Oferte Cazare - Litoral Kranevo, Dobrici, Bulgaria ☀️ 2024

Cazare - Litoral Kranevo 2024

Situat într-o zonă extraordinară, pe o plajă izolată, fostul sat Kranevo , așezat la circa 4 kilometri de Albena și 25 kilometri de Varna, este în prezent o stațiune aglomerată, învecinată cu Nisipurile de Aur . Kranevo se întinde pe o suprafață de aproximativ 140 de hectare, iar populația sa numără circa 750 de locuitori. Aceștia se ocupă, în principal, cu turismul și agricultura. Numele satului de vacanță vine de la cetatea Kraneia, o fortăreață ce datează din perioada Antichității târzii, amplasată pe un deal înalt de aproximativ 252 metri.

Citeste mai mult

Litoral Kranevo 2024 face parte din regiunea Dobrici din Bulgaria.

In Kranevo sunt 30 hoteluri, din care 3 hoteluri de 5 stele, 5 hoteluri de 4 stele, 11 hoteluri de 3 stele, 11 hoteluri de 2 stele.

Filtre Litoral Kranevo 2024

Filtreaza hotelurile din Kranevo pe baza numarului de stele:

Filtreaza hotelurile din Kranevo pe baza tipului de masa:

Preturi pentru 2 adulti la
Hotel Casa Di Fiore Spa & Medical incepand cu 1,426.00 €
Plecare 7 Septembrie 2024, 7 nopti, Demipensiune
Preturi pentru 2 adulti la
Hotel Therma Palace incepand cu 650.00 €
Plecare 7 Septembrie 2024, 7 nopti, Mic dejun
Preturi pentru 2 adulti la
Therma Eco Village incepand cu 557.00 €
Plecare 1 Iulie 2024, 7 nopti, Mic dejun
Preturi pentru 2 adulti la
Effect Algara Beach Resort incepand cu 636.00 €
Plecare 1 Octombrie 2024, 7 nopti, Ultra All inclusive
Preturi pentru 2 adulti la
Hotel Aquamarine Kranevo incepand cu 1,183.00 €
Plecare 7 Septembrie 2024, 7 nopti, All inclusive
Preturi pentru 2 adulti la
Hotel Sunny Castle incepand cu 952.00 €
Plecare 7 Septembrie 2024, 7 nopti, All inclusive
Preturi pentru 2 adulti la
Hotel Veramar Beach incepand cu 265.00 €
Plecare 22 Septembrie 2024, 7 nopti, Mic dejun

Preturile prezente pe aceasta pagina, referitoare la hotelurile din Kranevo, sunt orientative, calculate pentru 2 persoane, pe baza prețurilor aplicate în ultimele 60 de zile. Pretul corect din acest moment este afisat in pagina de rezervare si este calculat in functie de ofertele si disponibilitatea curenta.

Kranevo - o destinație perfectă pentru o vacanță petrecută alături de familie

Între anii 1913-1940, satul a făcut parte din Regatul României, fiind populat de bulgari, greci, turci, găgăuzi și aromâni. În prezent, printre locuitori, se mai întâlnesc doar bulgari și turci. Kranevo este situat în centrul unei văi, fiind înconjurat din toate părțile de dealuri. Astfel, iernile nu sunt severe, temperaturile nu prea scad sub 0 grade Celsius și ninge forte rar, în timp ce, verile sunt călduroase, iar primăverile și toamnele calde și umede. Sezonul turistic debutează în luna mai și se prelungește până în luna octombrie. În zonă sunt prezente o mulțime de plantații de viță de vie și veți întâlni la tot pasul grădini de mici dimensiuni încărcate de flori și verdeață.

