Oferte Cazare - City Break Plovdiv, Bulgaria la hoteluri de 3* stele 🌆 2025

Cazare - City Break Plovdiv la hoteluri de 3* stele 2025

Hotelurile de 3 stele din Plovdiv ofera oaspetilor sai, de regula, un nivel ridicat de confort. Unitatile de cazare cotate cu 3 stele sunt situate, de cele mai multe ori, in apropierea statiilor taxi sau a statiilor de transport in comun. In cazul in care unitatea de cazare din Plovdiv numara mai mult de trei etaje, aceasta trebuie sa puna la dispozitia oaspetilor sai si lifturi. Turistii cazati in hoteluri de 3 stele vor beneficia de camere dotate cu baie proprie, TV, telefon, birou, curier, oglinda, spatiu pentru depozitarea bagajelor, uscator de par, si masa de cafea. Aceste facilitati pot varia de la hotel la hotel. Dimensiunea camerelor din Plovdiv poate varia in functie de numarul de paturi, insa, de regula, au in jur de 14 mp. Personalul de la receptia hotelurilor de trei stele trebuie sa vorbeasca cel putin o limba de circulatie internationala.

Regiunea City Break Plovdiv la hoteluri de 3* stele 2025 face parte din Bulgaria.

In regiunea Plovdiv sunt 5 hoteluri care au 3* stele. Puteti vedea aceste hoteluri de 3* stele mai jos.

Vezi hoteluri Plovdiv

Filtre City Break Plovdiv la hoteluri de 3* stele 2025

Filtreaza hotelurile din Plovdiv pe baza numarului de stele:

Mai jos puteti gasi hoteluri de 3* stele in Plovdiv pentru anul 2025

In Plovdiv sunt 31 hoteluri de 3* stele , din care 2 hoteluri de 5 stele, 5 hoteluri de 4 stele, 17 hoteluri de 3 stele, 3 hoteluri de 2 stele, 4 hoteluri de o stea.

Preturile prezente pe aceasta pagina, referitoare la hotelurile din Plovdiv de 3* stele , sunt orientative, calculate pentru 2 persoane, pe baza prețurilor aplicate în ultimele 60 de zile. Pretul corect din acest moment este afisat in pagina de rezervare si este calculat in functie de ofertele si disponibilitatea curenta.

Plovdiv - vizitează orașul celor șapte coline

În anul 2019, Plovdiv a fost Capitala Culturală a Europei, ceea ce garantează că orașul este o destinație ce merită vizitată. Plovdiv trece adesea ca cel mai vechi oraș al Europei și după unele clasamente, ocupă locul 6 în lume, estimându-se că ar avea o vechime de 8000 de ani. Orașul a fost inițial  cunoscut sub numele "Eumolpia", după regele trac Eumolpos, fiul lui Poseidon. În secolul al IV-lea orașul a fost redenumit "Phillippopolis", denumire luată după numele Filip al II-lea al Macedoniei. Din acea perioadă se mai păstrează ruinele unei cetăți, un turn și un tunel ce duce până la Râul Marița. În perioada romană orașul s-a numit "Trimontium", cetatea celor trei dealuri, în această perioadă fiind construite o multitudine de construcții, precum teatre, băi, o bibliotecă, temple, un stadion, canalizare și ziduri duble de apărare. În secolul al VI-lea în zonă s-au instalat slavii, iar în secolul al IX-lea orașul a făcut parte din țaratul Bulgariei. Spre sfârșitul secolului al XIV-lea orașul a fost ocupat de către otomani, aceștia numindu-l "Filibe".

poza Plovdiv - vizitează orașul celor șapte coline

Datorită amplasării sale, Plovdiv este supranumit "orașul celor șapte coline". Conform unei vechi legende, un soldat a lui Alexandru Macedon, originar din Plovdiv, a refuzat să-și sprijine orașul natal în timpul unei invazii. Drept urmare, acesta a fost blestemat de mama sa să nu mai apuce să mai ajungă vreodată în oraș. La bătrânețe, cuprins de dorul locurilor natale, s-a hotărât să vizite Plodivul, însă, la intrare în oraș a fost transformat în piatră, iar cămilele sale s-au transformat în cele șapte coline ce înconjoară orașul. În prezent, mai există doar șase, una fiind distrusă pentru ca în locul ei să se construiască un mall. 

Plovdivul este un oraș care de-a cursul anilor a fost influențat de numeroasele popoare care au locuit aici, preum: perși, greci, romani, goți, huni, bulgari, slavi și turci. Orașul prezintă peste 200 de situri arheologice, iar amfiteatrul prezent aici, este unul dintre cele mai bine conservate vestigii antice ale Europei, datând din secolul al II-lea î. Hr. Se păstrează și câteva rămășițe ale stadionului roman, putându-se admira, în special, tunelul de acces prin care jucătorii ajungeau pe teren.  De asemenea, orașul se mândrește cu o biserică închinată Sf. Constantin și Elena, care datează din anul 337. Pe teritoriul orașului există și o moschee, Djumaya, construită în timpul ocupației otomane de către sultanul Murad I și consolidată sub domnia lui Murad al II-lea. În prezent, la parterul monumentului religios ,se află o cofetărie, care cu siguranță vă va îndulci plimbările prin oraș.  

Poarta de acces din Estul orașului, Hisar Kapia, este monumentală, fiind construită în totalitate din piatră, în trecut aceasta făcând parte din sistemul de fortificare al așezării. Centrul istoric este impresionant, străzile întortocheate fiind pavate cu piatră, aici putându-se admira case construite într-un stil tradițional bulgăresc. Orașul găzduiește o serie de evenimente economice și culturale, precum Festivalul Internațional de Teatru „O scenă la o răscruce”, Târgul Internațional Plovdiv, Festivalul TV „Cufărul de Aur”. De asemenea, puteți vizita Muzeul de Arheologie, Muzeul de Istorie Naturală, Muzeul de Etnografie și Planetariul din Plovdiv

poza Plovdiv - vizitează orașul celor șapte coline