Oferte Cazare - Sofia, Bulgaria 2020

Cazare - Sofia

          Sofia este una dintre cele mai vechi metropole ale Europei, pe teritoriul căreia minaretele moscheilor împart cerul cu bisericile ortodoxe și clădirile moderne, neexistând nicio îndoială că acest oraș a făcut parte o bună perioadă de timp din cadrul Imperiul Otoman. Din fericire, perioada comunistă nu a lăsat urme adânci asupra arhitecturii acestui oraș. Centrul Sofiei este ca un creuzet în care se amestecă elemente din mai multe culturi și epoci. O plimbare pe străzile orașului oferă o adevărată lecție de istorie. Sofia este supranumită și orașul cu mai multe fețe, aici, pe lângă monumentele istorice, veți descoperi bulevarde animate, înțesate de cafenele și magazine, dar și clădiri construite în timpul regimului comunist.

Citeste mai mult

Regiunea Sofia face parte din Bulgaria.

In regiunea Sofia sunt 164 hoteluri, din care 15 hoteluri de 5 stele, 48 de hoteluri de 4 stele, 74 de hoteluri de 3 stele, 18 hoteluri de 2 stele, 9 hoteluri de o stea.

In Sofia sunt 115 hoteluri, din care 13 hoteluri de 5 stele, 28 de hoteluri de 4 stele, 56 de hoteluri de 3 stele, 9 hoteluri de 2 stele, 9 hoteluri de o stea.
Preturi pentru 2 adulti la
Hotel Yanakiev Club incepand cu 638.00 €
Plecare 31 Martie 2020, 7 nopti, Mic dejun
Preturi pentru 2 adulti la
Hotel Bankya Palace incepand cu 337.00 €
Plecare 3 Martie 2020, 7 nopti, Mic dejun
Preturi pentru 2 adulti la
Hotel Yanakiev Club incepand cu 638.00 €
Plecare 31 Martie 2020, 7 nopti, Mic dejun
Preturi pentru 2 adulti la
Hotel Victoria incepand cu 316.00 €
Plecare 21 Martie 2020, 7 nopti, Demipensiune
Preturi pentru 2 adulti la
Hotel Iceberg incepand cu 232.00 €
Plecare 18 Noiembrie 2020, 7 nopti, Mic dejun
Preturi pentru 2 adulti la
Hotel Persey Flora Apartments incepand cu 175.00 €
Plecare 18 Noiembrie 2020, 7 nopti, Fara Masa
Preturi pentru 2 adulti la
Hotel Samokov incepand cu 265.00 €
Plecare 5 Decembrie 2020, 7 nopti, Mic dejun
Preturi pentru 2 adulti la
Hotel Rila incepand cu 453.00 €
Plecare 2 Noiembrie 2020, 7 nopti, Fara Masa
Preturi pentru 2 adulti la
Hotel Flora Complex incepand cu 362.00 €
Plecare 21 Martie 2020, 7 nopti, Demipensiune

Sofia - cele mai interesante obiective turistice

Sofia este un oraș preponderent antic, înființat de traci în anul 500 î.Hr. și fortificat de romani după anul 29 î.Hr. Inițial, orașul a purtat numele Serdica sau Sardika. Serdica și-a continuat dezvoltarea și după căderea Imperiului Roman, orașul intrând sub jurisdicția Bizanțului. Triburile slave au început să se așeze în câmpia Sofiei începând cu anul 600 și au redenumit orașul Sredeț. Numele actual al orașului este de origine grecească semnificând „înțelepciune”  și s-a încetățenit începând cu anul 1376.

