Bansko: O selecție a celor mai apreciate hoteluri situate în apropiere de pârtiile de schi

   Conform statisticilor realizate în ultimii 5 ani, 50% dintre turiștii români care doresc să schieze, optează pentru stațiunea Bansko din Bulgaria. Tarifele mai mici decât cele din România, pârtiile de schi lungi, facilitățile din cadrul unităților de cazare și serviciile SPA sunt doar câteva dintre motivele pentru care românii aleg să schieze în Bansko. Prin urmare, ne-am gândit să vă oferim câteva sugestii de hoteluri situate în apropiere de pârtie, care să vă pună la dispoziție și centre SPA. Hotel Kempinski Grand Arena este de departe cel mai apreciat hotel din Bansko, fiind, de asemenea, și singurul hotel care oferă acces direct la pârtiile de schi, deoarece este situat chiar în inima stațiunii, vis-a-vis de stația telegondolei. Unitatea de cazare dispune de centru SPA luxos, dotat cu piscine interioare pentru adulți și copii, piscină cu apă salină, cameră salină, zonă de relaxare cu un perete din sare de Himalaya, cameră cu gheață, jacuzzi cu aromaterapie și centru fitness. Hotel Astera Bansko Apartment Tourist Complex & Spa este situat la o distanță de 200 de metri de telegondolă. După o zi petrecută pe pârtie, turiștii se vor putea relaxa în cadrul zonei SPA, complet echipată, în aquapark-ul acoperit, la barul après ski sau la sala de bowling cu 4 piste. Unitatea de cazare dispune și de o școală de schi și un centru de închiriere echipamente sportive.

 Blagoevgrad Bansko poza

    În apropiere de telegondola din Bansko este situat și Hotel MPM Sport. Acesta este dotat cu un centru SPA, o piscină interioară și WiFi gratuit în toate zonele hotelului. De asemenea, turiștii vor beneficia și de un depozit gratuit pentru păstrarea echipamentului de schi. Infinity Spa Apart Hotel Winslow este amplasat la aproximativ 350 de metri de prima stație de teleschi a stațiunii Bansko. Printre facilitățile de care se pot bucura turiștii cazați aici se numără un depozit pentru echipamentul de schi și un loc de joacă pentru copii. Hotel St. George Ski & Spa este o unitate de cazare modernă și luxoasă, fiind amplasată la doar 400 de metri distanță de instalațiile de schi. Hotelul dispune de o piscină interioară cu apă minerală, care oferă o priveliște plăcută către grădina hotelului, saună, saună cu aromaterapie, jacuzzi, baie cu aburi și sală de fitness. Hotel Lion este amplasat la o distanță de 300 de metri de pârtiile din Bansko și la circa 1 kilometru de centrul orașului. Oaspeții hotelului se vor putea bucura de prezența unei piscine interioare, precum și de acces la Centrul Zen SPA, unde pot beneficia de o gamă variată de masaje exotice, terapie cu miere și ciocolată, saună, baie de aburi și sală de gimnastică.

 Blagoevgrad Bansko poza


   Vihren Palace Ski & Spa Resort este poziționat la circa 80 de metri de telegondolă și la doar câteva minute de centrul vechi al orașului, fiind o unitate de cazare potrivită pentru turiștii care adoră hotelurile moderne și luxoase. În cadrul hotelului veți descoperi un centru SPA, dotat cu piscină interioară, saună, baie cu aburi și sală de fitness. Oaspeții hotelului se vor putea bucura și de masaje și diferite proceduri de înfrumusețare. Hotel Strazhite îmbină arhitectura tradițională cu facilitățile moderne. De asemenea, hotelul este foarte bine poziționat, fiind situat în apropiere de telegondola din Bansko. Cei care își doresc să beneficieze de cazare în apropiere de pârtiile de schi pot opta și pentru Hotel Casa Karina. Când nu doresc să schieze, turiștii se vor putea relaxa în cadrul piscinei încălzite la 28ºC-30ºC, la sala de fitness, saună sau baia de aburi. Hotel MPM Guinness este situat la mai puțin de 300 de metri de telegondola din Bansko, iar între 20 decembrie – 31 martie, oferă oaspeților săi transfer gratuit către pârtiile de schi. De asemenea, turiștii vor avea acces la centru SPA și piscină interioară. Hotel Tanne este situat la poalele Munților Pirin, până la telegondolă fiind nevoiți să parcurgeți doar 300 de metri. Unitatea de cazare vă va încânta cu priveliști montane de poveste și camere confortabile.

