Oferte Cazare - Litoral Nessebar, Burgas, Bulgaria ☀️ 2024

Cazare - Litoral Nessebar 2024

Pe o peninsulă, l ungă de 850 de metri și lată de 350 de metri, situată la 5 kilometri Sud de Sunny Beach și la circa 100 kilometri de Varna , veți descoperi pitorescul oraș-stațiune Nessebar . De-a lungul timpului o treime din teritoriu peninsulei a fost acoperit de apele mării. Astfel, la o distanță de circa 80 de kilometri de țărm se pot observa rămășițele zidurilor fortăreței vechiului oraș. Peninsula este conectată cu zona continentală printr-un istm îngust, însă cea mai bună modalitate de a ajunge în localitate rămâne barca, din Sunny Beach sau Sveti Vlas . Plaja din Nessebar este printre cele mai populare și apreciate plaje de pe litoralul bulgăresc fiind suficient de extinsă și în concordanță cu capacitatea de cazare a stațiunii. În plus, plaja este acoperită cu nisip fin.


Citeste mai mult

Litoral Nessebar 2024 face parte din regiunea Burgas din Bulgaria.

In Nessebar sunt 129 hoteluri, din care 2 hoteluri de 5 stele, 13 hoteluri de 4 stele, 77 de hoteluri de 3 stele, 34 de hoteluri de 2 stele, 3 hoteluri de o stea.

Filtre Litoral Nessebar 2024

Filtreaza hotelurile din Nessebar pe baza numarului de stele:

Filtreaza hotelurile din Nessebar pe baza tipului de masa:

Preturi pentru 2 adulti la
Hotel Sol Nessebar Palace incepand cu 524.00 €
Plecare 23 Septembrie 2024, 7 nopti, All inclusive
Preturi pentru 2 adulti la
Aparthotel Paradiso incepand cu 316.00 €
Plecare 7 Septembrie 2024, 7 nopti, Fara Masa
Preturi pentru 2 adulti la
Aqua Paradise Resort & Aqua Park incepand cu 1,055.00 €
Plecare 17 Septembrie 2024, 7 nopti, All inclusive
Preturi pentru 2 adulti la
Hotel Aphrodite Beach incepand cu 438.00 €
Plecare 23 Septembrie 2024, 7 nopti, Fara Masa
Preturi pentru 2 adulti la
Hotel Bilyana Beach incepand cu 602.00 €
Plecare 23 Septembrie 2024, 7 nopti, All inclusive
Preturi pentru 2 adulti la
Hotel Esteban Vip Residence Club incepand cu 655.00 €
Plecare 24 Iunie 2024, 7 nopti, Mic dejun
Preturi pentru 2 adulti la
Hotel Festa Panorama & Spa incepand cu 533.00 €
Plecare 21 Septembrie 2024, 7 nopti, All inclusive
Preturi pentru 2 adulti la
Hotel Mpm Arsena incepand cu 549.00 €
Plecare 22 Septembrie 2024, 7 nopti, Ultra All inclusive
Preturi pentru 2 adulti la
Hotel Paradiso Dreams Boutique incepand cu 332.00 €
Plecare 16 Septembrie 2024, 7 nopti, Mic dejun

Preturile prezente pe aceasta pagina, referitoare la hotelurile din Nessebar, sunt orientative, calculate pentru 2 persoane, pe baza prețurilor aplicate în ultimele 60 de zile. Pretul corect din acest moment este afisat in pagina de rezervare si este calculat in functie de ofertele si disponibilitatea curenta.

Nessebar - Descoperă orașul-bijuterie de la malul Mării Negre

 Stațiunea are două plaje principale, ambele fiind acoperite cu nisip dintre cel mai fin. Una este amplasată în partea de Nord a orașului vechi, spre Sunny Beach, iar cealaltă în partea sudică a insulei. Între cele două veți putea admira peninsula pe care este situat orașul vechi, punctul central de interes din punct de vedere al obiectivelor turistice. Datorită așezării sale geografice, clima permite un sezon turistic mai lung, care se poate prelungi până la sfârșitul lunii septembrie sau chiar până în octombrie.

