Capul Emine - un obiectiv turistic încărcat de mister

        Stațiunea Obzor oferă o multitudine de atracții turistice. Printre cele mai interesante dintre acestea se numără Capul Emine, unul dintre farurile Mării Negre, situat în  partea sudică a Munților Balcani. Capul Emine este un promontoriu aproape vertical, situat o altitudine de 60 de metri față de nivelul mării. Peisajul văzut de aici este sublim, putându-se admira valurile puternice care se sparg de zidul pietros. În zona din apropierea coastei, în mare sunt prezente numeroase stânci, din acest motiv navigația fiind deosebit de periculoasă. Plaja este îngustă și pietroasă, fiind apreciată de către nudiști. Începând cu anul 1976 promotoriu este zonă protejată. În apropierea Capului Emine se află satul Emona, care deși are foarte puțini vizitatori, în timpul sezonului atrage numeroși turiști doritori să-și petreacă sejurul în mijlocul naturii.

 Burgas Obzor poza

         În antichitate grecii numeau locul "Capul Haemi", nume preluat cel mai posibil de la Aemon, vechea denumire a lanțului Stara Planina. Conform unei alte versiuni, denumirea a fost dată după numele lui Mohammed, "Emine" în turcă. În secolele XII-XIV, lângă far exista o fortăreață bulgară numită Emona. În prezent se mai pot admira doar câteva dintre ruinele acesteia. În schimb, farul funcționează până în zilele noastre, acesta având rolul de a direcționa vasele spre portul Burgas. De asemenea, pot fi vizitate ruinele mănăstiri situate aici, aceasta fiind amplasată într-o zonă militară cu acces restricționat. Capul Emine este considerat ca fiind limită între coasta sudică și cea nordică a Mării Negre. Este situat de la o distanță de 14 kilometri de Obzor. În strânsă legătură cu Capul Emine circulă o legendă romantică. Într-o perioadă, paznic al farului era un bătân care avea o fată deosebit de frumoasă, care crescând în pustiu devenise puternică și curajoasă. În timpul unei furtuni puternice pe mare ea a salvat  viața unui marinar, între cei doi născându-se o frumoasă poveste de iubire. La un moment dat marinarul a părăsit Emine, promițându-i iubitei sale că se va întoarce. Din aceea zi fata aștepta zilnic reîntoarcerea marinaului, iar în cele din urmă, din cauza tristeții s-a aruncat în mare, apa căpătând o culoare purpurie. Până în prezent, la răsăritul soarelui, marea în jurul Capului Emine capătă o culoare roșiatică.

 

 

Top hoteluri cu piscină exterioară din Obzor

 Obzor este o stațiune destul de întinsă, cu numeroase spații verzi, cu străzi bine întreținute, mărginite de diverse specii de pomi și trandafiri. Pe cuprinsul său, turiștii vor descoperi numeroase restaurante, terase, magazine, de unde se pot achiziționa produse de strictă necesitate și nu numai, un parc de distracții pentru copii și un părculeț, în mijlocul căruia tronează o piscină arteziană.

Citeste mai mult.

Petreceți vacanța de 1 mai pe plaja din stațiunea Obzor

  Orașul Obzor este situat la o distanță de 65 de kilometri de orașul Varna și la 40 de kilometri distanță de orașul Nessebar. Stațiunea Obzor se bucură de una dintre cele mai frumoase plaje de pe litoralul bulgăresc, fiind recomandată tuturor celor care doresc să se bucure de liniște și relaxare cu prilejul mini-vacanței de 1 mai.

Citeste mai mult.

Cele mai populare atracții turistice ale stațiunii Obzor

Obzor este o micuță stațiune din Bulgaria ce poate fi cu ușurință vizitată într-o singură zi. Prin urmare, date fiind dimensiunile sale reduse, aici nu se pot face prea multe lucruri, iar atracțiile orașului nu sunt prea numeroase. În cele ce urmează vă vom prezenta o serie de activități de care vă puteți bucura în cazul în care alegeți să vizitați „orașul soarelui”.

Citeste mai mult.