Centrul Internațional pentru Tineret din Primorsko

        Primorsko este o destinație de vacanță extrem de populară în rândul turiștilor tineri, în special deoarece aici tarifele sunt ceva mai scăzute decât cele practicate în stațiunile de top de pe litoralul bulgăresc. La o distanță de aproximativ 1-2 kilometri de oraș este situat Centrul Internațional pentru Tineret. Acesta a fost gândit ca un oraș de vacanță, cuprinzând diverse unități de cazare, baruri, discoteci, terenuri de sport și o zonă de camping. Centrul Internațional pentru Tineret cunoscut generic sub numele Clubul de Vacanță Primorsko este inclus în Organizația Europenă a Ecologiei și a fost distins cu Blue Flag, datorită calității aerului, a clarității apei și a nisipului fin. În zonă este amenajat și un parc perfect pentru plimbări în zilele călduroase de vară. Centrul pentru Tineret din Primorsko a fost fondat în perioada comunistă, din dorința de a promova interacțiunea dintre tinerii din blocul sovietic și era cel mai mare centru de acest gen din Europa. Drept dovadă, în zonă se pot admira ruinele unui teatru de vară construit în perioada regimului comunist numit Cinema Cosmos. Teatru a fost construit în anul 1972 și avea un efectiv de 3.500 de locuri. Însă, de zeci de ani se află în paragină.

       Centrul de tineret este amplasat în golful dintre orașul Primorsko și Kiten. Peisajele de aici sunt deosebit de variate, întâlnindu-se de la plaje întinse la coline bogate în vegetație tropicală. Centrul Internațional pentru Tineret se întinde pe o suprafață de circa 120 de hectare și beneficiază de o microclimă unică, datorată pădurilor umbroase care se combină cu plajele întinse. Temperatura medie  a lunii iulie este de 27 grade Celsius, iar plaja măsoară în jur de 2 kilometri și este acoperită cu nisip fin și auriu. Tinerii sunt încântați, mai ales, deoarece aici pot practica o mulțime de activități sportive. Centrul dispune de terenuri de fotbal, volei, baschet, tenis, o sală de gimnastică, tenis de masă, piste pentru bicicliști și patinoare pentru role. Sunt organizate competiții de sport și alte jocuri. Iubitorii sporturilor nautice pot practica ski nautic, wind-surfing, zbor cu parapanta și altele. De asemenea, clubul de vacanță dispune de un centru medical complet echipat, cu ambulanță și medici de gardă 24 de ore din 24.

Activități recreative și sporturi acvatice practicate de turiștii stațiunii Primorsko

Sporturile nautice sunt ideale pentru a vă bucura de o vacanță animată, în același timp, ajutându-vă să vă mențineți un stil de viață sănătos și să nu acumulați kilograme în plus pe durata vacanței. În vacanța petrecută pe teritoriul stațiunii Primorsko puteți îmbina utilul cu plăcutul,  practicarea sporturilor nautice ajutând la tonifierea întregului corp și constituind o modalitate plăcută de petrecere a timpului.

Citeste mai mult.

Distracție nelimitată în aquapark-ul Akva Planet din Primorsko

Parcul acvatic Akva Planet este situat în orașul Primorsko și este unul dintre cele mai moderne aquapark-uri de pe teritoriul Bulgariei. Dacă doriți să petreceți o zi încărcată de distracție și plină de zâmbete atunci vă recomandăm să treceți pragul parcului acvatic al stațiunii. Parcul acvatic din Primorsko este situat în mijlocul unui complex sportiv, ce oferă o varietate de oportunități în materie de activități sportive, aici turiștii putând practica handbal, tenis, volei, baschet și aerobic.

Citeste mai mult.