Oferte Cazare - Litoral Sozopol, Burgas, Bulgaria ☀️ 2022

Cazare - Litoral Sozopol 2022

Sozopol, situat la 35 kilometri Sud de Burgas, pe o peninsulă stâncoasă, este cel mai vechi oraș de pe coasta Mării Negre. Sozopol a fost inițial o insulă, însă, tracii au construit un istm de piatră pentru a lega teritoriul de continent. Prima așezare de aici a fost Apollonia Pontica . Locuitorii săi îl venerau pe zeul Apollo, care era reprezentat în oraș printr-o statuie de bronz de 30 de metri înălțime. Aceasta era situată în apropierea portului, fiind realizată de Kalamis, un faimos sculptor atenian.

 

Citeste mai mult

Litoral Sozopol 2022 face parte din regiunea Burgas din Bulgaria.

In Sozopol sunt 53 hoteluri, din care un hotel de 5 stele, 9 hoteluri de 4 stele, 39 de hoteluri de 3 stele, 3 hoteluri de 2 stele, un hotel de o stea.

Filtre Litoral Sozopol 2022

Filtreaza hotelurile din Sozopol pe baza numarului de stele:

Filtreaza hotelurile din Sozopol pe baza tipului de masa:

Vezi hoteluri/orase din Sozopol cu diferite facilitati des cautate si folositoare:

Preturi pentru 2 adulti la
Blu Bay Boutique Hotel incepand cu 1,522.00 €
Plecare 13 August 2022, 7 nopti, Mic dejun
Preturi pentru 2 adulti la
Hotel Apolonia Resort incepand cu 814.00 €
Plecare 1 Septembrie 2022, 7 nopti, Mic dejun
Preturi pentru 2 adulti la
Hotel Blue Orange Beach Resort incepand cu 822.00 €
Plecare 23 August 2022, 7 nopti, Mic dejun
Preturi pentru 2 adulti la
Hotel Green Life Beach Resort incepand cu 500.00 €
Plecare 1 Septembrie 2022, 7 nopti, Fara Masa
Preturi pentru 2 adulti la
Hotel Hacienda Beach incepand cu 545.00 €
Plecare 30 August 2022, 7 nopti, Mic dejun
Preturi pentru 2 adulti la
Hotel Laguna Beach Resort & Spa incepand cu 549.00 €
Plecare 1 Septembrie 2022, 7 nopti, Mic dejun
Preturi pentru 2 adulti la
Hotel Miramar incepand cu 686.00 €
Plecare 1 Septembrie 2022, 7 nopti, Demipensiune
Preturi pentru 2 adulti la
Villa List incepand cu 433.00 €
Plecare 1 Septembrie 2022, 7 nopti, Mic dejun
Preturi pentru 2 adulti la
Viva Mare Beach Hotel incepand cu 821.00 €
Plecare 30 August 2022, 7 nopti, Mic dejun

Preturile prezente pe aceasta pagina, referitoare la hotelurile din Sozopol, sunt orientative, calculate pentru 2 persoane, pe baza prețurilor aplicate în ultimele 60 de zile. Pretul corect din acest moment este afisat in pagina de rezervare si este calculat in functie de ofertele si disponibilitatea curenta.

Sozopol, istoric și obiective turistice

 Mai târziu, orașul a fost ocupat de către bizantini și de otomani, devenind în cele din urmă parte a Bulgariei independente. Drept urmare, vechiul oraș a fost declarat sit arheologic și cuprinde peste 200 de case tradiționale din lemn, construite între mijlocul secolului al XVIII-lea și mijlocul secolului al XIX-lea. În mod specific, casele prezintă două sau trei etaje, spațiile inferioare fiind folosite pentru depozitarea instrumentelor de pescuit, deoarece, în secolele XIX-XX, în jur de 90% din cantitatea de pește pescuită din Marea Neagră, era prinsă de pescarii din Sozopol. Multe dintre aceste locuințe au plăci de ceramică specific turcești. Astfel, veți putea admira o expoziție a zidului și a turnului fortificat, construite și reconstruite  între secolele IV-XIV, și o fântână antică ce datează din secolele II-IV î.Hr. În cadrul acestui tur, turiștii pot descoperi și un hambar din secolul al V-lea, perioadă în care orașul era cel mai mare port de la Marea Neagră. La parter, sunt prezentate interiorul unei fântâni antice și fundațiile unui turn de observație.

