Après ski stațiunea Bansko

    Après ski este un termen introdus pentru prima dată în stațiunile montane din Franța, în anul 1950, care în traducere înseamnă după ski și însumează toate activitățile distractive și relaxante care pot fi desfășurate după o zi petrecută pe pârtie. Conform dicționarului Cambridge, termenul de après ski definește activitățile sociale care au loc seara la hotelurile și restaurantele din stațiunile de ski. Stațiunea Bansko nu ar fi la fel de populară în rândul iubitorilor de sporturi de iarnă dacă nu ar punea la dispoziția acestora și numeroase modalități de petrecere a timpului de după ski. În Bansko, turiștii vor descoperi numeroase cluburi de noapte, pub-uri, baruri, cafenele, restaurante și cazinouri, unde își vor putea petrece după-amiezile și serile. Barul après ski Happy End este ideal pentru cei care doresc să se relaxeze după câteva ore de schiat. Aici vor descoperi preparate culinare delicioase și o gamă variată de băuturi, care vor reuși să satisfacă până și cele mai pretențioase gusturi. Pe scena Lounge Bar au urcat numeroși artiști internaționali, precum Chris Norman, Paul Young, Eva Mendes și alții. Turiștii care doresc să-și petreacă serile într-o atmosferă ceva mai sofisticată pot alege Piano Barul Sing Sing, unde se pot bucura de muzică live, o mare diversitate de cocktail-uri, șampanie și alte tipuri de băuturi. Un alt local în care turiștii se pot distra după ski este BaseCamp, aici putându-se relaxa prin intermediul shot-urilor și cocktail-urilor. De asemenea, aici au loc seri de karaoke, seri cu muzică live și petreceri cu Dj-i. Bash Bar a fost inițial o mică tavernă, dar în prezent este localul preferat al skiorilor care doresc să petreacă seara într-un mod relaxat și la prețuri modice.

 Blagoevgrad Bansko poza

   Turiștii care doresc să petreacă un sejur în Bansko, iar după ski doresc să se și distreze vor avea la dispoziție și o gamă variată de pub-uri. Roxy este situat în apropiere de baza telegondolei din stațiune, iar aici turiștii vor putea alege dintre preparate pentru toate gusturile și bugetele, dar și dintr-o mare varietate de cocktail-uri. Atmosfera este întreținută cu ajutorul Dj-ilor, a serilor de karaoke sau a muzicii live, aici ascultându-se în special muzică live și pop. Pub-ul KSP este extrem de popular în rândul turiștilor bulgari, englezi și irlandezi. Localul funcționează pe întreaga durată a anului și oferă seri animate de muzica live și de karaoke. Dacă sunteți înfometați după ski, atunci Queen´s Pub este alegerea ideală. În meniul localului veți descoperi preparate dintre cele mai gustoase. Pentru ca serile să fie cât mai plăcute, turiștii se vor bucura și de muzică și diferite jocuri. Amigo Pub este recomandat persoanelor care doresc să se bucure de relaxare, ambianța de aici fiind extrem de plăcută. Persoanele care frecventează localul spun că mâncarea este gustoasă, iar băuturile variate. Bend-ul interpretează diferite tipuri de muzică, ceea ce nu poate decât să sporească popularitatea pub-ului.

 Blagoevgrad Bansko poza

   Flash Club din stațiunea Bansko a fost inaugurat în anul 2005, iar de atunci se situează în topul localurilor de noapte de pe cuprinsul stațiunii. Distracția este garantată prin intermediul cocktail-urilor delicioase și diverse, a dansatoarelor atrăgătoare și a muzicii bune. Aici sunt organizate petreceri cu Dj-i celebri. Design-ul localului este extravagant, turiștii putând să se distreze într-o ambianță plăcută și elegantă. Petreceri pe durata întregii nopți oferă și Oxygen Club, aici venind să petreacă toată lumea bună a Bulgariei. Oxygen Club este gazda unor petreceri cu Dj-i celebri, varietatea băuturilor este extrem de bogată și atmosfera și designul vă vor face serile cu atât mai frumoase. Jack´s House este un local modern, care se recomandă turiștilor care doresc să se relaxeze. Aici se ascultă cele mai noi hit-uri, iar dansul, băuturile fine și show-urile sunt principalele ingrediente care pot descrie o seară petrecută în Jack´s House. Martini este un club de noapte ce se evidențiază datorită design-ului său luxos, a petrecerilor animate și a prețurilor accesibile. Date fiind toate acestea, turiștii dar și localnicii petrec aici până în zori. De distracție garantată vor avea parte și turiștii care aleg The Club, un local unde petrecerile se prelungesc până în zorii zilei.

 Blagoevgrad Bansko poza

     Pe cuprinsul stațiunii veți descoperi și câteva cazinouri unde să puteți să vă relaxați și să vă încercați norocul. Platinum este un local cu o ambianță plăcută, unde turiștii vor putea alege dintre jocuri clasice sau cele cu risc ridicat, precum Ruleta Americană. O mare diversitate de jocuri de noroc oferă și Cazinoul Royal Bet. Cazinoul funcționează 24 de ore din zi, astfel încât pasionații jocurilor de noroc își pot testa norocul oricând. 

