Oferte Cazare - Munte Razlog, Blagoevgrad, Bulgaria 2020

Cazare - Munte Razlog

              Orașul Razlog este amplasat în Valea Razlojka , fiind înconjurat de culmile Munților Rila la Nord, Pirin în Sud-Vest și Rodopi la Est. Distanța dintre Razlog și Sofia este de 155 kilometri, iar de orașul Bansko  îl despart doar 6 kilometri. Orașul a fost prima dată menționat în documente în perioada domniei împăratului bizantin Vasile al II-lea (976 – 1025). Orașul a fost fondat de către traci, inițial fiind numit Mehomia . În legătură cu denumirea stațiunii circulă mai multe teorii. Potrivit celei dintâi teorii, numele localității provenea de la "meh", o pungă din piele naturală. Potrivit altei teorii, numele orașului este asociat cu o legendă conform căreia conducătorul trac ar fi câștigat o luptă în zonă și în cinstea victoriei a pus bazele așezării, dându-i numele de "Meo Mia", care în greacă înseamnă "Victoria Mea". 

Citeste mai mult

Munte Razlog face parte din regiunea Blagoevgrad din Bulgaria.

In Razlog sunt 10 hoteluri, din care un hotel de 5 stele, 5 hoteluri de 4 stele, 4 hoteluri de 3 stele.

Preturi pentru 2 adulti la
Pirin Golf Hotel & Spa incepand cu 406.00 €
Plecare 1 Septembrie 2020, 7 nopti, Fara Masa
Preturi pentru 2 adulti la
Hotel Complex Terra incepand cu 290.00 €
Plecare 13 Martie 2021, 7 nopti, Fara Masa
Preturi pentru 2 adulti la
Hotel Pirin Golf Holiday Apartments incepand cu 340.00 €
Plecare 1 Noiembrie 2020, 7 nopti, Fara Masa
Preturi pentru 2 adulti la
Hotel Murite incepand cu 133.00 €
Plecare 27 Martie 2021, 7 nopti, Fara Masa
Preturi pentru 2 adulti la
Hotel 3 Mountains incepand cu 244.00 €
Plecare 24 Noiembrie 2020, 7 nopti, Mic dejun
Preturi pentru 2 adulti la
Hotel Redenka Holiday Club incepand cu 279.00 €
Plecare 1 Septembrie 2020, 7 nopti, Mic dejun
Preturi pentru 2 adulti la
Hotel Balkan Jewel Resort & Spa incepand cu 185.00 €
Plecare 3 Decembrie 2020, 7 nopti, Fara Masa

