Oferte Cazare - Litoral Kavarna, Dobrici, Bulgaria 2020

Cazare - Litoral Kavarna

        Orașul Kavarna este situat în Nord-Estul Bulgariei, la 48 de kilometri de orașul Varna și la o distanță de 38 de kilometri de granița cu România. Numele orașului provine de la cuvântul Karvun, acesta fiind numele principatului independent din secolul al XIV-lea. Denumirea Kavarna apare în izvoarele istorice începând cu secolul al XV-lea.  Relieful orașului este divers, zona de Nord fiind înaltă și stâncoasă, în timp ce, în zona de Sud este dominată de o plajă pitorească. Linia de coastă măsoară 42 de kilometri lungime, de-a lungul său existând mai multe plaje mici, inclusiv una artificială, numită Gore Cirakman
Citeste mai mult

Litoral Kavarna face parte din regiunea Dobrici din Bulgaria.

In Kavarna sunt 11 hoteluri, din care un hotel de 5 stele, 4 hoteluri de 4 stele, 5 hoteluri de 3 stele, un hotel de 2 stele.

Preturi pentru 2 adulti la
Hotel Royal Grand & Spa incepand cu 352.00 €
Plecare 15 Septembrie 2020, 7 nopti, All inclusive
Preturi pentru 2 adulti la
Hotel Topola Skies Resort & Aquapark incepand cu 508.00 €
Plecare 5 Iunie 2020, 7 nopti, All inclusive
Preturi pentru 2 adulti la
Hotel White Lagoon incepand cu 428.00 €
Plecare 15 Septembrie 2020, 7 nopti, All inclusive
Preturi pentru 2 adulti la
Hotel Royal Cove incepand cu 400.00 €
Plecare 8 Iunie 2020, 7 nopti, All inclusive
Preturi pentru 2 adulti la
Kaliakria Resort Aparthotel incepand cu 215.00 €
Plecare 19 Septembrie 2020, 7 nopti, Mic dejun

Kavarna - descoperă frumusețea unui oraș rustic

Bazele orașului au fost puse de către greci în secolul al V-lea. În Evul Mediu, așezarea a devenit un important centru cultural, perioadă din care se mai păstrează o necropolă și câteva biserici. Orașul a fost cucerit și aproape distrus de către otomani la sfârșitul secolului al XIV-lea. Aopi, între secolele XV-XIX, Kavarna a devenit un centru important pentru exportul de grâne. În anul 1913, în urma celui de-al Doilea Război Balcanic, orașul a intrat în componența României, și după o lungă perioadă de rezistență locală violentă, în anul 1940 a fost retrocedat Bulgariei. Kavarna este un mic orășel pescăresc, cunoscut în special datorită golfurilor cu care se învecinează.  Dispune de un port de ambarcațiuni de dimensiuni mici, iar alte două porturi sunt în construcție.  Numără în jur de 11.500 de locuitori, principala ocupație a acestora fiind agricultura și schimburile care au loc în micul port al orașului. 

Kavarna este un loc liniștit și rustic și este una dintre cele mai ieftine destinații de vacanță din Bulgaria. Plaja este micuță și înconjurată de diguri care au dus la formarea unui golfuleț. Coasta este variată, pe suprafața sa existând stânci care se împletesc cu întinderi de nisip și peșteri. Kavarna este renumită datorită caracteristicilor sale ecologice, aerul având proprietăți curative. Odată ajunși în oraș puteți vizita Capul Kaliakra, care cu siguranță vă va fascina cu frumusețea peisajelor sale, dar și cu flora și fauna atât de bogate,  și Dealul Chirakman, unde puteți admira ruine unui oraș roman și ale unor orașe medievale. În Kavarna, amplasat într-o baie turcească din secolul al XV-lea, la Nord de centrul orașului, funcționează un mic Muzeu al Mării. Aici sunt expuse ancore de piatră, monede și vase ceramice descoperite în timpul unei expediții subacvatice. Biblioteca orașului cuprinde o mică expoziție ce prezintă dezvoltarea Kavarnei din perioada preistorică până la Războiul de Independență (1877). Sunt expuse unelte, arme, materiale etnografice, precum și elemente din portul de zi cu zi al locuitorilor. De asemenea, puteți vizita cele două lăcașuri de cult din oraș, Biserica Sfântul Gheorghe, ce datează din anul 1836, și cealaltă biserică care fost construită în anul 1860. Începând cu anul 2004, reputația orașului a crescut considerabil datorită concertelor rock organizate aici. Au concertat trupe precum Scorpions, Deep Purple și Motorhead, orașul câștigându-și spranumele de "Capitala rock a Bulgariei".