Oferte Cazare - Munte Bansko, Blagoevgrad, Bulgaria ­čîä 2024

Cazare - Munte Bansko 2024

Ora╚Öul Bansko este situat ├«n partea de nord-est a Mun╚Ťilor Pirin, la circa 60 de kilometri de Blagoevgrad ╚Öi la 160 kilometri de Sofia, ├«ntr-o zon─â de o frumuse╚Ťe uimitoare. Bansko este situat la o altitudine de 925 metri, iar zona destinat─â schiatului se afl─â la 2.000 -2.6000 metri altitudine. Bansko prezint─â un dublu avantaj, pe l├óng─â faptul c─â este cea mai modern─â sta╚Ťiune de schi din Bulgaria , ora╚Öul este ├«nc─ârcat de istorie ╚Öi este perfect pentru petrecerea timpului liber. Numele ora╚Öului provine de la cuv├óntul vechi bulgar "ban" care ├«nseamn─â "st─âp├ón".

Citeste mai mult

Munte Bansko 2024 face parte din regiunea Blagoevgrad din Bulgaria.

In Bansko sunt 193 hoteluri, din care 5 hoteluri de 5 stele, 50 de hoteluri de 4 stele, 118 de hoteluri de 3 stele, 20 hoteluri de 2 stele.

Filtre Munte Bansko 2024

Filtreaza hotelurile din Bansko pe baza numarului de stele:

Filtreaza hotelurile din Bansko pe baza tipului de masa:

Preturi pentru 2 adulti la
Aparthotel Lucky Bansko incepand cu 588.00 €
Plecare 8 Decembrie 2024, 7 nopti, Mic dejun
Preturi pentru 2 adulti la
Premier Luxury Mountain Resort incepand cu 531.00 €
Plecare 25 Martie 2025, 7 nopti, Mic dejun
Preturi pentru 2 adulti la
Hotel Amira incepand cu 511.00 €
Plecare 3 August 2024, 7 nopti, Mic dejun
Preturi pentru 2 adulti la
Hotel Kempinski Grand Arena incepand cu 966.00 €
Plecare 25 Noiembrie 2024, 7 nopti, Mic dejun
Preturi pentru 2 adulti la
Regnum Bansko Hotel & Spa incepand cu 466.00 €
Plecare 24 Noiembrie 2024, 7 nopti, Mic dejun
Preturi pentru 2 adulti la
Aparthotel Aspen incepand cu 265.00 €
Plecare 18 Iulie 2024, 7 nopti, Fara Masa
Preturi pentru 2 adulti la
Grand Royale Hotel & Spa incepand cu 303.00 €
Plecare 17 Iulie 2024, 7 nopti, Mic dejun
Preturi pentru 2 adulti la
Hotel Belvedere Holiday Club incepand cu 582.00 €
Plecare 8 Martie 2025, 7 nopti, Demipensiune

Preturile prezente pe aceasta pagina, referitoare la hotelurile din Bansko, sunt orientative, calculate pentru 2 persoane, pe baza pre╚Ťurilor aplicate ├«n ultimele 60 de zile. Pretul corect din acest moment este afisat in pagina de rezervare si este calculat in functie de ofertele si disponibilitatea curenta.

Bansko - alege o destina╚Ťie plin─â de distrac╚Ťie ╚Öi adrenalin─â

Conform unei vechi legende, ora╚Öul a fost fondat ├«n secolul al XI-lea de c─âtre armata de solda╚Ťi orbi a ╚Ťarului Samuil, care pierduse o lupt─â ├«mpotriva ├«mp─âratului Vasile al II-lea al Bizan╚Ťului. ├Än loc s─â ia prizonieri, Vasile a orbit 14.000 dintre solda╚Ťii lui Samuil. Samuil s-a┬á┬á├«nvinov─â╚Ťit pentru ├«nfr├óngerea suferit─â ╚Öi s-a sinucis c├ónd armata a ajuns ├«n Bansko, iar solda╚Ťii s─âi au refuzat s─â mai ├«nainteze ╚Öi au pus bazele ora╚Öului. La ├«nceputul secolului al XVIII-lea Bansko s-a dezvoltat ca un centru al artelor ╚Öi me╚Öte╚Öugurilor, iar de la sf├ór╚Öitul secolului al XVIII-lea ╚Öi secolul XIX, s-a aflat ├«n primele r├ónduri ale mi╚Öc─ârii de Rena╚Ötere Na╚Ťional─â. De altfel, o mare parte a arhitecturii ora╚Öului dateaz─â chiar din acea perioad─â.

