Bansko - Top 10 unități de cazare care dispun de piscină și centre spa

   Bansko este cea mai modernă stațiune de ski a Bulgariei. Aici, pe lângă numeroasele facilități privind practicarea sportului alb, atracțiile turistice și localurile din stațiune, veți descoperi și numeroase unități de cazare care dispun de piscine exterioare și centre spa, astfel încât să vă puteți bucura de o ședere cât mai relaxantă și plăcută. Hotel Amira, din stațiunea Bansko, este amplasat la doar 5 minute față de teleschi și centrul comercial al stațiunii. Turiștii cazați aici vor avea un acces la un restaurant cu 95 de locuri, dotat cu șemineu și cuptor pentru pizza. După o zi petrecută în frig, pe pârtie, turiștii se pot relaxa în lobby-ul hotelului, care, asemenea restaurantului, este dotat cu șemineu. Pentru ca turiștii să se poată bucura de un sejur cât mai relaxant și plăcut, unitatea de cazare le pune la dispoziție o zonă spa dotată cu saună finlandeză, saună cu sare himalaya, cameră de relaxare, două camere pentru masaj și alte tratamente, baie de aburi și jacuzzi. Unitatea de cazare dispune și de piscină interioară pentru adulți, piscină interioară destinată copiilor, precum și de sală de sport. Aparthotel Lucky Bansko este amplasat la intrarea în stațiune, la circa 450 de metri de centru și la 1,6 kilometri distanță de pârtiile de ski și de telegondolă. Persoanelor care vor opta pentru această unitate de cazare vor avea la îndemână toate condițiile, astfel încât să se poată bucura de o vacanță de vis. În cadrul hotelului funcționează un centru spa de lux, unde turiștii vor descoperi piscine interioare pentru adulți și copii, piscină cu apă salină, o cameră de relaxare, cameră salină, cameră cu gheață și jacuzzi cu aroma terapie. Dacă vă îngrijorați că în timpul sejurului nu veți putea să vă continuați antrenamentele, ținem să precizăm că Aparthotel Lucky Bansko dispune și de un centru fitness performat. 

 Blagoevgrad Bansko poza

     Grand Royale Hotel & Spa este situat la baza Munților Pirin, la un kilometru distanță de centrul stațiunii Bansko. Turiștii vor putea alege dintr-un număr de 74 unități de cazare, printre care studiouri, apartamente cu o cameră și cu două camere. În una din zilele petrecute în Bansko sau după ski, turiștii pot să se relaxeze la piscina interioară a hotelului. În plus, unitatea de cazare oferă acces și la baie de aburi, saună, sală de fitness și zonă de relaxare. Turiștilor care doresc să opteze pentru o unitate de cazare care să dispună de centru spa le recomandăm Astera Bansko Apartment Tourist Complex & Spa. Unitatea de cazare este amplasată la poalele Munților Pirin, până la prima stație de teleschi turiștii trebuind să parcurgă doar 500 de metri. Centrul spa al complexului hotelier este dotat cu o piscină interioară, saune clasice, un duș cu gheață, un duș de contrast, baie de aburi, baie turcească și o zonă de masaj. Turiștii care își doresc ceva mai multă intimitate pot opta pentru camera VIP, unde se vor bucura de mini saună, baie de aburi, jacuzzi, zonă de relaxare și căzi de hidromasaj pentru picioare. 

 Blagoevgrad Bansko poza

      Pentru cei care plănuiesc un sejur în Bansko și doresc să se cazeze în apropiere de pârtiile de ski, dar și de centrul stațiunii, recomandăm Hotel Elegant Lux. Aici turiștii se vor putea bucura de piscină interioară cu apă minerală, încălzită. După ski, turiștii se vor putea relaxa și prin intermediul jacuzzi-ului, a băii turcești, a saunei finlandeze sau a saunei cu sare. Pentru antrenamente, hotelul dispune și de un centru fitness. Turiștii vor putea opta și pentru servicii contra cost, precum salon de coafură, salon de înfrumusețare, masaje, terapii spa, solar, tenis de masă, biliard, darts și șah. Hotel Evelina Palace este situat la 100 de metri de centrul stațiunii Bansko și la 800 de metru distanță de stația de teleski.  În cadrul hotelului, turiștii vor descoperi un restaurant cu o capacitate de 90 de locuri, unde vor putea alege dintre preparate bulgărești și mediteraneene. Hotelul are și un lobby bar, iar contra cost, oaspeții unității de cazare se vor putea opta pentru tenis de masă, biliard și mini-fotbal. Facilitățile Hotel Evelina Palace nu se opresc însă aici, hotelul dispunând și de piscină interioară, sală de sport și saună. 

 Blagoevgrad Bansko poza

       Dacă doriți să petreceți un sejur în stațiunea montană Bansko pe parcursul căruia să vă bucurați atât de ski, cât și de relaxare, atunci Green Life Ski & Spa Resort este alegere ideală.  Spunem aceasta, deoarece hotelul dispune de piscină interioară încălzită, de saună cu aromaterapie, saună finlandeză, baie de aburi, tepidarium și căzi cu hidromasaj. Turiștii care doresc să se bucure de diverse activități apres-ski pot alege să se cazeze în cadrul Hotel All Seasons Club, unitate de cazare care este dotată cu piscină interioară, unde temperatura apei se menține la 30 grade Celsius, saună și baie de aburi. 