Descoperiți tradițiile bulgărești de Paște în timpul unui sejur în Bansko

Paștele este cea mai importantă sărbătoare a creștinilor din întreaga lume și, la fel ca în România, în Bulgaria se vopsesc ouă și se pregătesc tot felul se prăjituri tradiționale, există însă și tradiții diferite de ale noastre, pe care le puteți descoperi în timpul unui sejur de Paște în Bansko.

Citeste mai mult.

Petreceți un Revelion alb în Bansko, în cadrul căruia să vă bucurați de schi, distracție și relaxare

 În cazul în care veți alege să petreceți noaptea dintre ani în stațiunea Bansko, cea mai întinsă stațiune de sporturi de iarnă din Balcani, vă veți putea bucura de zăpadă, veți putea schia pe pârtiile de la poalele Munților Pirin, puteți să vă relaxați la centrul SPA al hotelului pentru care ați optat sau puteți să vă distrați în unul dintre cluburile din stațiune.

Citeste mai mult.

Bucurați-vă de un Crăciun de vis în Bansko

 Bansko este una dintre cele mai moderne stațiunii de schi din Bulgaria, fiind o destinație ideală și pentru un sejur de Crăciun. După ce ați petrecut o zi minunată pe pârtie, în Bansko vă veți putea bucura de o cină tradițională.

Citeste mai mult.

Festivaluri, spectacole și alte evenimente care vor face din vacanța în Bansko o experiență memorabilă

Bansko nu este doar o stațiune de schi, ci este un oraș încărcat de istorie cu multiple obiective turistice, unde pe parcursul anului sunt organizate numeroase concursuri, concerte, festivaluri internaționale și alte astfel de evenimente. Festivalul Internațional de Jazz din Bansko este cel mai mare eveniment muzical organizat pe timpul verii pe teritoriul Bulgariei.

Citeste mai mult.

Bansko - bucurați-vă de schi în cea mai modernă stațiune montană a Bulgariei

Bansko este una dintre cele mai moderne staţiuni montane din Bulgaria și destinația preferată a iubitorilor de schi și snowboard. Orașul Bansko este situat la poalele Munților Pirin, în sud-vestul Bulgariei, la 160 km de Sofia. Bansko se bucură de cel mai modern centru de schi al Bulgariei. În ultimii ani au fost investite milioane de euro pentru a moderniza pârtiile de schi de pe teritoriul stațiunii. Nu doar investițiile au făcut stațiunea Bansko atât de apreciată de către turiști, un rol important îl joacă și condițiile meteo.

Citeste mai mult.

Posibilități de petrecere a timpului dacă alegeți să vizitați stațiunea Bansko în timpul verii

Dacă pe timpul iernii Bansko este raiul iubitorilor de schi, stațiunea montană oferă și în extrasezon posibilitatea de a practica diverse sporturi, printre cele mai populare fiind: călăria de munte, ciclism, alpinism şi speologie. De asemenea, doritorii pot juca tenis, baschet, golf, volei şi fotbal, iar pe râurile de pe teritoriul staţiunii se poate practica rafting şi caiac.

Citeste mai mult.

Descoperă farmecul natural al Bulgariei vizitând Parcul Național Pirin

 Parcul Național Pirin este unul dintre cele trei parcuri naționale ale Bulgariei, fiind amplasat în imediata apropiere a stațiunii Bansko. Parcul este situat între văile râurilor Mesta și Struma și are o suprafață de circa 40,356 kilometri pătrați. Parcul a fost înființat în anul 1962, inițial fiind numit Parcul Național Vihren.

Citeste mai mult.