Oferte Cazare - Litoral Albena, Varna, Bulgaria 2020

Cazare - Litoral Albena

 Albena este una dintre cele mai frumoase și populare destinații de vacanță de pe litoralul Mării Negre, fiind situată la aproximativ 30 de kilometri de Varna. Distanța dintre București și Albena este de doar 360 kilometri, în timp ce distanța dintre Albena și Sofia măsoară aproximativ 474 kilometri. "Albena" este un prenume feminin de origine bulgărească, stațiunea fiind denumită astfel după numele unui personaj dintr-o povestire a scriitorului bulgar Yordan Yovcov. Plaja stațiunii măsoară aproximativ 5 kilometri lungime și 150 metri lățime și este acoperită în întregime cu nisip fin, de culoare aurie. 
Citeste mai mult

Litoral Albena face parte din regiunea Varna din Bulgaria.

In Albena sunt 33 hoteluri, din care 2 hoteluri de 5 stele, 12 hoteluri de 4 stele, 17 hoteluri de 3 stele, 2 hoteluri de 2 stele.

Preturi pentru 2 adulti la
Hotel .com incepand cu 248.00 €
Plecare 1 Iunie 2020, 7 nopti, All inclusive
Preturi pentru 2 adulti la
Flamingo Grand Hotel & Spa incepand cu 380.00 €
Plecare 6 Mai 2020, 7 nopti, Demipensiune
Preturi pentru 2 adulti la
Maritim Paradise Blue Hotel & Spa incepand cu 483.00 €
Plecare 8 Mai 2020, 7 nopti, Demipensiune
Preturi pentru 2 adulti la
Hotel Arabella Beach incepand cu 330.00 €
Plecare 2 Iunie 2020, 7 nopti, All inclusive
Preturi pentru 2 adulti la
Hotel Flamingo incepand cu 313.00 €
Plecare 1 Iunie 2020, 7 nopti, Mic dejun
Preturi pentru 2 adulti la
Hotel Gergana incepand cu 362.00 €
Plecare 6 Mai 2020, 7 nopti, All inclusive
Preturi pentru 2 adulti la
Hotel Kaliakra incepand cu 386.00 €
Plecare 1 Mai 2020, 7 nopti, All inclusive
Preturi pentru 2 adulti la
Hotel Laguna Beach incepand cu 342.00 €
Plecare 2 Mai 2020, 7 nopti, All inclusive
Preturi pentru 2 adulti la
Hotel Laguna Garden incepand cu 302.00 €
Plecare 24 Septembrie 2020, 7 nopti, All inclusive
Preturi pentru 2 adulti la
Hotel Laguna Mare incepand cu 280.00 €
Plecare 24 Septembrie 2020, 7 nopti, All inclusive

Albena - descoperă cea mai „verde” stațiune a Bulgariei

              Stațiunea este situată între mare și o zonă împădurită, în rezervația naturală Baltata, astfel că piesajele vă vor încânta prin frumusețea lor, Albena fiind considerată cea mai „verde” stațiune a Bulgariei. Tracii au numit zona The Valley of Spring , iar în perioada romană zona a fost denumită Geranium, însemnând sănătate.

