Petreceți un Revelion alb în Bansko, în cadrul căruia să vă bucurați de schi, distracție și relaxare

   În cazul în care veți alege să petreceți noaptea dintre ani în stațiunea Bansko, cea mai întinsă stațiune de sporturi de iarnă din Balcani, vă veți putea bucura de zăpadă, veți putea schia pe pârtiile de la poalele Munților Pirin, puteți să vă relaxați la centrul SPA al hotelului pentru care ați optat sau puteți să vă distrați în unul dintre cluburile din stațiune.
    Iubitorii sporturilor de iarnă se pot bucura de pârtii potrivite atât pentru începători, cât și pentru schiorii experimentați, lungimea totală a pârtiilor de schi fiind de 65 de kilometri. Condițiile de schi sunt excelente, tunurile de zăpadă asigurând un strat consistent de zăpadă și în perioadele în care nu ninge. Bansko este o stațiune potrivită și pentru cei care doresc să învețe să schieze sau să se dea cu placa, aceștia putând alege dintre numeroșii instructori specializați. Amatorii de adrenalină pot lua cu asalt parcul de distracții din Bansko, unde își pot testa dexteritatea în ceea ce privește mânuirea plăcii de snowboarding pe rampele și obstacole speciale. Cei care preferă activitățile ceva mai sigure, pot închiria o pereche de patine și pot patina. Pentru cei care nu sunt neapărat fanii sporturilor de iarnă, recomandăm o urcare cu telegondola, pentru a se bucura de priveliști surprinzătoare din vârful munților, sau pot face plimbări prin oraș, Bansko combinând arhitectura tradițională cu numeroase elemente moderne. O bătaie cu bulgări sau câteva ore petrecute la săniuș pot fi activități care să vă amintească de copilărie. După acestea, vă puteți bucura de o ceașcă de ciocolată caldă delicioasă sau de o cană de vin fiert. De asemenea, vă puteți testa logica în cadrul Escape Room sau vă puteți distra jucând bowling, biliard sau darts.

 Blagoevgrad Bansko poza

   Cele mai multe hoteluri din Bansko sunt recent construite, moderne și bine amplasate. În plus, bulgarii s-au gândit la tot felul de activități après schi, turiștii putându-se bucura de masaje, piscine interioare, saune, săli de fitnnes, jacuzzi, yoga și aerobic. De asemenea, multe dintre unitățile de cazare din stațiune au amenajate și locuri de joacă pentru copii. După atâta distracție, puteți descoperi gastronomia locală, precum și tradițiile din zonă în numeroasele taverne din stațiune. Pe lângă preparate delicioase, vă veți putea bucura și de muzică live.

  Taverna Obetsanova este una dintre cele mai vechi taverne din Bansko, aici putând descoperi atmosfera autentică a zonei. Puteți alege dintr-o gamă variată de preparate pe bază de vânat, preparate locale și o gamă diversificată de vinuri. Pentru ca ambianța să fie cât mai plăcută, o orchestră interpretează muzică tradițională. Spirtul autentic bulgăresc poate fi descoperit și în cadrul tavernei Vodenitsata. Aceasta este un local deosebit de confortabil și plăcut, fiind o locație potrivită de a lua masa, mai ales, după ce ați petrecut întreaga zi pe pârtie. Preparatele locale sunt asortate cu o gamă variată de băuturi alcoolice. Un alt local cu specific tradițional bulgăresc este taverna Kasapinova, aici putându-vă bucura de preparate delicioase, muzică macedoneană și servire impecabilă. Printre cele mai apreciate localuri, în ceea ce privește preparatele tradiționale, se situează și taverna Bariakovata, deoarece ambianța și serviciile de aici sunt la superlativ. În cazul în care doriți să descoperiți și altfel de localuri, puteți opta pentru Leonardo Bansko și Come Prima, care oferă preparate mediteraneene, sau restaurante clasice Le Bistro, Chateau Antique Bansko.

 Blagoevgrad Bansko poza

  Dacă alegeți să petreceți revelionul în Bansko vă veți putea bucura de distracție în unul dintre cluburile de noapte din stațiune, într-un pub sau bar karaoke. În rândul turiștilor cele mai populare localuri s-au dovedit a fi: Oxygen Bansko, unde vă veți putea distra pe ritmurile muzicii dance și hause. De asemenea, în cadrul acestui local, sunt invitați, în mod regulat, DJ-i celebri care întrețin atmosfera. Dacă alegeți Jack´s House, trebuie să știți că aici se ascultă muzică hip-hop, pop și R&B, atmosfera fiind extrem de plăcută.