Țărmul mării este întins și extrem de pitoresc, prezentând multiple formațiuni brusc tăiate. Kranevo Beach măsoară aproximativ 6 kilometri lungime, lățimea sa fiind de aproximativ 100 de metri. Plaja stațiunii este acoperită cu nisip fin și este foarte curată, fiind amenajată cu șezlonguri și umbreluțe.  Între Kranevo și Albena plaja este sălbatică, potrivită pentru nudiști. Marea nu este adâncă și este lipsită de curenți, fiind astfel potrivită pentru ca și cei mici să se poată bucura de apă în condiții de maximă siguranță. De altfel, pe teritoriul stațiunii veți observa numeroase tabere școlare. Pentru un plus de siguranță, pe plajă sunt prezenți mai mulți salvamari ceea ce evident reprezintă un motiv de liniște pentru familiile cu copii și nu numai. La capătul sudic al plajei veți descoperi un sat de pescari, zona fiind potrivită pentru iubitorii acestui sport.

poza Kranevo - o destinație  perfectă pentru o vacanță petrecută alături  de familie

Kranevo oferă multiple posibilități de cazare în hoteluri, apartamente și camere private ce pot fi închiriate. Prețurile sunt mai mici decât cele din stațiunile din apropiere. Majoritatea hotelurilor sunt construcții noi, situate în apropierea plajei, multe dintre ele beneficiind de piscine, restaurante și săli de sport. Infrastructura de agrement este în mare parte în curs de dezvoltare. În stațiune sunt câteva baruri și discoteci, cu toate acestea, Kranevo nu se pretează pentru cei care își doresc o viață de noapte activă. În schimb, veți întâlni numeroase restaurante, cafenele, pub-uri și fast food-uri. Restaurantele sunt mici și foarte primitoare, potrivite pentru a te familiariza cu bucătăria bulgară și a degusta minunatele lor vinuri. În plus, aici prețurile sunt mult mai reduse în comparație cu  cele din stațiunile de top de pe litoralul bulgăresc. Pentru cei dragi, puteți achiziționa diverse suveniruri de la magazinele din centrul stațiunii.

Zona nu este lipsită de obiective turistice. Astfel, la circa 3 kilometri Sud de stațiune se află Farul de la Capul Ecrina, care până în anul 1940 a fost cel mai sudic teritoriu românesc, iar, între Kranevo și Albena, este situată Rezervația naturală Băltata. În trecut, în acest loc a existat o cetate antică romană. Din Kranevo există autobuze regulate spre Balcik, Varna și Dobrich. În Balcic, veți putea vizita Castelul Reginei Maria și Grădina Botanică care îl înconjoară. Castelul se prezintă ca o combinație de stiluri arhitectonice, goticul completându-se cu elemente arhitecturale orientale și românești, fapt ce oferă reședinței regale un farmec mistic. Grădina Botanică este celebră datorită colecției sale de cactuși, a doua ca mărime din lume.

 

poza Kranevo - o destinație  perfectă pentru o vacanță petrecută alături  de familie

Activități recreative care vor face din vacanța în Kranevo o experiență memorabilă

Stațiunile mici de pe litoralul Bulgariei au un farmec deosebit, iar Kranevo nu face excepție. Astfel, fie că alegi să petreci un weekend liniștit, fie că optezi pentru un sejur, vei sfârși prin a te îndrăgosti de acest loc. Vei descoperi atâtea atracții și te vei putea bucura de atât de multe activități încât nu-ți vei mai dori să părăsești această stațiune. Dacă îți petreci vacanța alături de copii, trebuie să știi că în stațiune și în împrejurimile acesteia vă veți putea bucura de numeroase activități, iar cei mici cu siguranță nu se vor plictisi. În plus, o vacanță în Kranevo nu costă foarte mult, fiind accesibilă și celor cu un buget redus.

Citeste mai mult.

Optați pentru hotelurile cu plajă privată din Kranevo și bucurați-vă de o vacanță minunată

Plaja din stațiunea Kranevo se întinde pe o lungime de circa 6 kilometri, având o lățime de 130 de metri și fiind acoperită cu nisip. Turiștii care optează să petreacă un sejur în această stațiune pot alege dintr-o serie de unități de cazare ce beneficiază de plajă privată, oferind astfel vacanței lor o notă exclusivistă.

Citeste mai mult.

Vacanță Kranevo : Vizitați Rezervația Naturală Baltata

Rezervația Naturală Baltata este situată pe Valea Râului Batovska, în partea nordică a litoralului Mării Negre, și măsoară 203.3 de hectare lungime. În zonă au loc inundații succesive, deoarece primăvara și toamna, râul iese din matca sa și revarsă asupra împrejurimilor.

Citeste mai mult.