Nessebar este o locație care surprinde plăcut și alimentează imaginația turiștilor. Orașul a fost fondat pe locul unei așezări străvechi de pescari de pe vremea tracilor, numită Mesambria, care însemnă orașul lui Melsa, numele fiindu-i dat cel mai probabil după întemeietorul așezării. Începând cu secolul al XI-lea orașul a primit denumirea actuală. Nessebar se bucură de o istorie bogată, fiind unul dintre cele mai vechi orașe din Europa, datorită acestui aspect, a fost declarat monument istoric de către UNESCO. Prima așezare de pe insulă datează din perioada tracică, în secolul al VI-lea insula fiind o colonie grecească înfloritoare și un centru comercial bine dezvoltat. Din acea perioadă s-a păstrat o acropolă, un templu dedicat lui Apollo și o secțiune din zidul de apărare al orașului. Ocupațiile succesive ale orașului, de către romani în secolul I, iar apoi de către bizantini în secolul al V-lea, nu au încetinit dezvoltarea orașului, acesta continuându-și evoluția. Drept dovadă stau construcțiile ce datează din această perioadă, printre care o bazilică din secolul IX. Mai târziu, Nessebar s-a aflat și sub ocupația Imperiului Otoman.

poza Nessebar - Descoperă orașul-bijuterie  de la malul Mării Negre

În anul 1956 orașul Nessebar a primit titlul de rezervație arheologică și arhitecturală. Nessebar este supranumit și bijuteria de la malul Mării Negre sau Perla Mării Negre, fapt ce se datorează, în parte, arhitecturii sale unice. Orașul vechi din Nessebar este cel mai interesant obiectiv turistic pentru turiști. Acesta este străbătut de străduțe înguste și înțesat de căsuțe albe din lemn sau piatră, împodobite cu jardiniere multicolore. Numeroasele magazine de suveniruri oferă orașului ceva din atmosfera unei piețe în aer liber. Produsele comercializate aici variază de la ochelari de soare și tricouri, imitații ale marilor branduri, la medalii rusești vechi, fețe de masă lucrate manual și vase ceramice autohtone. Casele și bisericile deosebite din Nessebar, construite într-un stil local, au dus la înscrierea insulei în patrimoniul mondial UNESCO. Construite din lemn și piatră, la sfârșitul secolelor XVIII și XIX, ele sunt tipice perioadei Renașterii Naționale din Bulgaria. Parterul locuințelor era, de obicei, folosit pentru activități comerciale, în timp ce etajul superior era folosit drept spațiu de locuit. S-au păstrat mai mult de 100 de astfel de clădiri, în prezent, fiind folosite pe post de restaurante. Nessebar nu oferă doar o bază modernă de cazare, ci și o locație romantică cu bărcuțe și năvoade, restaurante cu specific pescăresc și internațional, alei romantice și vestigii antice. De asemenea, veți putea descoperi numeroasele golfulețe retrase și romantice din zonă, ce sunt o adevărată oază de liniște.

poza Nessebar - Descoperă orașul-bijuterie  de la malul Mării Negre

 Micuța peninsulă pe teritoriul căreia este situat orașul vechi din Nessebar, în secolele XI-XIV, număra în jur 40 de biserici, fiind orașul cu cele mai multe biserici pe cap de locuitor din lume. Multe dintre ele s-au păstrat în ciuda trecerii timpului și merită să fie vizitate. Un tur al acestora poate începe cu Biserica Vechii Mitropolii, numită și Biserica Sf. Sofia, situată în centrul orașului. Construcția acesteia a început la sfârșitul secolului al V-lea d. Hr., fiind finalizată secolul următor. Biserica prezintă trei naosuri și un acoperiș, cu toate că unele ziduri nu se mai păstrează este un vestigiu medieval deosebit. Biserica Sf. Ioan Botezătorul, construită în secolul al XI-lea, este o biserică cu mai multe cupole, decorată cu fresce, însă tot ceea ce se mai păstrează în prezent sunt portretele din secolul al XIV-lea ale ctitorilor săi.  În apropierea portului, veți descoperi Biserica Sf. Ștefan, denumită în trecut Biserica Noii Mitropolii. Aceasta datează din secolul al XI-lea, însă prezintă și trăsături mai noi, ca fresce din secolul al XVI, un paravan pentru altar din lemn ce datează din secolul al XVII-lea și un amvon din secolul al XVIII-lea. Biserica Sf. Ioan Aliturgetos, înălțată deasupra portului, cu cele trei naosuri și fațada bogat ornamentată, este considerată cea mai frumoasă dintre toate bisericile din Nessebar.

