Cele mai populare atracții turistice ale stațiunii Obzor

     Obzor este o micuță stațiune din Bulgaria ce poate fi cu ușurință vizitată într-o singură zi. Prin urmare, date fiind dimensiunile sale reduse, aici nu se pot face prea multe lucruri, iar atracțiile orașului nu sunt prea numeroase. În cele ce urmează vă vom prezenta o serie de activități de care vă puteți bucura în cazul în care alegeți să vizitați „orașul soarelui”. În cursul lunii iunie, anual, locuitorii din Obzor organizează un festival de artă, ce este frecventat atât de bulgari, cât și de turiștii străini dornici de distracție. Pe scena se desfășoară piese de teatru, dans, muzică, chiar și numere de circ.  Festivalul este destinat unei game largi de spectatori, de la iubitori de folck tradițional la iubitori de rock. Nestia Obzor International Folklore Festival este destinat în special iubitorilor de folclor și își propune să reunească cât mai multe astfel de persoane. Barul Bedrock din Piața Obzor este unul dintre locurile din Obzur ce merită vizitat. Barul are o tematică aparte, ce este oferită de prezența dinozaurilor de dimensiuni mari, a meselor de piatră și a pernelor ce par a fi confecționate din piele  de tigru. Se poate ca decorul să nu fie pe placul tuturor, dar cu siguranță acest lucru nu se poate întâmpla cu băuturile de aici. Locul este plin de viață, aici fiind organizate diverse petreceri tematice. July Morning este un beach bar ce funcționează 24 de ore pe zi, însă barul devine animat abia după miezul nopții, când încep spectacolele de lumină laser și muzica tehno. Cu toate acestea, vă puteți petrece aici și după-amiezele și serile.

 Burgas Obzor poza

    Litoralul din stațiunea Obzor este întins și destul de lin, iar briza mării este ca un magnet pentru iubitorii de windsurfing. Pe plaja stațiunii veți descoperi 6 terenuri de volei și o trambulină, care va fi o adevărată încântare pentru cei mici. În urma împăraților romani care au locuit pe aceste meleaguri au rămas părți de istorie nemuritoare. Aici puteți admira ruinele Templului lui Jupiter, iar în timpul unei simple plimbări prin parcul orașului puteți admira ruine ale unor coloane, statui și fortărețe. În apropiere este amplasat și un muzeu, unde sunt expuse peste 1000 de artefacte, ce datează din secolul al V-lea până în secolul XX, ce vă vor dezvălui părți importante din istoria orașului Obzor.

     La 14 kilometri distanță de stațiune se află Capul Emine, unde puteți admira un far și ruinele cetății Emona, locul natal al regelui trac Rez. Turiștii se pot bucura și de prezența unui aquapark, în cadrul Hotelului Sol Luna Bay, atracție destinată atât copiilor, cât și adulților. În stațiune veți descoperi și numeroase localuri, cele mai multe restaurante având baruri atașate, iar după lăsarea serii vă puteți bucura de o discuție și de o băutură, în timp ce admirați amurgul. Unele baruri oferă muzică live, iar dacă doriți să duceți distracția la un alt nivel, în stațiune există și un club de noapte, în care vă puteți distra până la primele ore ale dimineții. Strada principală a stațiunii este înțesată cu standuri în care se comercializează bijuterii, articole vestimentare și accesorii, de unde puteți achiziționa și diverse suveniruri pentru cei dragi.

 Burgas Obzor poza

Top hoteluri cu piscină exterioară din Obzor

 Obzor este o stațiune destul de întinsă, cu numeroase spații verzi, cu străzi bine întreținute, mărginite de diverse specii de pomi și trandafiri. Pe cuprinsul său, turiștii vor descoperi numeroase restaurante, terase, magazine, de unde se pot achiziționa produse de strictă necesitate și nu numai, un parc de distracții pentru copii și un părculeț, în mijlocul căruia tronează o piscină arteziană.

Citeste mai mult.

Petreceți vacanța de 1 mai pe plaja din stațiunea Obzor

  Orașul Obzor este situat la o distanță de 65 de kilometri de orașul Varna și la 40 de kilometri distanță de orașul Nessebar. Stațiunea Obzor se bucură de una dintre cele mai frumoase plaje de pe litoralul bulgăresc, fiind recomandată tuturor celor care doresc să se bucure de liniște și relaxare cu prilejul mini-vacanței de 1 mai.

Citeste mai mult.

Capul Emine - un obiectiv turistic încărcat de mister

Stațiunea Obzor oferă o multitudine de atracții turistice. Printre cele mai interesante dintre acestea se numără Capul Emine, unul dintre farurile Mării Negre, situat în  partea sudică a Munților Balcani. Capul Emine este un promontoriu aproape vertical, cu o altitudine de 60 de metri față de nivelul mării.

Citeste mai mult.