Centrul ora╚Öului Bansko este dispus sub forma unui parc arhitectural cu mai mult de 130 de case, biserici, hanuri ╚Öi alte cl─âdiri ce au fost declarate monumente na╚Ťionale. Turismul cultural este ╚Öi el foarte bine dezvoltat. Majoritatea atrac╚Ťiilor turistice din ora╚Ö au leg─âtur─â cu personalit─â╚Ťile importante care s-au n─âscut ├«n localitate, Bansko fiind ora╚Öul natal al lui Paisie din Hilendar, al lui Neofit Rilski, Toma Vi╚Öanov ╚Öi al lui Nikola Vap╚Ťarov.┬áMuzeul Nikola Vap╚Ťarov, situat ├«n pia╚Ťa modern─â a ora╚Öului, unde se ├«nt├ólne╚Öte ╚Öi o statuie a marelui poet bulgar, se prezint─â ca o reproducere a casei ├«n care a copil─ârit poetul. De asemenea, pute╚Ťi vizita┬áExpozi╚Ťia de Icoane┬áce prezint─â publicului larg icoane pictate de cei mai buni studen╚Ťi de la ╚ścoala Bansko, inclusiv de fondatorul ╚Öcolii, Toma Vi╚Öarov, ╚Öi de fiul s─âu, Dimitar. ├Än centrul┬áPie╚Ťei Vazrajdane┬áve╚Ťi putea admira un monument dedicat c─âlug─ârului ╚Öi istoricului Paisie din Hilendar. De asemenea, aici este situat─â┬áBiserica Sfintei Treimi, a doua biseric─â din Bulgaria ca dimensiune. L─âca╚Öul de cult are o arhitectur─â destul de simpl─â at├ót la exterior, c├ót ╚Öi la interior, liniile drepte ╚Öi tavanul plat fiind ├«n contrast cu majoritatea interioarelor extravagante ale bisericilor ortodoxe. Cel mai frumos obiect este iconostasul din lemn, sculptat de artistul local Velin Ognev ╚Öi ├«mpodobit cu icoane realizate de diferi╚Ťi arti╚Öti locali. ├Än imediata apropiere, ve╚Ťi descoperi┬áCasa Memorial─â Neofit Rilski, construit─â ├«n 1981 ├«n onoarea lui Rilski, fondatorul mi╚Öc─ârii educa╚Ťionale str─âvechi din Bulgaria. Casa este o bijuterie ╚Öi este mult mai mare dec├ót casele obi╚Önuite construite ├«n stilul Rena╚Öterii Na╚Ťionale, camerele ╚Öi ferestrele fiind imense. Dou─â camere sunt dedicate vie╚Ťii ╚Öi activit─â╚Ťii lui Rilski, pun├óndu-se accent pe exemplarul original al lucr─ârii lui de baz─â,┬áGramatica limbii bulgare. Fanii interioarelor realizate ├«n stilul Rena╚Öterii Na╚Ťionale ar trebui s─â viziteze ╚Öi┬áCasa Velianova, construit─â ├«n secolul al XVIII-lea, care se eviden╚Ťiaz─â datorit─â tavanelor sculptate ├«n lemn realizate de c─âtre Volian Ognev. Ora╚Öul se bucur─â ╚Öi de o via╚Ť─â de noapte foarte activ─â, pun├ónd la dispozi╚Ťia turi╚Ötilor o multitudine de cluburi ╚Öi spa╚Ťii de relaxare.┬á