În peninsulă veți descoperi mai multe muzee, astfel veți putea îmbina activitățile relaxante și recreative cu cele culturale. Muzeul Etnografic, amenajat în Casa Moskoiani, expune publicului larg costume și materiale tradiționale. Casa Căpitanului Pavel,  situată în zona de Sud-Vest a peninsulei, se face remarcată datorită porților sale deosebite, iar Casa Jelio Bogdanov, datând din a doua parte a secolului al XI-lea, este construită în stil baroc și are un balcon spectaculos. De asemenea, puteți vizita Muzeul de Arheologie situat pe strada Mesambria nr.2 A. Aici sunt expuse monede tracice din secolele I și II î.Hr., vase grecești, sculpturi, bijuterii, ceramică, pietre de mormânt și vase din perioada romană. De asemenea, sunt expuse icoane din diferite biserici de pe insulă. Nessebar oferă diverse posibilități de cazare, dacă optați pentru cazare în orașul vechi vă veți bucura de un spațiu locativ cu o arhitectură medievală, dar modernizată. În schimb, orașul nou abundă de hoteluri, camere private și apartamente, case de oaspeți și complexe hoteliere. Hoteluri sunt construite în mare parte în apropierea plajei și sunt dotate cu piscine, centre SPA, locuri de joacă pentru copii și săli de fitness. De asemenea, sunt prezente numeroase restaurante și terase, iar dacă doriți un plus de distracție, vă puteți relaxa în parcul de distracții Aqua Paradise, cel mai mare de acest gen din Bulgaria.

poza Nessebar - Descoperă orașul-bijuterie  de la malul Mării Negre

Alegeți să vă bucurați de numeroasele facilități sportive puse la dispoziția dumneavoastră de către unitățile de cazare din stațiunea Nessebar

Cei mai mulţi turişti, pe lângă relaxare şi soare, vor să se bucure şi de o serie de facilităţi sportive, care să-i anime şi să le sporească dispoziție, iar în același timp să facă dintr-un simplu sejur, o experiență cu adevărat memorabilă. Majoritatea unităților de cazare din stațiunea Nessebar oferă diferite facilități sportive, la unele dintre acestea turiștii având acces gratuit, iar unele fiind contra cost

Citeste mai mult.

Nessebar - Bucurați-vă de distracții fără limite în Aqua Paradise

Parcul acvatic Aqua Paradise din Nessebar este cel mai mare și mai atractiv aquapark din Bulgaria. Situat pe drumul E87, parcul îi întâmpină pe toți turiștii care vin să-și petreacă vacanța în Sunny Beach, Nessebar, Ravda, Eleni, St. Vlas. Pentru toți cei care își petrec vacanța de vară în Nessebar sau în apropierea acestei stațiuni, recomandăm să nu rateze această atracție a litoralului bulgăresc. Aqua Paradise oferă vizitatorilor săi peste 40 de atracții, multiple facilități, programe de divertisment și jocuri. Pe cuprinsul său veți descoperi 25 de tobogane, 5 piscine, 2 râuri și zece alte atracții acvatice care vă vor crea emoții și vă vor ridica adrenalina la cote maxime.

Citeste mai mult.

Nessebar - un oraș cu 3000 de ani vechime

Nessebar este unul dintre cele mai vechi orașe ale Europei, având peste 3000 de ani vechime, iar de 27 de ani se află în patrimoniul UNESCO. Datorită acestui aspect, orașul este înțesat de clădiri vechi care îi oferă un farmec aparte, reușind să-și transpună vizitatorii într-o epocă de mult apusă. Aflându-se succesiv sub diferite ocupații, Nessebar se bucură de o arhitectură variată.

Citeste mai mult.