Atracții turistice de care vă puteți bucura în cazul în care optați pentru un sejur în Borovets

   Munții Rila sunt extrem de atractivi, în stațiunea Borovets și în împrejurimile acesteia, existând numeroase obiective naturale, culturale, istorice și arheologice. Printre cele mai importante atracții ale acestei zone se situează Parcul Natural Rila, una dintre cele mai prețioase și cele mai mari arii protejate ale Europei. Acesta este unul dintre cele mai frumoase parcuri ale Bulgariei, ce se face remarcat în special datorită biodiversității sale și nivelului său de conservare.  Parcul Național Rila oferă multiple oportunități privind dezvoltarea turismului ecologic și montan. Cabanele amplasate pe suprafața parcului și rețeaua de trasee turistice foarte bine întreținute sunt un mare avantaj pentru turiștii care vor să se bucure de drumeții. Parcul este traversat de două rute turistice principale și anume: E4 și E8. Pe teritoriul parcului veți descoperi de asemenea trasee dedicate ciclismului montan. O atracție pentru turiști o reprezintă și izvoarele cu apă minerală caldă din zona parcului, turismul balneologic fiind extrem de dezvoltat. Frumusețea naturală a munților vă vor face să nu regretați această vizită, în Munții Rila descoperind creste înalte, abisuri spectaculoase și râuri repezi de munte.

 Sofia Borovets poza

    Dacă vă place aventura atunci trebuie neapărat să escaladați Vârful Mousalla, cel mai înalt vârf al Munților Rila. Vârful ce măsoară 2915 metri altitudine a fost denumit astfel în perioada în care zona se afla sub ocupație otomană, denumirea derivând din „Mus Allah”, ce se traduce „Calea către Allah”. Se crede că primul care a escaladat acest vârf au fost Filip al II-lea, tatăl lui Alexandru cel Mare. Vârful este locul preferat al alpiniștilor. Pe cuprinsul Munților Rila veți descoperi numeroase lacuri, pe care vă recomandăm să le vizitați. Cel mai interesant și popular obiectiv turistic din Munții Rila este mănăstirea omonimă. Lăcașul de cult este situat chiar în inima munților, la o altitudine de 1147 metri. Altarul Mănăstirii Rila este considerat cel mai sacru loc de pe teritoriul Bulgariei și atrage an de an sute de mii de turiști. Mănăstirea a fost numită după fondatorul său, Sfântul Ivan din Rila. în fapt sfântul nu a locuit niciodată în cadrul complexului, bazele acestuia fiind puse de către discipolii sfântului. Mănăstirea Rila este în fapt un întreg complex monastic ce se întinde pe o suprafață de 8.800 de metri pătrați. Biserica principală a fost construită undeva spre mijlocul secolului al XIX-lea, lăcașul de cult numărând cinci turle, trei altare și două capele laterale. Biserica se evidențiază, mai ales, datorită altarului placat cu aur și sculpturilor din lemn, ce au fost realizate pe parcursul a cinci ani, la ele lucrând patru meșteri. În interiorul bisericii veți putea admira și icoane ce datează din secolele XIV-XIX. Pe cuprinsul complexului monastic veți descoperi și un muzeu, cunoscut, mai ales, datorită Crucii lui Rafail, o cruce realizată dintr-o singură bucată de lemn. Pe  suprafața crucii au fost sculptate 104 scene religioase și 650 de miniaturi. Mănăstirea este un obiectiv protejat de către UNESCO și un loc de o deosebită importanță religioasă, istorică, culturală și arhitecturală. Dacă doriți să vă bucurați pentru puțin timp de o atmosferă monarhică puteți vizita Palatul Tsarska Bistritsa, reședința de vară a domnitorilor Bulgariei. Reședința regală a fost construită în perioada 1898 – 1914, servind inițial drept cabană de vânătoare pentru Țarul Ferdinand și pentru fiul acestuia, Boris al III-lea. Clădirea îmbină mai multe stiluri arhitecturale, precum stilul renascentist bulgar, dar și stiluri arhitecturale bulgare. Fosta reședință regală este decorată cu trofee de vânătoare ce au aparținut familiei domnitoare bulgare.

 Sofia Borovets poza

     Un loc ce considerăm noi că merită vizitat este satul Belchinski, situat la circa 15 kilometri distanță de stațiunea Borovets. Pe timpul iernii clima este blândă, iar răcoarea ce pune stăpânire peste aceste locuri în timpul anotimpului cald îi atrage pe turiști ca un magnet. Locul nu doar că vă va încânta cu peisajele sale minunate și cu aerul curat, ci este bogat și în ape termale, ce au proprietăți curative. Fanii destinațiilor eco sau a celor rurale pot vizita și satul Belchin, ce se află la circa 24 kilometri de stațiune. O altă destinație cu multiple obiective turistice este orașul Samokov. În acest oraș veți descoperi Biserica Belyova – Biserica Nașterea Maicii Domnului, locaș de cult ce datează din perioada medievală. Biserica are o arhitectură simplistă specificică perioadei din care datează, elementul prin care se evidențiază fiind picturile realizate de către Nikola Obrazopisov. Deosebit este și izvorul din apropierea lăcașului de cult, despre care se crede că la ocazii speciale în apa acestuia apa chipul Fecioarei Maria. Ajunși în orașul Samokov nu puteți rata să vizitați Muzeul de Istorie. Acesta găzduiește o colecție etnografică și arheologică interesantă. Pe lângă acestea, aici veți descoperi obiecte de sticlă fabricate la prima fabrică de sticlă de pe teritoriul Bulgariei. Turiștii vor putea admira haine naționale bulgărești, ceramică și tot felul de alte obiecte folosite în viața de zi cu zi a locuitorilor de acum câteva sute de ani. O atracție turistică naturală din apropiere de stațiunea Borovets este barajul Iskur. Este un loc perfect de relaxare, unde vă puteți bucura de aerul tare al munților și un vânt blând. Aici puteți practica de asemenea numeroase sporturi nautice și vă puteți petrece timpul pescuind.

 Sofia Borovets poza

 

Petreceți un Paște deosebit în stațiunea Borovets

    Borovets este cea mai veche stațiune a Bulgariei, fiind inaugurată în anul 1896. Este situată la o altitudine de 1390 de metri și este înconjurată de păduri de pin și molid, fapt ce conferă aerului un parfum plăcut, mediul natural fiind propice pentru petrecerea unui sejur relaxant și reconfortant. Borovets este o destinație ideală pentru a vă petrece vacanța de Paște.

Citeste mai mult.

Bucurați-vă de schi și facilități Spa pe durata unui sejur de Crăciun în Borovets

Sunt momente în an în care ne dorim să ne răsfățăm și să ne relaxăm, uitând de stresul cotidian, iar unul dintre acele momente este Crăciunul. Aceasta este o perioadă nemaipomenit de potrivită pentru un sejur în Borovets, în cadrul căruia să vă bucurați de schi, peisaje spectaculoase și de facilitățile de agrement oferite de unitățile de cazare din această stațiune.

Citeste mai mult.

Câteva motive pentru a vizita stațiunea montană Borovets pe timpul verii

După terminarea sezonului de iarnă, Borovets este gazda a mii de turiști care preferă să se bucure de farmecul acestei zone în perioada sezonului estival. Pe timpul verii, în Borovets sunt organizate numeroase evenimente  sportive și culturale și stațiunea oferă multă distracție într-un peisaj spectaculos. De obicei sezonul estival în Borovets debutează în luna iunie, după ce se topește și ultima zăpadă din părțile superioare ale munților.

Citeste mai mult.