poza Bansko - alege o destina╚Ťie  plin─â de distrac╚Ťie ╚Öi adrenalin─â

Totu╚Öi principala atrac╚Ťie din┬áBansko┬ár─âm├óne schiatul. Sta╚Ťiunea se bucur─â de cel mai lung sezon de schi dintre toate sta╚Ťiunile din Bulgaria, sezonul debut├ónd la 15 decembrie ╚Öi prelungindu-se p├ón─â la 15 mai. De asemenea, se bucur─â de cea mai bun─â z─âpad─â, iernile fiind lungi, cu ninsori abundente iar temperaturile din timpul sezonului variind ├«ntre -16 ╚Öi + 9 grade Celsius. Sta╚Ťiunea de╚Ťine aproximativ 75 de kilometri de p├órtii, foarte bine ├«ngrijite, cu niveluri de dificultate diferite. Peste 60 % din popula╚Ťia municipiului┬áBansko┬áeste angajat─â ├«n turism. Sta╚Ťiunea este potrivit─â at├ót pentru schiorii avansa╚Ťi, c├ót ╚Öi pentru ├«ncep─âtori. Cei din urm─â put├ónd schia la altitudini cuprinse ├«ntre 1.000 ╚Öi 1.600 de metri, unde p├órtiile sunt largi, line ╚Öi bl├ónde. Doritorii de senza╚Ťii tari pot alege p├órtiile mai abrupte. Sta╚Ťiunea dispune de 44 tunuri e z─âpad─â, care au o capacitate de a oferi cele mai bune terenuri pentru practicarea schiului. De asemenea, ve╚Ťi beneficia de telegondolele moderne ╚Öi┬á┬áde spa╚Ťii de relaxare special amenajate, de unde pute╚Ťi achizi╚Ťiona vin fiert, diferite gust─âri, dar ╚Öi feluri principale. Pe timpul iernii, sunt organizate numeroase concursuri na╚Ťionale ╚Öi interna╚Ťionale de schi. ├Än ultimii ani, s-a investit masiv┬á├«n sta╚Ťiune, ├«n zon─â construindu-se hoteluri noi ╚Öi alte facilit─â╚Ťi pentru iubitorii de schi. Turi╚Ötii pot beneficia de servicii medicale ╚Öi stomatologice. Serviciul de urgen╚Ť─â┬áSKI PATROL┬áeste disponibil 24 de ore pe zi. Sta╚Ťiunea ofer─â servicii medicale ╚Öi servicii de prim ajutor pe toate p├órtiile. De asemenea, ├«n zon─â sunt prezente numeroase magazine de unde v─â pute╚Ťi achizi╚Ťiona echipament sportiv, suveniruri┬á╚Öi obiecte artizanale, precum ╚Öi produse folositoare ├«n via╚Ťa de zi cu zi.

poza Bansko - alege o destina╚Ťie  plin─â de distrac╚Ťie ╚Öi adrenalin─â

┬áDac─â alege╚Ťi s─â vizita╚Ťi Bansko ├«n extrasezon pute╚Ťi profita de diverse activit─â╚Ťi distractive ╚Öi relaxante. Indiferent de anotimp, sunt organizate picnicuri ╚Öi excursii p├ón─â la obiectivele turistice naturale, culturale ╚Öi arhitecturale. De asemenea, pe ├«ntreg parcursul anului sunt organizate concursuri, festivaluri interna╚Ťionale ╚Öi concerte. Turi╚Ötii pot practica diverse sporturi, printre care amintim: c─âl─ârie de munte, ciclism, alpinism cu diverse grade de dificultate, tenis, baschet, volei ╚Öi fotbal. Pe R├óurile Struma ╚Öi Mesta se practic─â rafting ╚Öi caiac.┬áBansko┬ápunea la dispozi╚Ťia turi╚Ötilor o multitudine de atrac╚Ťii turistice. Astfel, ├«n apropierea ora╚Öului Bansko este situat┬áParcul Na╚Ťional Pirin, care ├«mpreun─â cu┬áRila┬á╚Öi┬áBalkan Central┬áreprezint─â cele trei parcuri na╚Ťionale din Bulgaria. ├Än plus, parcul a fost recunoscut de ONU ca fiind un teritoriu de importan╚Ť─â global─â. Mul╚Ťi turi╚Öti ajun╚Öi ├«n sta╚Ťiune viziteaz─â ╚Öi pe╚Öterile din jurul ora╚Öului, precum Pe╚Ötera Hana, Pe╚Ötera Nishata, Pe╚Ötera Sf├óntul Ivan Rilski, Pe╚Ötera Boichova dupka ╚Öi Pe╚Ötera Snejanka.