Sofia se bucură de o istorie îndelungată, fiind unul dintre cele mai vechi orașe ale Europei. Drept consecință, orașul abundă de clădiri și monumente istorice. Plasată în centrul orașului, Biserica Alexander Nevsky este cea mai mare construcție de acest gen din Balcani. Construirea sa a început la sfârșitul secolului al XIX-lea, finalizându-se în secolul următor și a fost închinată militarilor ruși care au luptat în Războiul de Independență (1877). Biserica se bucură de o iluminație fascinantă, interiorul fiind decorat cu onyx și nuanțe de albastru care farmecă privirile vizitatorilor. Biserica adăpostește și cavoul subteran al cneazului rus Alexander Nevsky, cunoscut și sub denumirea de Muzeul Icoanelor, deoarece aici este expusă o colecție de 300 de icoane. Biserica cu cea mai mare vechime din Sofia este Biserica Sf. Sofia. Cu toate acestea, biserica are un aspect modern și o arhitectură destul de simplistă, care vă va uimi cu siguranță. Biserica inițială Sfânta Sofia datează de la jumătatea secolului al VI-lea. Zece secole mai târziu biserica a fost reconstruită și transformată în moschee, care a fost însă distrusă de un cutremur la mijlocul secolului al XIX-lea. Biserica și-a primit numele după fondatoarea sa care, conform părerii localnicilor, ar fi fost Sofia, fiica împăratului Constantin. În incinta bisericii, puteți admira o expoziție, care prezintă istoria, cu fotografii și reprezentări artistice, a felului în care a arătat biserica de-a lungul celor 1.500 de ani. Biserica păstrează părți a unor fresce ce se crede că ar proveni din secolul al XII-lea și niște fragmente din pereții de cărămidă care au aparținut bisericii originale din secolul al VI-lea. O altă biserică interesantă din Sofia este Biserica Rusească Sf. Nicolae, construită în iarna anilor 1912-1913, în urma unui capriciu al unui diplomat rus care refuza să se roage în bisericile bulgărești. Este biserica cu arhitectura cea mai interesantă, având domurile poleite, în forma unor bulbi de ceapă și acoperite cu foițe de aur donate de Biserica Ortodoxă Rusă. În cripta bisericii se află corpul episcopului Serafim Sobolev, care a murit în anul 1950. Clericul era atât de iubit de populația locală, încât la moartea sa, suferința a fost atât de mare și de reală, încât regimul comunist, nou instalat, nu a îndrăznit să-l îngroape într-un mormânt anonim, așa cum plănuiseră de fapt. Sfântul a fost canonizat la data de 3 februarie 2016, devenind un simbol pentru credincioșii bulgari, care se adună la mormântul său pentru a se ruga, multe dintre dorințele acestora fiind îndeplinite.

În același timp, orașul se mândrește cu un număr însemnat de muzee. Cel mai cunoscut dintre ele este Muzeul Național de Istorie din Boyan. Acesta adăpostește exponate cu privire la istoria Bulgariei, inclusiv o comoară tracică de aur care datează din primul mileniu î. Hr. În cadrul Muzeului de Istorie Naturală puteți admira o colecție bizară de fosile, roci, fluturi, insecte, animale împăiate (șerpi, șopârle, gecko și iguane). Pe lângă aceasta, muzeul prezintă și o secțiune cu animale vii. Datorită acestui aspect, muzeul este foarte iubit de către copii. Muzeul de Etnografie, situat în Piața Aleksander Battenberg, conține o vastă colecție de artă populară provenită din toate regiunile Bulgariei. Exponatele vă oferă o introducere în istoria poporului bulgar, prezentând publicului larg obiecte de artă, costume și rochii populare, instrumente muzicale populare și un număr mare de obiecte lucrate manual. Muzeul Național de Arheologie este, în prezent, unul dintre cele mai frumoase muzee din Bulgaria. Muzeul este situat într-o veche moschee din secolul al XV-lea, care a fost restaurată în anul 1920, și prezintă colecții impresionante de antichități tracice, grecești și romane. Cel mai interesant exponat este masca de aur folosită în secolul al IV î. Hr. la înmormântarea unui rege trac. Casa memorială a lui Ivan Vazov este locul preferat al iubitorilor de literatură. Scriitorul bulgar a devenit cunoscut datorită romanului său, Under The Yoke, în care descrie lupta bulgarilor de eliberare de sub dominația Imperiului Otoman din secolul al XIX-lea. De asemenea, se merită să vizitați Vechea Baie Centrală din Sofia. Construită în stilul Secession și finalizată în anul 1911, baia este decorată cu plăci ceramice de majolică, iar în prezent, este divizată în două secțiuni, una adăpostește Muzeul Orășenesc, iar cealaltă este destinată hidroterapiei. Odată ajunși în Sofia se merită să vizitați și Moscheea Bania Bași. Aceasta a fost construită la sfârșitul secolului al XVI-lea și este ultima moschee funcțională din Sofia  și una dintre cele mai vechi moschei care s-au păstrat în Europa. Moscheea este opera lui Koca Mimar Sinan Agha, arhitectul șef al sultanilor  Selim I, Soliman I, Selim al II-lea și Murad al III-lea,  și prezintă un sublim minaret zvelt.