Muzeul Etnografic, situat într-o fostă locuință construită în stilul Renașterii Naționale, expune  elemente de îmbrăcăminte și meșteșugărit folosite în viața de zi cu zi de cele trei grupuri etnice care au locuit pe coastă la  sfârșitul secolului al XIX-lea și începutul secolului XX. Muzeul de Arheologie prezintă publicului larg o colecție de vase ceramice pictate și ancore de piatră erodate de către mare, descoperite în apa din jurul orașului Sozopol. De asemenea, în oraș veți descoperi o serie de biserici, care mai de care mai vechi și cu o arhitectură mai impresionantă. Bisericile medievale din Sozopol au fost în mare parte distruse de turci, însă patru lăcașuri de cult au rezistat trecerii timpului. Biserica Sf. Gheorghe a fost construită pe o parte a bazilicii din secolul I, când creștinismul a fost declarat religie oficială. Micuța biserică din secolul al XIX-lea Sf. Zosim, situată în parcul central al orașului, adăpostește icoane realizate de artiști locali, în timp ce, Biserica Fecioarei Maria se remarcă datorită frumoaselor sale gravuri în lemn. Cea din urmă biserică medievală este Biserica Sf. Chiril și Methodius situată în apropierea Muzeului de Arheologie.

poza Sozopol, istoric și  obiective turistice
 

Sozopol nu este doar un oraș istoric, lăcașurile de cult, muzeele, casele medievale și siturile arheologice se îmbină în mod armonios cu plajele scăldate de razele soarelui și bogata viață de noapte, dând astfel viață unei destinații de vacanță dintre cele mai complexe. Orașul are mai multe plaje, toate fiind destul de aglomerate în timpul verii. Plaja din Nord, din apropierea orașului vechi, este mai îngustă și mai liniștită, întinzându-se spre apa de adâncime mică. În timp ce, Harmanite Beach, plasată în spatele orașului nou, are o lungime de aproximativ 1 kilometru și este mărginită de un bazar gălăgios și de restaurante. La circa 2 kilometri Nord-Vest de oraș, de-a lungul unei lagune, este situat locul de campare Zlatna Ribka, ce se întinde pe aproximativ 1000 de metri. Un salvamar păzește o parte din plajă și există semne care avertizează cu privire la gropile de sub apă și la recife. Pe lângă locurile de campare puteți dispune și de cazare la căsuțe. Pentru un plus de distracție, puteți închiria plăci de surf și hidrobiciclete. De asemenea, puteți lua cursuri de scufundări cu instructori specializați. Plaja Central este o plajă de dimensiuni reduse, măsurând aproximativ 500 de metri lungime, are avantajul, după cum puteți deduce și din denumirea sa, că este situată în centrul stațiunii. Plaja nu este recomandată copiilor, deoarece curenții marini sunt foarte puternici.

poza Sozopol, istoric și  obiective turistice
 

Atmosfera pitorească este completată de spectacolele și festivalurile care sunt organizate în stațiune. La începutul lunii septembrie, anual, în Sozopol are loc Festivalul Internațional de Artă Apollonia. Pe plaje sunt organizate seri cu specific bulgăresc ce prezintă dansuri pe cărbuni încinși și programe folclorice. În stațiune sunt prezente numeroase restaurante care vă vor încânta cu preparate din bucătăria turcească, bulgărească și grecească, dar și cu preparate din bucătăria internațională. În localurile cu specific autohton, vă veți putea bucura și de programe artistice cu dansuri și cântece bulgărești. De asemenea, orașul dispune de o mare varietate de cafenele pizzeri, baruri, night-cluburi, cinematografe și magazine. În zona veche a orașului se pot face plimbări lungi pe faleză sau pe străduțele înguste sau puteți să vă relaxați la una dintre cafenelele din zonă. Oferta de cazare este variată, atât în orașul vechi, cât și în cel nou au fost construite vile și hoteluri de diferite categorii, de la două la cinci stele. Cu toate acestea, cele din zona nouă oferă o gamă mai variată de facilități, precum: săli de sport, piscine, centre SPA, terenuri de tenis, locuri de joacă pentru copii, săli de conferințe și parcări.

