Oferte Cazare + Autocar - Litoral Burgas, Bulgaria 2021

Cazare + Autocar - Burgas

Regiunea Burgas face parte din Bulgaria.

In regiunea Burgas sunt 662 hoteluri, din care 22 de hoteluri de 5 stele, 154 de hoteluri de 4 stele, 390 de hoteluri de 3 stele, 84 de hoteluri de 2 stele, 12 hoteluri de o stea.

In Sunny Beach sunt 290 hoteluri, din care 8 hoteluri de 5 stele, 71 de hoteluri de 4 stele, 181 de hoteluri de 3 stele, 27 de hoteluri de 2 stele, 3 hoteluri de o stea.
In Nessebar sunt 73 hoteluri, din care un hotel de 5 stele, 9 hoteluri de 4 stele, 43 de hoteluri de 3 stele, 18 hoteluri de 2 stele, 2 hoteluri de o stea.
In Sveti Vlas sunt 66 hoteluri, din care 3 hoteluri de 5 stele, 16 hoteluri de 4 stele, 44 de hoteluri de 3 stele, 3 hoteluri de 2 stele.
In Sozopol sunt 54 hoteluri, din care 8 hoteluri de 4 stele, 42 de hoteluri de 3 stele, 3 hoteluri de 2 stele, un hotel de o stea.
In Obzor sunt 34 hoteluri, din care 13 hoteluri de 4 stele, 9 hoteluri de 3 stele, 12 hoteluri de 2 stele.
In Primorsko sunt 32 hoteluri, din care 2 hoteluri de 5 stele, 9 hoteluri de 4 stele, 14 hoteluri de 3 stele, 7 hoteluri de 2 stele.
In Pomorie sunt 32 hoteluri, din care 2 hoteluri de 5 stele, 5 hoteluri de 4 stele, 20 hoteluri de 3 stele, 3 hoteluri de 2 stele, 2 hoteluri de o stea.
In Ravda sunt 17 hoteluri, din care un hotel de 5 stele, 10 hoteluri de 3 stele, 4 hoteluri de 2 stele, 2 hoteluri de o stea.
In Burgas sunt 13 hoteluri, din care un hotel de 5 stele, 4 hoteluri de 4 stele, 4 hoteluri de 3 stele, 3 hoteluri de 2 stele, un hotel de o stea.
In Elenite sunt 11 hoteluri, din care un hotel de 5 stele, 5 hoteluri de 4 stele, 5 hoteluri de 3 stele.

Burgas - destinația care îmbină multitudinea obiectivelor turistice cu plajele nisipoase

După căderea Imperiului Roman, menirea orașului s-a schimbat, devenind un oraș de pescari. Orașul este dispus pe patru terase, fiind înconjurat de  două mari lacuri și anume: Lacul Atanasovsko și Lacul Bourgasko. În Evul Mediu orașul s-a dezvoltat vertiginos, fiind un important centru industrial. În secolul al XVIII-lea, Burgas era cel mai mare port de pe coasta sudică a Mării Negre, iar începând cu secolul al XX-lea aici funcționa cea mai mare rafinărie de petrol din Bulgaria. Centrul orașului e plăcut, bulevardele și clădirile vechi oferă un farmec aparte orașului, încât la prima vedere ați putea crede că timpul nu și-a pus amprenta asupra acestui spațiu, străzile sunt umbrite de arbori ornamentali, iar decorațiunile din fier forjat pot fi admirate la orice pas.

În prezent, Burgasul este un oraș foarte industrializat, motiv pentru care uneori turiștii evită această destinație. În ciuda acestui fapt, zona ce înconjoară orașul dispune de două plaje frumoase ce merită vizitate, fiind o stațiune în continuă dezvoltare. Ambele plaje de care dispune zona sunt foarte bine amenajate, cu șezlonguri și umbreluțe, iar în apropierea acestora sunt dispuse multiple cafenele și terase. Plaja este acoperită cu nisip de culoare închisă. Burgasul este celebru și datorită stațiunilor balneare. Turiștii care aleg să viziteze zona pot opta pentru una dintre cele 90 de unități de cazare și 17 campinguri. Anual zona atrage în jur de 2.5 milioane de turiști, atât din Bulgaria, cât și din alte state. Burgas poate fi un punct de pornire, de aici turiștii putând apoi descoperi și alte locații de pe litoralul bulgăresc. Pasionații de sporturi nautice pot practica surfing sau scuba diving, iar cei interesați de istoria recentă a orașului pot vizita zona de exploatare a  zăcămintelor de sare. Regiunea Burgas se bucură de un climat subtropical umed, dar se resimt și influențe continentale. Prin urmare, sezonul estival debutează în luna mai și se încheie în luna septembrie. În timpul sezonului temperatura variază în jurul valorii de 24 grade Celsius. Iernile sunt blânde, temperaturile scăzând sub 0 grade Celsius doar pe timpul nopții.

În ceea ce privește atracțiile turistice, puteți vizita Muzeul de Istorie din oraș. Acesta a fost înființat în anul 1925 și expune artefacte ce datează încă din antichitate. De asemenea, aici veți putea admira și o bogată colecție de ancore străvechi. În cazul în care doriți să vă familiarizați cu obiceiurile locului, un prilej bun îl reprezintă o vizită la Muzeul de Etnografie, acesta adăpostind numeroase obiecte din portul național al localnicilor, accesorii pentru ritualuri, broderii și multe alte obiecte de decor confecționate de femei în secolele trecute. De asemenea, Muzeul de Științe Naturale expune publicului larg circa 1200 de specii de insecte și reptile, și peste 140 de specii de plante ce cresc în zonă, multe dintre acestea fiind specii protejate de lege. Un alt obiectiv turistic este reprezentat de Galeria de Artă, care însumează opere de artă pictate de artiști renascentiști bulgari. De asemenea, puteți admira și Catedrala Sf. Chiril și Metodiu, închinată celor doi frați care au pus bazele alfabetului chirilic. Una dintre cele mai interesante atracții ale orașului este Farul, o construcție ce datează de mai bine de 100 de ani, are 14 metri și este vopsită cu dungi laterale albe și roșii. În centrul orașului este dispusă o operă de artă modernă, un gramofon înalt de 2 metri. Gramofonul este înconjurat de bănci și de fântâni arteziene, atmosfera fiind perfectă pentru relaxare. În legătură cu acesta circulă și o legendă romantică, se spune că dacă întorci mânerul gramofonului și asculți cu atenție vei auzi numele persoanei care te iubește. Ceasul care datează din secolul al XX-lea este unul dintre simbolurile orașului Burgas. În ciuda vechimii sale încă este în perfectă stare de funcționare. Dacă alegeți să vă plimbați pe strada Aleksandrovska puteți admira și Compasul, situat la kilometru 0 al orașului.  Este o operă de artă executată în bronz și decorată cu diverse forme de relief. O altă atracție a orașului este Digul, construit în anul 1936,  din lemn și beton, măsoară 300 de metri lungime și este considerat simbolul cel mai de seamă al orașului.