Ruinele Sofiei romane sunt dispuse în jurul Bisericii Sfânta Nedelia. Aici este prezentă biserica cu același nume. Biserica nouă datează din 1927 și este impozantă, dar îi lipsește somptuozitatea de care se bucura biserica veche. Totuși, biserica se bucură de iconostasele originale din aur din secolul al XIX-lea. Biserica numără 11 clopote, 8 dintre ele datând din anul 1879, fiind un dar făcut lăcașului de cult de către prințul rus Dondukov-Kosarov. Aici își dorm somnul de veci domnitorul sârb Ștefan Uro al II-lea și Iosif I, primul arhiepiscop al Bisericii Bulgare. În aceeași zonă este dispusă și Biserica Sf. Gheorghe, cunoscută și sub numele de Rotunda.  Biserica a fost construită în secolul al IV-lea, într-un stil roman târziu și este considerată cea mai veche construcție a Sofiei. Deși, de-a lungul timpului a suferit numeroase schimbări, continuă să fie vizitată de turiști, care vin aici în special pentru a admira frescele cu Iisus și apostolii, înfățișate pe domul central. În perioada otomană, frescele au fost acoperite cu alte picturi, fiind descoperite abia în anul 1920. Se crede că de fapt ar exista trei rânduri de fresce, care datează din secolele XII-XIV. Sinagoga din Sofia este a doua sinagogă ca mărime din Europa și a fost construită în anul 1909, când evreii reprezentau o cincime din populația orașului. Proiectul construcției a fost realizat de către arhitectul vienez Friedrich Gruenanger, acesta combinând influențele Secession cu cele bizantine. Sinagoga se evidențiază în special datorită candelabrului enorm ce este agățat de cupolă. și  are o capacitate de 1200 de persoane. Clădirile moderne ale Sofiei, deși nu impresionează prin stilul lor, merită vizitate, aici avem în vedere: Palatul Național al Culturii, Monumentul 1.300 de Ani ai Bulgariei, Monumentul Libertății, Monumentul Armatei Roșii și Muzeul Național al Pământului și Omului. De asemenea orașul este înțesat de clădiri neoclasice, precum: Palatul Justiției, Biblioteca Națională a Bulgariei, Academia de Arte și Galeria Națională de Artă Străină, care cu siguranță vă vor atrage atenția.

Una dintre cele mai interesante atracții ale orașului Sofia este reprezentată de Sofia City Garden, cel mai cunoscut parc orășenesc. Locul este îndrăgit de către toți turiștii, aceștia relaxându-se în multiple cafenele existente aici și în colțurile umbroase cu fântânile arteziene din zonă. Cel mai mare parc al orașului este Parcul Libertății, care conține un patinoar, o grădină zoologică și trei stadioane sportive. În apropierea Sofiei, veți descoperi cel mai vechi parc natural al Bulgariei, Vitoșa. Parcul este spațiu de promenadă atât pentru localnici, cât și pentru turiști. Pe timpul iernii, zona prezintă numeroase pârtii de schi. În luna august, zona este foarte aglomerată, fiind vizitată de către pelerinii care se îndreaptă spre Mănăstirea Dragalevtsi. Parcul Cneaz Boris sau Borisova este unul dintre cele mai faimoase parcuri ale Bulgariei și nu numai, renumele său depășind granițele țării. Înființarea parcului a început în anul 1884, dar cu trecerea timpului suprafața sa s-a extins considerabil. În prezent, parcul prezintă diferite priveliști și locuri interesante, inclusiv imensul stadion național Vasil Levski. De asemenea, în parc există și un complex de piscine în aer liber, terenuri de tenis, o pistă de ciclism și un teatru neacoperit. Sofia este un oraș interesant și pentru iubitorii de shopping. Halite este o piață acoperită din Sofia, în care, la etaj, se comercializează produse proaspete, iar la parter mâncare. Aici sunt încorporate o parte din ruinele bine conservate ale așezării romane Serdica. De asemenea, Pirotska este o stradă pietonală înțesată de magazine, cafenele și terase. Piața de Vechituri din Sofia atrage numeroși turiști. Aici, veți găsi de vânzare tot felul de obiecte, de la suveniruri autentice din cel de-al Doilea Război Mondial, la insigne și steaguri comuniste.  Există și o zonă în care tinerii artiști încearcă să-și vândă lucrările, iar femeile bătrâne vând frumoase goblenuri și reproduceri ale costumelor populare.