 [image_6]

 Sozopol nu este lipsit de obiective turistice. În apropiere de oraș, veți descoperi Insula Sf. Ioan, unde se găsesc ruinele unui templu și ale unei mănăstiri, din secolul al XIII-lea, precum și un far construit în anul 1884, pentru a semnala intrarea în Burgas. În prezent, insula este o rezervație naturală care găzduiește peste 70 de specii de păsări și animale. Aici, se organizează zilnic curse cu barca, pornind dintr-un anumit punct situat la Nord de portul din Sozopol. Între Sozopol și Insula Sf. Ioan se află o pădure subacvatică de cedri pietrificați, scufundați cu 70 de milioane de ani în urmă, când nivelul apei a crescut brusc. Se pot face scufundări pentru a admira aceste formațiuni deosebite, precum și ancorele antice și alte obiecte scufundate aici în urma naufragiilor. O altă zonă interesantă pentru scufundări este Capul Sf. Toma, situat la 15 kilometri Sud de Sozopol. Nivelul apei a fost în trecut cu zece metri mai mic și astfel pot fi explorate construcții antice care în prezent sunt acoperite de apă. De asemenea, puteți admira navele scufundate, flora și fauna. Rezervația naturală Ropotamo este un alt obiectiv turistic care trezește interesul turiștilor, aici putând să faceți plimbări cu vaporașul și să admirați multitudinea de specii de păsări. 

 

poza Sozopol, istoric și  obiective turistice

 

 


 

Alegeți să vă petreceți Paștele în stațiunea Sozopol

   Sozopol este unul dintre orașele căruia nu-i veți putea rezista, aceasta încântându-și vizitatorii datorită plajei sale, a atracțiilor turistice, a localurilor cu design deosebit și a vieții de noapte.

Citeste mai mult.

Cele mai populare sporturi nautice ce pot fi practicate de-a lungul litoralului din Sozopol

Litoralul din stațiunea Sozopol este locul ideal pentru iubitorii sporturilor nautice, aici putându-vă bucura de zile întregi de distracție pe apă. Bucurați-vă de climatul excepțional al zonei și trăiți clipe de neuitat, încărcate de adrenalină. Pe teritoriul  stațiunii, turiștii vor putea practica parasailing, jet ski, surf, plimbări cu bărci cu pedale, plimbări cu banana, plimbări cu barca și altele

Citeste mai mult.

Profitați de facilitățile sportive ale unităților de cazare din Sozopol și bucurați-vă de o vacanță animată

 Sportul este un element important în menținerea unui stil de viață sănătos de care nu ar trebui să uităm nici pe perioada vacanței. Deși mulți dintre noi ne dorim ca pe parcursul vacanței să ne relaxăm și să ne deconectăm de la stresul cotidian, la un moment dat vom simți nevoia să ne bucurăm și de altfel de activități, care să vină în completarea băilor de soare și a distracției în apă. În plus, practicarea unor activități sportive vor alunga orice urmă de plictiseală din timpul sejurului și vă vor crea amintiri frumoase.

Citeste mai mult.

Sozopol - un oraș vechi cu un farmec aparte

  Orașul Sozopol a fost fondat în jurul anului 610 î. Hr. de către traci, numele său original fiind Antheia. Coloniștii greci din Millet s-au instalat în oraș începând cu secolul al VII-lea î. Hr. și au redenumit orașul Apolonia.

Citeste mai mult.