Cele mai populare sporturi nautice ce pot fi practicate de-a lungul litoralului din Sozopol

        Stațiunea Sozopol se bucură de mai multe plaje, care, deși în timpul sezonului estival sunt destul de aglomerate, vor fi perfecte pentru a vă petrece un sejur alături de persoana iubită, de familie sau alături de gașca de prieteni. Dacă nu veți dori să vă bucurați de soare și distracție pe Plajă Centrală a Stațiunii sau pe Plaja Harmani, atunci puteți opta pentru plajele din apropiere, precum Plaja Gradina, din nordul stațiunii Sozopol, sau Plaja Kavacite, situată la circa 3 kilometri distanță de Sozopol. Pe aceste întinderi de nisip atmosfera este ceva mai intimă, fiind potrivită pentru cei care preferă mai degrabă liniștea, în detrimentul distracției. Litoralul din stațiunea Sozopol este locul ideal pentru iubitorii sporturilor nautice, aici putându-vă bucura de zile întregi de distracție pe apă. Bucurați-vă de climatul excepțional al zonei și trăiți clipe de neuitat, încărcate de adrenalină. Pe teritoriul  stațiunii, turiștii vor putea practica parasailing, jet ski, surf, plimbări cu bărci cu pedale, plimbări cu banana, plimbări cu barca și altele. Vă puteți bucura de sporturi nautice, indiferent dacă sunteți experimentat sau sunteți un începător în astfel de activități. Personalul calificat de pe plajă vă va oferi cursuri și asistență astfel încât să vă îmbunătățiți abilitățile pentru a vă putea bucura din plin de această experiență. Turiștii se pot bucura de asemenea de cursuri de scufundări, oferite de către instructori specializați. Centrul specializat în scufundări din stațiunea Sozopol are mai mult de 13 ani de experiență în domeniu și oferă instruire și servicii la cele mai ridicate standarde. Centrul nu doar că își propune să-i învețe pe doritori arta scufundărilor, ci dorește să le deschidă apetitul către explorarea lumii subacvatice și să se bucure de experinețe plăcute, în deplină siguranță. Turiștii vor putea alege între Sozopol Diving Center și Sub Diving. Excursiile în grup cu barca sau închirierea de ambarcațiuni private sunt alte modalități interesante și relaxante de a vă petrece timpul liber pe durata sejurului. Experiența poate să fie cu atât mai plăcută dacă veți alege să faceți plimbare pe seară, astfel putând admira și apusul. 

    Stațiunea Sozopol dispune și de o școală de surf, Marina Beach Surf School. Aici turiștii se vor putea bucura de instructori cu experiență, condiții naturale ce favorizează practicarea acestui sport nautic și în plus vor avea la dispoziția și barul Marina Beach, unde se vor putea relaxa și vor putea savura diverse băuturi și mâncăruri. Școala de surf se pretează atât începătorilor, turiștilor intermediari, dar și a celor experimentați. Aceste centre nautice de pe plajă vă va pune la dispoziție toate echipamentele necesare practicării sporturilor acvatice dorite. Multe dintre aceste centre funcționează șapte zi pe săptămână, atât cât timp cât condițiile meteo sunt favorabile. Printre unitățile de cazare ce oferă acces contra cost la o gamă variată de sporturi nautice se numără: Hotel Apolonia, Hotel Blue Orange Beach Resort, Hotel Green Life Beach Resort, Hotel Hacienda Beach, Hotel Laguna Beach & Spa, Hotel Apolis,  Hotel Santa Marina Holiday Village, Hotel Selena Beach, Hotel Serena Residence, Hotel Sunny și Hotel Villa Orange.

Profitați de facilitățile sportive ale unităților de cazare din Sozopol și bucurați-vă de o vacanță animată

 Sportul este un element important în menținerea unui stil de viață sănătos de care nu ar trebui să uităm nici pe perioada vacanței. Deși mulți dintre noi ne dorim ca pe parcursul vacanței să ne relaxăm și să ne deconectăm de la stresul cotidian, la un moment dat vom simți nevoia să ne bucurăm și de altfel de activități, care să vină în completarea băilor de soare și a distracției în apă. În plus, practicarea unor activități sportive vor alunga orice urmă de plictiseală din timpul sejurului și vă vor crea amintiri frumoase.

Citeste mai mult.

Sozopol - un oraș vechi cu un farmec aparte

  Orașul Sozopol a fost fondat în jurul anului 610 î. Hr. de către traci, numele său original fiind Antheia. Coloniștii greci din Millet s-au instalat în oraș începând cu secolul al VII-lea î. Hr. și au redenumit orașul Apolonia.

Citeste mai mult.