poza Bansko - alege o destina╚Ťie  plin─â de distrac╚Ťie ╚Öi adrenalin─â
 

 

 

Apr├Ęs ski sta╚Ťiunea Bansko

Apr├Ęs ski este un termen introdus pentru prima dat─â ├«n sta╚Ťiunile montane din Fran╚Ťa, ├«n anul 1950, care ├«n traducere ├«nseamn─â dup─â ski ╚Öi ├«nsumeaz─â toate activit─â╚Ťile distractive ╚Öi relaxante care pot fi desf─â╚Öurate dup─â o zi petrecut─â pe p├órtie. Conform dic╚Ťionarului Cambridge, termenul de apr├Ęs ski define╚Öte activit─â╚Ťile sociale care au loc seara la hotelurile ╚Öi restaurantele din sta╚Ťiunile de ski.

Citeste mai mult.

Bansko - Top 10 unit─â╚Ťi de cazare care dispun de piscin─â ╚Öi centre spa

Bansko este cea mai modern─â sta╚Ťiune de ski a Bulgariei. Aici, pe l├óng─â numeroasele facilit─â╚Ťi privind practicarea sportului alb, atrac╚Ťiile turistice ╚Öi localurile din sta╚Ťiune, ve╚Ťi descoperi ╚Öi numeroase unit─â╚Ťi de cazare care dispun de piscine exterioare ╚Öi centre spa, astfel ├«nc├ót s─â v─â pute╚Ťi bucura de o ╚Öedere c├ót mai relaxant─â ╚Öi pl─âcut─â.

Citeste mai mult.

Descoperi╚Ťi tradi╚Ťiile bulg─âre╚Öti de Pa╚Öte ├«n timpul unui sejur ├«n Bansko

Pa╚Ötele este cea mai important─â s─ârb─âtoare a cre╚Ötinilor din ├«ntreaga lume ╚Öi, la fel ca ├«n Rom├ónia, ├«n Bulgaria se vopsesc ou─â ╚Öi se preg─âtesc tot felul se pr─âjituri tradi╚Ťionale, exist─â ├«ns─â ╚Öi tradi╚Ťii diferite de ale noastre, pe care le pute╚Ťi descoperi ├«n timpul unui sejur de Pa╚Öte ├«n Bansko.

Citeste mai mult.

Petrece╚Ťi un Revelion alb ├«n Bansko, ├«n cadrul c─âruia s─â v─â bucura╚Ťi de schi, distrac╚Ťie ╚Öi relaxare

┬á├Än cazul ├«n care ve╚Ťi alege s─â petrece╚Ťi noaptea dintre ani ├«n sta╚Ťiunea Bansko, cea mai ├«ntins─â sta╚Ťiune de sporturi de iarn─â din Balcani, v─â ve╚Ťi putea bucura de z─âpad─â, ve╚Ťi putea schia pe p├órtiile de la poalele Mun╚Ťilor Pirin, pute╚Ťi s─â v─â relaxa╚Ťi la centrul SPA al hotelului pentru care a╚Ťi optat sau pute╚Ťi s─â v─â distra╚Ťi ├«n unul dintre cluburile din sta╚Ťiune.

Citeste mai mult.

Bucura╚Ťi-v─â de un Cr─âciun de vis ├«n Bansko

┬áBansko este una dintre cele mai moderne sta╚Ťiunii de schi din Bulgaria, fiind o destina╚Ťie ideal─â ╚Öi pentru un sejur de Cr─âciun. Dup─â ce a╚Ťi petrecut o zi minunat─â pe p├órtie, ├«n Bansko v─â ve╚Ťi putea bucura de o cin─â tradi╚Ťional─â.

Citeste mai mult.