Après ski stațiunea Bansko

Après ski este un termen introdus pentru prima dată în stațiunile montane din Franța, în anul 1950, care în traducere înseamnă după ski și însumează toate activitățile distractive și relaxante care pot fi desfășurate după o zi petrecută pe pârtie. Conform dicționarului Cambridge, termenul de après ski definește activitățile sociale care au loc seara la hotelurile și restaurantele din stațiunile de ski.

Citeste mai mult.

Bansko - Top 10 unități de cazare care dispun de piscină și centre spa

Bansko este cea mai modernă stațiune de ski a Bulgariei. Aici, pe lângă numeroasele facilități privind practicarea sportului alb, atracțiile turistice și localurile din stațiune, veți descoperi și numeroase unități de cazare care dispun de piscine exterioare și centre spa, astfel încât să vă puteți bucura de o ședere cât mai relaxantă și plăcută.

Citeste mai mult.

Descoperiți tradițiile bulgărești de Paște în timpul unui sejur în Bansko

Paștele este cea mai importantă sărbătoare a creștinilor din întreaga lume și, la fel ca în România, în Bulgaria se vopsesc ouă și se pregătesc tot felul se prăjituri tradiționale, există însă și tradiții diferite de ale noastre, pe care le puteți descoperi în timpul unui sejur de Paște în Bansko.

Citeste mai mult.

Bucurați-vă de un Crăciun de vis în Bansko

 Bansko este una dintre cele mai moderne stațiunii de schi din Bulgaria, fiind o destinație ideală și pentru un sejur de Crăciun. După ce ați petrecut o zi minunată pe pârtie, în Bansko vă veți putea bucura de o cină tradițională.

Citeste mai mult.

Bansko: O selecție a celor mai apreciate hoteluri situate în apropiere de pârtiile de schi

Tot mai mulți turiști români preferă stațiunile montane ale Bulgariei în detrimentul stațiunilor românești. Tarifele mai mici decât cele din România, pârtiile de schi lungi, facilitățile din cadrul unităților de cazare și serviciile SPA sunt doar câteva dintre motivele pentru care românii aleg să schieze în Bulgaria. Cea mai populară stațiune este Bansko, care se bucură de un total de 70 kilometri de pârtii de ski, dar și de un centru istoric încărcat de obiective turistice, incluse în patrimoniul UNESCO. Prin urmare, ne-am gândit să vă oferim câteva sugestii de hoteluri, situate în apropiere de pârtie, care să vă pună la dispoziție și centru SPA.

Citeste mai mult.

Festivaluri, spectacole și alte evenimente care vor face din vacanța în Bansko o experiență memorabilă

Bansko nu este doar o stațiune de schi, ci este un oraș încărcat de istorie cu multiple obiective turistice, unde pe parcursul anului sunt organizate numeroase concursuri, concerte, festivaluri internaționale și alte astfel de evenimente. Festivalul Internațional de Jazz din Bansko este cel mai mare eveniment muzical organizat pe timpul verii pe teritoriul Bulgariei.

Citeste mai mult.

Bansko - bucurați-vă de schi în cea mai modernă stațiune montană a Bulgariei

Bansko este una dintre cele mai moderne staţiuni montane din Bulgaria și destinația preferată a iubitorilor de schi și snowboard. Orașul Bansko este situat la poalele Munților Pirin, în sud-vestul Bulgariei, la 160 km de Sofia. Bansko se bucură de cel mai modern centru de schi al Bulgariei. În ultimii ani au fost investite milioane de euro pentru a moderniza pârtiile de schi de pe teritoriul stațiunii. Nu doar investițiile au făcut stațiunea Bansko atât de apreciată de către turiști, un rol important îl joacă și condițiile meteo.

Citeste mai mult.

Posibilități de petrecere a timpului dacă alegeți să vizitați stațiunea Bansko în timpul verii

Dacă pe timpul iernii Bansko este raiul iubitorilor de schi, stațiunea montană oferă și în extrasezon posibilitatea de a practica diverse sporturi, printre cele mai populare fiind: călăria de munte, ciclism, alpinism şi speologie. De asemenea, doritorii pot juca tenis, baschet, golf, volei şi fotbal, iar pe râurile de pe teritoriul staţiunii se poate practica rafting şi caiac.

Citeste mai mult.

Descoperă farmecul natural al Bulgariei vizitând Parcul Național Pirin

 Parcul Național Pirin este unul dintre cele trei parcuri naționale ale Bulgariei, fiind amplasat în imediata apropiere a stațiunii Bansko. Parcul este situat între văile râurilor Mesta și Struma și are o suprafață de circa 40,356 kilometri pătrați. Parcul a fost înființat în anul 1962, inițial fiind numit Parcul Național Vihren.

Citeste mai mult.