Festivalul Figurilor de Nisip Burgas

     Festivalul Figurilor de Nisip din Burgas a fost organizat pentru prima dată în anul 2008, s-a bucurat de un real succes, motiv pentru care se repetă an de an, în fiecare vară. Dacă inițial festivalul atrăgea doar localnicii din Burgas, în scurt timp acesta a devenit popular și în rândul turiștilor și mai cu seamă a familiilor cu copii. Cu siguranță veți fi încântați să vedeți entuziasmul de pe fețele micuților dumneavoastră, care vor putea să admire în mărime naturală o parte dintre eroii lor preferați. Sculptura în nisip este o practică cunoscută încă din Egiptul Antic. În prezent, este o activitate destul de populară în sezonul estival, în întreaga lume organizându-se sute de astfel de competiții. Burgas se mândrește a fi singurul oraș din Peninsula Balcanică care găzduiește un astfel de festival.

 Burgas poza

    Festivalul Figurilor de Nisip are mereu aceeași locație: Parcul Lac. An după an, festivalul este și mai spectaculos. Festivalul se deschide în mod oficial la începutul lunii iulie, însă pregătirile se fac cu mult timp înainte. Prima dată se pregătește terenul, apoi nisipul este cernut, după care începe munca neobosiților sculptori, care parcă reușesc să dea viață personajelor. Pentru aceasta se folosesc peste 2500 tone de nisip și o suprafață de 5 acri. Nisipul folosit nu este unul obișnuit, deoarece trebuie să fie unul rezistent la apă. La lăsarea serii, sculpturile sunt frumos iluminate, fapt ce face zona și mai încântătoare.  La Festivalul Figurilor de Nisip din Burgas participă sculptori din întreaga lume, din Indonezia, Anglia, Belgia, Olanda, Irlanda, Rusia, Ucraina și Bulgaria. La început, toți sculptorii erau străini, însă după câțiva ani s-a reușit să se formeze și câțiva sculptori autohtoni, an după an, participarea bulgarilor fiind tot mai însemnată.

    În prima sa ediție, Festivalul Figurilor de Nisip a avut circa 20.000 de vizitatori, însă în anii următori numărul acestora a crescut până la 100.000. Sculpturile sunt realizate în cele mai mici detalii, astfel încât vă va fi destul de greu să vă alegeți preferata. De la an la an, tematica aleasă este alta, astfel că veți putea admira eroi din lumea mării, eroi din basme, personaje din desene animate, oameni de cultură arhicunoscuți și altele. Tematica festivalului este aleasă prin intermediul unui sondaj de opinie, realizat în rândul copiilor cu vârste între 7 și 12 ani.

 Burgas poza

Ahtopol - destinație de vacanță fermecătoare

Orașul Ahtopol este situat în sudul Bulgariei, la 90 kilometri distanță de Burgas și la 14 kilometri sud-est de Tsarevo. Orașul este situat pe o mică peninsulă stâncoasă, care măsoară doar 500 metri lungime și 300 metri lățime. Ahtopol se bucură de un climat ideal pentru petrecerea unui sejur estival, deoarece în zilele de vară se resimte o briză răcoroasă din Munții Strandzha, ceea ce face ca temperatura medie în luna iulie să fie de circa 22-23 grade Celsius.

Citeste mai mult.

Atracții turistice Burgas - Insula Sfânta Anastasia

Sfânta Anastasia este o insulă din largul Mării Negre, aceasta fiind singura insulă locuită de pe coasta Bulgariei. Există o legendă legată de Insula Sfânta Anastasia, care spune că aici ar fi îngropată comoara piraților Cossacks. Insula are un teritoriu de un hectar, este construită din roci vulcanice și beneficiază de o infrastructură destul de dezvoltată, fiind alimentată cu energie electrică și apă potabilă.

Citeste mai mult.