Bansko - Top 10 unități de cazare care dispun de piscină și centre spa

Bansko este cea mai modernă stațiune de ski a Bulgariei. Aici, pe lângă numeroasele facilități privind practicarea sportului alb, atracțiile turistice și localurile din stațiune, veți descoperi și numeroase unități de cazare care dispun de piscine exterioare și centre spa, astfel încât să vă puteți bucura de o ședere cât mai relaxantă și plăcută.

Citeste mai mult.

Descoperiți tradițiile bulgărești de Paște în timpul unui sejur în Bansko

Paștele este cea mai importantă sărbătoare a creștinilor din întreaga lume și, la fel ca în România, în Bulgaria se vopsesc ouă și se pregătesc tot felul se prăjituri tradiționale, există însă și tradiții diferite de ale noastre, pe care le puteți descoperi în timpul unui sejur de Paște în Bansko.

Citeste mai mult.

Petreceți un Revelion alb în Bansko, în cadrul căruia să vă bucurați de schi, distracție și relaxare

 În cazul în care veți alege să petreceți noaptea dintre ani în stațiunea Bansko, cea mai întinsă stațiune de sporturi de iarnă din Balcani, vă veți putea bucura de zăpadă, veți putea schia pe pârtiile de la poalele Munților Pirin, puteți să vă relaxați la centrul SPA al hotelului pentru care ați optat sau puteți să vă distrați în unul dintre cluburile din stațiune.

Citeste mai mult.

Bucurați-vă de un Crăciun de vis în Bansko

 Bansko este una dintre cele mai moderne stațiunii de schi din Bulgaria, fiind o destinație ideală și pentru un sejur de Crăciun. După ce ați petrecut o zi minunată pe pârtie, în Bansko vă veți putea bucura de o cină tradițională.

Citeste mai mult.

Bansko: O selecție a celor mai apreciate hoteluri situate în apropiere de pârtiile de schi

Tot mai mulți turiști români preferă stațiunile montane ale Bulgariei în detrimentul stațiunilor românești. Tarifele mai mici decât cele din România, pârtiile de schi lungi, facilitățile din cadrul unităților de cazare și serviciile SPA sunt doar câteva dintre motivele pentru care românii aleg să schieze în Bulgaria. Cea mai populară stațiune este Bansko, care se bucură de un total de 70 kilometri de pârtii de ski, dar și de un centru istoric încărcat de obiective turistice, incluse în patrimoniul UNESCO. Prin urmare, ne-am gândit să vă oferim câteva sugestii de hoteluri, situate în apropiere de pârtie, care să vă pună la dispoziție și centru SPA.

Citeste mai mult.

Festivaluri, spectacole și alte evenimente care vor face din vacanța în Bansko o experiență memorabilă

Bansko nu este doar o stațiune de schi, ci este un oraș încărcat de istorie cu multiple obiective turistice, unde pe parcursul anului sunt organizate numeroase concursuri, concerte, festivaluri internaționale și alte astfel de evenimente. Festivalul Internațional de Jazz din Bansko este cel mai mare eveniment muzical organizat pe timpul verii pe teritoriul Bulgariei.

Citeste mai mult.

Bansko - bucurați-vă de schi în cea mai modernă stațiune montană a Bulgariei

Bansko este una dintre cele mai moderne staţiuni montane din Bulgaria și destinația preferată a iubitorilor de schi și snowboard. Orașul Bansko este situat la poalele Munților Pirin, în sud-vestul Bulgariei, la 160 km de Sofia. Bansko se bucură de cel mai modern centru de schi al Bulgariei. În ultimii ani au fost investite milioane de euro pentru a moderniza pârtiile de schi de pe teritoriul stațiunii. Nu doar investițiile au făcut stațiunea Bansko atât de apreciată de către turiști, un rol important îl joacă și condițiile meteo.

Citeste mai mult.

Posibilități de petrecere a timpului dacă alegeți să vizitați stațiunea Bansko în timpul verii

Dacă pe timpul iernii Bansko este raiul iubitorilor de schi, stațiunea montană oferă și în extrasezon posibilitatea de a practica diverse sporturi, printre cele mai populare fiind: călăria de munte, ciclism, alpinism şi speologie. De asemenea, doritorii pot juca tenis, baschet, golf, volei şi fotbal, iar pe râurile de pe teritoriul staţiunii se poate practica rafting şi caiac.

Citeste mai mult.

Descoperă farmecul natural al Bulgariei vizitând Parcul Național Pirin

 Parcul Național Pirin este unul dintre cele trei parcuri naționale ale Bulgariei, fiind amplasat în imediata apropiere a stațiunii Bansko. Parcul este situat între văile râurilor Mesta și Struma și are o suprafață de circa 40,356 kilometri pătrați. Parcul a fost înființat în anul 1962, inițial fiind numit Parcul Național Vihren.

Citeste mai mult.