 Blagoevgrad Bansko poza

      Hotel St George Ski & Holiday este o unitatea de cazare de patru stele, modernă și luxoasă. Hotelul dispune de o piscină interioară cu vedere spre grădină. De asemenea, în cadrul zonei spa a hotelului, turiștii vor avea acces la baie de aburi, saună cu infraroșu, saună cu aromaterapie, salină și cadă cu hidromasaj.  Turiștii vor putea opta și pentru diferite tratamente wellness, precum masaje în hammam, tratamente de înfrumusețare cu produse cosmetice de cea mai înaltă calitate și servicii de coafură. Ores Boutique Hotel este situat la 2 minute de mers de telegondolă și la 1, 8 kilometri distanță de Municipalitatea Bansko.  Hotelul are o piscină încălzită, perfectă pentru relaxare în zilele reci de iarnă. În plus, turiștii cazați aici vor beneficia și de centru spa și wellness, parcare, Wifi gratuit și bar. 

 Blagoevgrad Bansko poza

Après ski stațiunea Bansko

Après ski este un termen introdus pentru prima dată în stațiunile montane din Franța, în anul 1950, care în traducere înseamnă după ski și însumează toate activitățile distractive și relaxante care pot fi desfășurate după o zi petrecută pe pârtie. Conform dicționarului Cambridge, termenul de après ski definește activitățile sociale care au loc seara la hotelurile și restaurantele din stațiunile de ski.

Citeste mai mult.

Descoperiți tradițiile bulgărești de Paște în timpul unui sejur în Bansko

Paștele este cea mai importantă sărbătoare a creștinilor din întreaga lume și, la fel ca în România, în Bulgaria se vopsesc ouă și se pregătesc tot felul se prăjituri tradiționale, există însă și tradiții diferite de ale noastre, pe care le puteți descoperi în timpul unui sejur de Paște în Bansko.

Citeste mai mult.

Petreceți un Revelion alb în Bansko, în cadrul căruia să vă bucurați de schi, distracție și relaxare

 În cazul în care veți alege să petreceți noaptea dintre ani în stațiunea Bansko, cea mai întinsă stațiune de sporturi de iarnă din Balcani, vă veți putea bucura de zăpadă, veți putea schia pe pârtiile de la poalele Munților Pirin, puteți să vă relaxați la centrul SPA al hotelului pentru care ați optat sau puteți să vă distrați în unul dintre cluburile din stațiune.

Citeste mai mult.

Bucurați-vă de un Crăciun de vis în Bansko

 Bansko este una dintre cele mai moderne stațiunii de schi din Bulgaria, fiind o destinație ideală și pentru un sejur de Crăciun. După ce ați petrecut o zi minunată pe pârtie, în Bansko vă veți putea bucura de o cină tradițională.

Citeste mai mult.

Bansko: O selecție a celor mai apreciate hoteluri situate în apropiere de pârtiile de schi

Tot mai mulți turiști români preferă stațiunile montane ale Bulgariei în detrimentul stațiunilor românești. Tarifele mai mici decât cele din România, pârtiile de schi lungi, facilitățile din cadrul unităților de cazare și serviciile SPA sunt doar câteva dintre motivele pentru care românii aleg să schieze în Bulgaria. Cea mai populară stațiune este Bansko, care se bucură de un total de 70 kilometri de pârtii de ski, dar și de un centru istoric încărcat de obiective turistice, incluse în patrimoniul UNESCO. Prin urmare, ne-am gândit să vă oferim câteva sugestii de hoteluri, situate în apropiere de pârtie, care să vă pună la dispoziție și centru SPA.

Citeste mai mult.

Festivaluri, spectacole și alte evenimente care vor face din vacanța în Bansko o experiență memorabilă

Bansko nu este doar o stațiune de schi, ci este un oraș încărcat de istorie cu multiple obiective turistice, unde pe parcursul anului sunt organizate numeroase concursuri, concerte, festivaluri internaționale și alte astfel de evenimente. Festivalul Internațional de Jazz din Bansko este cel mai mare eveniment muzical organizat pe timpul verii pe teritoriul Bulgariei.

Citeste mai mult.

Bansko - bucurați-vă de schi în cea mai modernă stațiune montană a Bulgariei

Bansko este una dintre cele mai moderne staţiuni montane din Bulgaria și destinația preferată a iubitorilor de schi și snowboard. Orașul Bansko este situat la poalele Munților Pirin, în sud-vestul Bulgariei, la 160 km de Sofia. Bansko se bucură de cel mai modern centru de schi al Bulgariei. În ultimii ani au fost investite milioane de euro pentru a moderniza pârtiile de schi de pe teritoriul stațiunii. Nu doar investițiile au făcut stațiunea Bansko atât de apreciată de către turiști, un rol important îl joacă și condițiile meteo.

Citeste mai mult.

Posibilități de petrecere a timpului dacă alegeți să vizitați stațiunea Bansko în timpul verii

Dacă pe timpul iernii Bansko este raiul iubitorilor de schi, stațiunea montană oferă și în extrasezon posibilitatea de a practica diverse sporturi, printre cele mai populare fiind: călăria de munte, ciclism, alpinism şi speologie. De asemenea, doritorii pot juca tenis, baschet, golf, volei şi fotbal, iar pe râurile de pe teritoriul staţiunii se poate practica rafting şi caiac.

Citeste mai mult.

Descoperă farmecul natural al Bulgariei vizitând Parcul Național Pirin

 Parcul Național Pirin este unul dintre cele trei parcuri naționale ale Bulgariei, fiind amplasat în imediata apropiere a stațiunii Bansko. Parcul este situat între văile râurilor Mesta și Struma și are o suprafață de circa 40,356 kilometri pătrați. Parcul a fost înființat în anul 1962, inițial fiind numit Parcul Național Vihren.

Citeste mai mult.