Bansko: O selec╚Ťie a celor mai apreciate hoteluri situate ├«n apropiere de p├órtiile de schi

Tot mai mul╚Ťi turi╚Öti rom├óni prefer─â sta╚Ťiunile montane ale Bulgariei ├«n detrimentul sta╚Ťiunilor rom├óne╚Öti. Tarifele mai mici dec├ót cele din Rom├ónia, p├órtiile de schi lungi, facilit─â╚Ťile din cadrul unit─â╚Ťilor de cazare ╚Öi serviciile SPA sunt doar c├óteva dintre motivele pentru care rom├ónii aleg s─â schieze ├«n Bulgaria. Cea mai popular─â sta╚Ťiune este Bansko, care se bucur─â de un total de 70 kilometri de p├órtii de ski, dar ╚Öi de un centru istoric ├«nc─ârcat de obiective turistice, incluse ├«n patrimoniul UNESCO. Prin urmare, ne-am g├óndit s─â v─â oferim c├óteva sugestii de hoteluri, situate ├«n apropiere de p├órtie, care s─â v─â pun─â la dispozi╚Ťie ╚Öi centru SPA.

Citeste mai mult.

Festivaluri, spectacole ╚Öi alte evenimente care vor face din vacan╚Ťa ├«n Bansko o experien╚Ť─â memorabil─â

Bansko nu este doar o sta╚Ťiune de schi, ci este un ora╚Ö ├«nc─ârcat de istorie cu multiple obiective turistice, unde pe parcursul anului sunt organizate numeroase concursuri, concerte, festivaluri interna╚Ťionale ╚Öi alte astfel de evenimente. Festivalul Interna╚Ťional de Jazz din Bansko este cel mai mare eveniment muzical organizat pe timpul verii pe teritoriul Bulgariei.

Citeste mai mult.

Bansko - bucura╚Ťi-v─â de schi ├«n cea mai modern─â sta╚Ťiune montan─â a Bulgariei

Bansko este una dintre cele mai moderne sta┼úiuni montane din Bulgaria ╚Öi destina╚Ťia preferat─â a iubitorilor de schi ╚Öi snowboard. Ora╚Öul Bansko este situat la poalele Mun╚Ťilor Pirin, ├«n sud-vestul Bulgariei, la 160 km de Sofia. Bansko se bucur─â de cel mai modern centru de schi al Bulgariei. ├Än ultimii ani au fost investite milioane de euro pentru a moderniza p├órtiile de schi de pe teritoriul sta╚Ťiunii. Nu doar investi╚Ťiile au f─âcut sta╚Ťiunea Bansko at├ót de apreciat─â de c─âtre turi╚Öti, un rol important ├«l joac─â ╚Öi condi╚Ťiile meteo.

Citeste mai mult.

Posibilit─â╚Ťi de petrecere a timpului dac─â alege╚Ťi s─â vizita╚Ťi sta╚Ťiunea Bansko ├«n timpul verii

Dac─â pe timpul iernii Bansko este raiul iubitorilor de schi, sta╚Ťiunea montan─â ofer─â ╚Öi ├«n extrasezon posibilitatea de a practica diverse sporturi, printre cele mai populare fiind: c─âl─âria de munte, ciclism, alpinism ┼či speologie. De asemenea, doritorii pot juca tenis, baschet, golf, volei ┼či fotbal, iar pe r├óurile de pe teritoriul sta┼úiunii se poate practica rafting ┼či caiac.

Citeste mai mult.

Descoper─â farmecul natural al Bulgariei vizit├ónd Parcul Na╚Ťional Pirin

┬áParcul Na╚Ťional Pirin este unul dintre cele trei parcuri na╚Ťionale ale Bulgariei, fiind amplasat ├«n imediata apropiere a sta╚Ťiunii Bansko. Parcul este situat ├«ntre v─âile r├óurilor Mesta ╚Öi Struma ╚Öi are o suprafa╚Ť─â de circa 40,356 kilometri p─âtra╚Ťi. Parcul a fost ├«nfiin╚Ťat ├«n anul 1962, ini╚Ťial fiind numit Parcul Na╚Ťional Vihren.

Citeste mai mult.