Petreceți un Paște deosebit în stațiunea Borovets

    Borovets este cea mai veche stațiune a Bulgariei, fiind inaugurată în anul 1896. Este situată la o altitudine de 1390 de metri și este înconjurată de păduri de pin și molid, fapt ce conferă aerului un parfum plăcut, mediul natural fiind propice pentru petrecerea unui sejur relaxant și reconfortant. Borovets este o destinație ideală pentru a vă petrece vacanța de Paște. Pe durata sejurului în această stațiune vă veți putea bucura de natură, veți putea întreprinde drumeții și veți putea vizita atracțiile zonei. În Borovets veți descoperi cabana da vânătoare Tsarska Bistritsa. Cabana a fost construită între anii 1898-1914, servind drept cabană de vânătoare țarului Ferdinand I și fiului său, Boris al III-lea. Odată cu instaurarea regimului comunist, cabana a fost naționalizată, iar schimbarea regimului, în anul 1898, a făcut ca această construcție să fie retrocedată moștenitorilor dinastiei bulgare. În ceea ce privește arhitectura cabanei, aceasta combină elemente din perioada Romantismului cu elementele specifice stilului Renașterii Naționale a Bulgariei și cu elemente ale arhitecturii europene. Tavanele și coloanele din interiorul cabanei sunt bogat ornamentate cu elemente tradiționale bulgărești. În cadrul cabanei se pot admira, de asemenea, trofeele de vânătoare obținute de membrii familiei regale a Bulgariei, precum și o galerie, unde sunt expuse numeroase tablouri, fotografii din epocă, diverse documente și alte obiecte. Pe teritoriul fostului domeniu regal veți putea vizita și o micuță capelă, iar după aceasta puteți savura o cafea sau o băutură la cafeneaua de lângă galerie.

 Sofia Borovets poza

     Paștele este cea mai importantă sărbătoare a creștinătății și pentru mulți nu este completă, fără slujba de Înviere. Turiștii care aleg să petreacă Paștele în stațiunea Borovets pot asista la slubja de Înviere la Biserica Schimbării la Față. Aceasta este singurul lăcaș de cult, construit exclusiv din lemn, de pe teritoriul Bulgariei. Biserica a fost ridicată din donații colectate de la proprietarii de case de vacanțe din Borovets, de la personalități publice, oameni de știință și din donațiile făcute de țarul Boris al III-lea. Lăcașul de cult are o arhitectură în stil alpin gotic, potrivindu-se perfect cu peisajele din Munții Rila, locul inspirând eleganță, clasicism și pace, motiv pentru care vă sugerăm să nu ezitați să-l vizitați. În timpul acestui sejur, turiștii pot organiza drumeții către Cabana Chakar Voyvoda sau Cabana Maritsa, pot închiria biciclete sau pot alege să descopere frumusețile stațiunii din șaua unui cal.

 Sofia Borovets poza

   Pe lângă unitățile de cazare, în stațiunea Borovets veți descoperi câteva market-uri, câteva bancomate, o farmacie și câteva localuri în care se poate servi masa, astfel încât să vă puteți bucura de un sejur confortabil, fără a duce lipsă de nimic. În ceea ce privește oportunitățile de cazare, sunt variante pentru toate bugetele. Hotel Persey Flora Apartments este un hotel de 3 stele, fiind amplasat la doar 50 de metri de teleschiurile din stațiune. Unitatea de cazare dispune și de un restaurant, unde se pot servi preparate tradiționale și internaționale, de un bar și un pub irlandez. În zonele publice ale hotelului, turiștii vor avea acces gratuit la WiFi. Contra cost, turiștii se pot bucura de piscina interioară a hotelului sau de baia cu aburi. Cei care doresc să-și ocupe timpul cu diverse activități, pot juca darts și table la sala de jocuri a unități de cazare. În plus, Hotel Persey Flora Apartments cuprinde și câteva magazine, un salon de înfrumusețare și un centru medical. Studio In Flora Aparthotel este situat în centrul stațiunii Borovets, punând la dispoziția oaspeților săi un restaurant, cu meniu tradițional și internațional, un bar, unde se pot servi tot felul de băuturi și cocktail-uri delicioase. Oaspeții hotelului au acces și la piscina interioară a hotelului și la centrul spa. Cei care călătoresc cu mașina personală au acces la parcare, iar pentru cei care aleg avionul, unitatea de cazare oferă transfer de la și la aeroport. Turiștii care doresc să se bucure de un sejur de Paște relaxant și plăcut pot opta pentru cazare în cadrul Hotel Breza, din centrul stațiunii Borovets. Acest hotel dispune de un restaurant cu șemineu, sală de conferințe, spălătorie, călcătorie, internet WiFi și parcare nesupravegheată. În ceea ce privește facilitățile în materie de sport și agrement, turiștii se pot bucura de saună, baie de aburi, biliard, șah, table și alte jocuri. Contra cost, turiștii se pot relaxa prin intermediul masajelor.