Razlog - Descoperă o stațiune montană ideală, indiferent de anotimp

         Orașul apare menționat și în Carta Rila, în 1378, localitatea fiind subordonată Mănăstirii Rila.  Începând cu anul 1925, orașul a primit denumirea actuală, după numele văii în care este situat. Principala atracție a orașului este reprezentată de ecartamentul îngust al căii ferate, care se întinde până la Dobrinishte, traversând și orașul Bansko. De asemenea, orașul are și câteva case construite în stilul Renașterii Naționale, acestea fiind amplasate în jurul pieței Makedonia, piața centrală a vechiului oraș. Turiștii vor fi încântați de peisajul zonei, parcurile înverzite și panorama munților ce înconjoară orașul fiind motive suficiente pentru a vizita Razlog. Unul dintre cele mai celebre obiectivele turistice ale orașului îl reprezintă Biserica Buna Vestire. Aceasta este amplasată chiar în centrul orașului și datează din prima jumătate a secolului al XX-lea.  Beneficiază de o arhitectură impresionantă și este una dintre cele mai mari bisericii din Dieceza Nevrokop. Biserica atrage atenția datorită frescelor sale, a altarului și a clopotniței de 26 de metri. Cel mai vechi lăcaș de cult din Razlog este Biserica Sfântul Gheorghe, aceasta fiind construită în anul 1834. Iubitorii de cultură pot include pe lista lor și o vizită a Muzeului de Istorie din oraș, amplasat în Casa Nikola Parapunov.  Aici sunt expuse peste 5000 de exponate care vă vor introduce în viața de zi cu zi a locuitorilor din Razlog, ceramică și obiecte textile lucrate manual. O altă atracție a orașului este Biserica Sf. Ecaterina.  Biserica este una dintre cele mai vizitate bisericii din zonă, impresionând prin vechimea sa. Se consideră că a fost construită în secolul al XIV, pe ruinele unui templu tracic. În timpul ocupației otomane, lăcașul de cult a fost distrus aproape în întregime, însă localnicii l-au reconstruit respectând prima sa versiune. Cu toate acestea, în prezent biserica este restaurată, astfel veți putea admira arhitectura sa originală. La doar 10 kilometri de centrul orașului, veți descoperi moara de pe râul Iazo, care, în ciuda trecerii timpului, funcționează până astăzi. Un monument antic extrem de apreciat în rândul turiștilor este Calendarul Solar.  Acesta este format din 12  plăci de marmură, sculptate sub forma unor animale. Plăcile sunt dispuse sub formă circulară, formând astfel un calendar solar antic. La 5 kilometri distanță de Razlog, au fost descoperite segmente dintr-un sanctuar tracic și două lespezi din marmură, bogat decorate, despre care se crede că au făcut parte dintr-un sanctuar solar. 

        Razlog are o suprafață de 440, 314 kilometri pătrați și s-a dezvoltat  sub forma unei stațiuni montane în perioada 1990 – 2000. Orașul Razlog este punctul de plecare pentru diferite trasee montane din Munții Rila și Pirin. Este  un oraș cu tradiții și obiceiuri bine conservate de-a lungul secolelor. În oraș sunt organizate două festivaluri cu renume și anume: Anul Nou Kukeri și festivalul de folk Pirin Sings. În cadrul festivalului Anul Nou Kukeri, participații se costumează asemenea celebrităților Bulgariei, iar la final el mai reușit costum primește un premiul simbolic. Dacă alegeți să vă petreceți vacanța în Razlog, vă veți delecta cu preparate autohtonele. Unul dintre aceste preparate este kapama, ce se prepară din varză acră, orez, condimente, diferite tipuri de carne și sfeclă. Natura a fost darnică cu această zonă, la Nord de oraș se află Parcul Național Rila. Parcul numără patru rezervații naturale, precum: ParangalnitsaSkakavita, Ibar și Central Rila Reserve. Flora și fauna parcului sunt extrem de bogate, întâlnindu-se peste 100 de specii de păsări și circa 1100 de specii de plante, prin care și simbolul muntelui, Leontopodium nivale, denumită popular Floarea Reginei. Dezvoltarea turismului în această zonă a stimulat construirea de hoteluri, în prezent turiștii pot alege dintre mai multe unități de cazare de la trei la cinci stele. De asemenea, în zonă există sate de vacanță și centre comerciale moderne. Datorită așezării sale geografice, Razlog reprezintă o destinație de vacanță ideală indiferent de anotimp. În timpul anotimpului rece, pasionații sporturilor de iarnă au la dispoziție pârtii de schi pentru toate nivelurile de dificultate: începători, avansați și experimentați. De asemenea, sunt prezente și pârtii pentru snowboarding, schi nocturn sau cross-country. Sezonul de schi durează din luna decembrie până în luna martie, iar condițiile sunt excelente, grație tunurilor de zăpadă și modului în care sunt întreținute pârtiile. Stațiunea dispune de un echipament de instalații pe cablu ce cuprinde mai multe tipuri de teleferice, precum: telegondole, teleschiuri, telescaune și baby-schuri. Una dintre cele mai cunoscute și apreciate pârtii este Kulinoto, situată în partea nordică a Munților Pirin, care măsoară 1300 de metri.