Datorită caracteristicilor sale, apă curată, aer proaspăt și vegetație bogată, Albena este o stațiune intens frecventată de către familiile cu copii. Un alt avantaj datorită căruia părinții aleg Albena pentru a-și petrece vacanțele alături de micuții lor este reprezentat de faptul că intrarea în apă este lină, adâncimea apei nedepășind 1,6 metri la o distanță de aproximativ 100 de metri de mal. De asemenea, părinții pot beneficia de cluburi și grădinițe pentru copii. Cu toate acestea, Albena este o stațiune foarte activă, turiștii putând practica sporturi ca: ski nautic, scuba-diving,  parasailing, golf, echitație, fotbal, bowling, tenis de câmp, etc. Stațiunea vine în întâmpinarea turiștilor, punânu-le la dispoziție 13 terenuri de tenis, 19 piscine cu apă minerală, 7 terenuri de fotbal, 12 piste de bowling, un club de echitație, precum și o sală multifuncțională de sport unde pot practica peste 11 sporturi. De asemenea, turiștii pot beneficia de o varietate de restaurante, cafenele, taverne, baruri și cluburi, în stațiune distracția prelungindu-se până târziu în noapte. În plus, pe durata verii în zonă sunt organizate numeroase festivaluri, concerte folk, degustări de vinuri și alte activități. Stațiunea este populară în rândul turiștilor de toate vârstele. Cei care suferă de diferite afecțiuni se pot bucura de cea mai performantă bază de tratament de pe litoralul Mării Negre, care oferă peste 120 de proceduri, implicând diverși factori de tratament balnear.  SPA Center Medica-Albena funcționează pe parcursul întregului an,  practică terapie cu laserul, gimnastică și masaje curative, dar și tratamente cosmetice.

Plaja este acoperită cu nisip auriu, este cochetă, fiind amenajată cu șezlonguri și umbreluțe. Drept confirmare a calității acesteia a fost premiată cu distincția Blue Flag. Plaja este mărginită de o faleză lată numai bună pentru plimbări relaxante. Stațiunea a obținut premiul Green Oscar datorită contribuțiilor aduse la protejarea mediului înconjurător, Albena investiind în energie reutilizabilă, reciclare și utilizarea inteligentă a resurselor naturale.


Albena a fost construită special ca o stațiune turistică, având un stil architectonic unitar. Construcția stațiunii a început în anii ’60, iar în prezent se aseamănă cu un oraș, având centru, străzi și piețe proprii și chiar și o rețea de transport public. Hotelurile stațiunii sunt în general construcții vechi, însă în cea mai mare parte au fost renovate, iar în prezent pun la dispoziția turiștilor toate facilitățile, unele dintre ele beneficiind și de terenuri de sport, piscine și locuri de joacă pentru copii. În stațiune există 43 de hoteluri, care au între 2 și 5 stele, 4 stabilimente cu vile și un spațiu special amenajat pentru camping. Cele mai multe hoteluri sunt situate în apropierea plajei, însă veți întâlni și hoteluri plasate într-o zonă de parc, încărcată de vegetație și foarte curată. Albena se aseamănă într-o anumită măsură cu stațiunile de pe litoralul românesc, hotelurile fiind amplasate în apropierea plajei, iar fâșia de nisip având aproximativ aceeași lățime. Stațiunea funcționează din luna mai până în octombrie, în zonă temperatura medie a aerului fiind de 23-28 grade Celsius, iar cea a apei cuprinsă între 23-25 grade Celsius. Există însă și hoteluri care prestează servicii pe tot parcursul anului.

Odată ajunși în Albena veți putea să vă bucurați și de frumusețea zonei înconjurătoare, puteți organiza drumeții, puteți vizita sate tradiționale bulgărești sau puteți admira mănăstirile din zonă. Din stațiune, puteți face o excursie în Varna, oraș situat la 30 kilometri distanță, și în Balcic, care se află la o distanță de doar 13 kilometri de stațiune. Acesta a fost orașul preferat al reginei Maria, aici veți putea admira Palatul de Vară, construit din dorința expresă a acesteia. Palatul este dispus pe trei terase și îmbină mai multe stiluri arhitectonice, este despărțit de mare doar printr-o faleză abruptă, iar interiorul său este simplu decorat și conține un număr mic de încăperi. Odată ajunși aici puteți vizita și Grădina Botanică situată în apropierea  palatului, aceasta fiind unică în Europa Centrală și de Est.


 

Descoperă plajele mătăsoase din Albena

Una dintre cele mai mari atracții cu care Albena își încântă turiștii an de an este reprezentată de plaja sa extinsă și mătăsoasă. Plaja din Albena nu doar că se situează în topul plajelor de pe litoralul bulgăresc, ci este considerată și una dintre cele mai bune plaje din Europa.

Citeste mai mult.