Balcic pentru anul 2025

Preturi pentru 2 adulti la
Hotel Ahilea incepand cu 412.00 €
Plecare 30 Iunie 2025, 7 nopti, Mic dejun
Preturi pentru 2 adulti la
Hotel Antik incepand cu 484.00 €
Plecare 1 Iunie 2025, 7 nopti, Fara Masa

Preturile prezente pe aceasta pagina, referitoare la hotelurile din Balcic de 3* stele , sunt orientative, calculate pentru 2 persoane, pe baza prețurilor aplicate în ultimele 60 de zile. Pretul corect din acest moment este afisat in pagina de rezervare si este calculat in functie de ofertele si disponibilitatea curenta.

Sejur în Balcik - destinația de suflet a reginei Maria

Orașul Balcik beneficiază de o istorie îndelungată, în perioada elenă fiind un important centru comercial și port la Marea Neagră. În anul 1913, în urma Războiului Balcanic, orașul a intrat în componența Regatul Român, fiind teritoriu românesc până în anul 1940, când a revenit Bulgariei. Această perioadă de timp i-a adus orașului un farmec deosebit și un plus de popularitate, regina Maria construind aici Castelul de Vară de la Balcik. Se spune că primul care a remarcat frumusețea locului a fost pictorul Alexandru Satmari, în 1915, acesta convingând-o pe regina Maria să viziteze orașul. Odată vizitat locul, suverana a rămas atât de impresionată încât a notat în memoriile sale:  „am avut ca o simțire că locul acesta fie mă așteptase pe mine, ori că eu trăisem întotdeauna în așteptarea lui”. Castelul de  la Balcik, construit în anul 1924, îmbină mai multe stiluri arhitectonice, stilul oriental îmbinându-se armonios cu stilul Renașterii Naționale bulgare. Este plasat pe trei terase, iar în fața sa este dispus un minaret, care îi accentuează stilul oriental. Este amplasat foarte aproape de mare, fiind despărțit de aceasta doar printr-o faleză abruptă. Deși a fost pentru o vreme reședință regală, castelul are puține camere și este foarte simplu decorat. În perioada comunistă a fost folosit în scopuri nomenclaturiste, fiind „casă de odihnă” pentru activiștii partidului. În 1960, Balcikul a fost transformat cu mari eforturi în muzeu, a trebuit să se caute mobilă, tablouri și icoane asemănătoare cu cele care decorau inițial castelul.  În acest scop au fost folosite puținele fotografii cu decorul interior al castelului.

poza Sejur în Balcik - destinația de  suflet a reginei Maria

În jurul construcției principale sunt dispuse mai multe clădiri de dimensiuni mici, înconjurate de grădini și terase. Terasele de care se înconjoară castelul sunt îndreptate spre mare și sunt decorate cu cascade mici, o moară de apă, poduri și izvoare. Regina Maria a dorit pentru rugăciune o capelă simplă, aceasta fiind și cea mai mică biserică din toată Bulgaria. Conform ultimei dorințe a Mariei, la moartea acesteia, în anul 1938, inima i-a fost depusă aici.  Palatul este înconjurat de o grădină foarte minuțios proiectată, care datorită miilor de specii de plante, a diferiților copaci, cactuși și palmieri, a fost transformată în grădină botanică, trecând în custodia Universității din Sofia. Grădina are o suprafață de circa 35 de hectare, fiind una dintre cele mai importante grădini botanice din Europa. Datorită atmosferei, complexul de la Balcik este supranumit Cuibul liniștit. Aristocrații români au urmat-o pe regina Maria și au fost primii turiști din Balcik. Trebuie precizat că doar o parte din camere sunt deschise vizitării. În anul 1931, Octavian Moșescu și-a propus să transforme Balcikul într-o replică a stațiunilor de pe riviera franceză. În anii ’30, în oraș s-a instalat electricitate, canalizare, drumurile au fost modernizate și s-a construit un aeroport. Drept consecință, în acea perioadă Balcikul era destinația preferată de recreere pentru elita bucureșteană. În prezent, aerul deosebit al locului atrage anual sute de turiști.