 Sofia Borovets poza

    Hotel Flora Complex este o altă opțiune potrivită pentru a petrece sejurul de Paște. Unitatea de cazare pune la dispoziția oaspeților săi un restaurant, lobby bar, seif, cazinou, centru spa, sală de conferințe, magazin, spălătorie și parcare păzită. Turiștii care aleg această unitate de cazare, vor beneficia în mod gratuit de piscină interioară, sală de fitness, saună, baie de aburi. Contra cost, se adaugă posibilitatea de a juca tenis de masă, biliard, șah, darts sau de a beneficia de masaje de relaxare. Hotel Festa Winter Palace este amplasat la 100 de metri de centrul stațiunii Borovets și are o arhitectură absolut spectaculoasă. Unitatea de cazare dispune de restaurant tip bufet, restaurant Wine & BBQ, care beneficiază de terasă de iarnă, lobby și patiserie, club de noapte, bancomat, 2 săli de conferințe, zonă de relaxare, spălătorie, parcare păzită și WiFi. În ceea ce privește activitățile de agrement, oaspeții hotelului vor avea acces la piscină interioară încălzită, sală de fitness, saună, baie de aburi, duș contrast și cameră de relaxare. Contra cost, turiștii se vor putea bucura și de masaje, baie turcească și zonă de jocuri. De numeroase facilități se vor putea bucura și cei care aleg să se cazeze la Hotel Rila din Borovets. Hotelul are un restaurant principal, terasă panoramică, restaurant à la carte, lobby bar, bar de noapte, cazinou, spălătorie și curățătorie, centru de schimb valutar, centru spa, centru de conferințe, parcare, piscină încălzită, jacuzzi, saună, baie de aburi, cabina Cryo, baie turcească și centru de fitness. Contra cost, turiștii se pot bucura și de masaje, salon de înfrumusețare și salon de coafură. În cadrul Hotel Yastrebets Wellness & Spa, turiștii se pot bucura de o multitudine de facilități în materie de sport și agrement. Astfel, aceștia se vor putea bucura pe durata sejurului în Borovets de sală de fitness, parc, unde se pot plimba în liniște, sală de fitness, piscină interioară cu apă încălzită, cadă cu hidromasaj, saună finlandeză, baie de aburi, baie pe bază de plante, Laconium, dușuri exotice, fântână de gheață, zonă de relaxare, masaj Knipe, șah și sală de animație. Turiștii se pot bucura și de facilități contra cost, printre acestea numărându-se: excursii, teren de tenis, posibilitatea de a juca tenis de masă, biliard, de a se relaxa prin intermediul masajelor și a altor terapii.

 Sofia Borovets poza

Bucurați-vă de schi și facilități Spa pe durata unui sejur de Crăciun în Borovets

Sunt momente în an în care ne dorim să ne răsfățăm și să ne relaxăm, uitând de stresul cotidian, iar unul dintre acele momente este Crăciunul. Aceasta este o perioadă nemaipomenit de potrivită pentru un sejur în Borovets, în cadrul căruia să vă bucurați de schi, peisaje spectaculoase și de facilitățile de agrement oferite de unitățile de cazare din această stațiune.

Citeste mai mult.

Atracții turistice de care vă puteți bucura în cazul în care optați pentru un sejur în Borovets

Munții Rila sunt extrem de atractivi, în stațiunea Borovets și în împrejurimile acesteia, existând numeroase obiective naturale, culturale, istorice și arheologice. Printre cele mai importante atracții ale acestei zone se situează Parcul Natural Rila, una dintre cele mai prețioase și cele mai mari arii protejate ale Europei.

Citeste mai mult.

Câteva motive pentru a vizita stațiunea montană Borovets pe timpul verii

După terminarea sezonului de iarnă, Borovets este gazda a mii de turiști care preferă să se bucure de farmecul acestei zone în perioada sezonului estival. Pe timpul verii, în Borovets sunt organizate numeroase evenimente  sportive și culturale și stațiunea oferă multă distracție într-un peisaj spectaculos. De obicei sezonul estival în Borovets debutează în luna iunie, după ce se topește și ultima zăpadă din părțile superioare ale munților.

Citeste mai mult.