poza Sejur în Balcik - destinația de  suflet a reginei Maria

Castelul și grădinile sunt fără îndoială atracțiile principale ale orașului, obiectivele turistice ale zonei fiind completate de câteva muzee și o galerie de artă. Galeria de artă expune lucrări realizate de către artiștii locali, dar și o serie de opere internaționale. În piața centrală a orașului puteți descoperi un Muzeu de Istorie, care se axează pe prezentarea istoriei stațiunii din secolul al VI-lea î.Hr. până în la mijlocul secolului XX. Vizavi de aceasta, veți descoperi un Muzeu Etnografic, ce a fost amplasat în casa unui negustor de porumb. Acesta prezintă aspecte din viața orașului și a satului pentru perioada secolului XIX. Un alt obiectiv turistic din Balcik este Complexul Etnografic sau Complexul Renașterii Naționale Bulgare, care include Biserica Sfântul Nikola, construită în anul 1845 în stilul Renașterii Naționale și o școală ce datează din aceeași perioadă.

Balcik oferă 2 benzi înguste de plajă, una naturală, iar cealaltă artificială. La câțiva kilometri, în nordul stațiunii, veți descoperi numeroase plaje izolate ce se întind sub stânci. Pe plaja din fața Castelului Regina Maria accesul se face dinspre faleza orașului, plaja fiind frecventată de mulți români și este parțial amenajată. Intrarea în apă nu este tocmai lină, însă apa este foarte curată. Este recomandat să nu vă îndepărtați foarte mult de țărm, deoarece apa se adâncește foarte rapid. Balcikul este o destinație de vacanță liniștită, viața de noapte fiind cvasi-absentă, orașul nefiind la fel de cosmopolit ca destinațiile de top de pe litoralul bulgăresc. Orașul se bucură de un spațiu extins pentru promenadă, faleza fiind înțesată de restaurante și terase. Hotelurile din zonă sunt în general construcții noi și vin întru întâmpinarea turiștilor cu dotări și servicii de calitate, precum piscine, săli de fitness, restaurante și baruri. La o distanță de circa 4 kilometri de Balcik este situată zona Touzlata, celebră pentru tratamentele balneare cu nămol extras din cele două lacuri sărate. Aici se tratează afecțiunile reumatice și dereglările nervoase. În zonă s-a construit și un complex hotelier cu bază de tratament, vile, zone de camping și restaurante. La 15 kilometri de Balcik puteți vizita satul Obcrohishte unde pot fi admirate ruinele unei fortărețe din perioada în care orașul s-a aflat sub ocupația Imperiului Otoman. De asemenea, din portul din Balcik se organizează zilnic croaziere cu iahtul. 

 

poza Sejur în Balcik - destinația de  suflet a reginei Maria



Alegeți dintre unitățile de cazare din Balcik și petreceți un sejur relaxant și plăcut

 Stațiunea Balcik este situată în partea nordică a litoralului bulgar, la circa 12 kilometri distanță de Albena. Stațiunea a aparținut României între anii 1913-1940, fiind apoi redobândită de bulgari. Balcik-ul a reușit să-și conserve aerul pitoresc și romantic, combinând cu succes facilitățile moderne cu vestigiile istorice. Agenția noastră pune la dispoziția celor care plănuiesc un sejur în Balcik hoteluri pentru toate bugetele și preferințele, astfel încât oricine să se poată bucura de un sejur în acest orășel cochet.

Citeste mai mult.

Castelul de vară de la Balcik - reședința preferată a reginei Maria

Regina Maria s-a îndrăgostit iremediabil de Balcik, devenind destinația sa de suflet. Orașul a fermecat-o atât de mult pe suverană încât, în testamentul său, a dispus ca inima sa să fie păstrată aici, într-o raclă în Capela Stella Maris, unde a rămas până în anul 1940, atât timp cât orașul a fost teritoriu românesc.

Citeste mai mult.