Câteva motive pentru a vizita stațiunea montană Borovets pe timpul verii

       După terminarea sezonului de iarnă, Borovets este gazda a mii de turiști care preferă să se bucure de farmecul acestei zone în perioada sezonului estival. Pe timpul verii, în Borovets sunt organizate numeroase evenimente  sportive și culturale și stațiunea oferă multă distracție într-un peisaj spectaculos. De obicei sezonul estival în Borovets debutează în luna iunie, după ce se topește și ultima zăpadă din părțile superioare ale munților. Turiștii se vor putea bucura de alpinism și drumeții, Borovets fiind punctul de plecare pentru multe trasee de drumeție în care veți putea admira priveliștile panoramice ale Munților Rila, zona bucurându-se de multiple zone nealterate. Se pot efectua patru categorii de drumeții, potrivite atât începătorilor cât și celor care au ceva experiență cu astfel de activități. Pentru toți cei ce nu sunt familiarizați cu terenul, dar își doresc totuși să afle mai multe informații despre munte, sunt puse la dispoziție excursii de o jumătate de zi cu ghizi locali specializați, care vă vor dezvălui toate secretele Masivului Rila. În stațiunea montană se poate practica și ciclism. Parcul mountain bike este una dintre cele mai căutate atracții ale zonei pe timpul verii. Mulți dintre bicicliști experimentați din Bulgaria și Europa vin aici pentru a se bucura de o varietate de trasee cu diferite niveluri de dificultate. Parcul destinat ciclismului montan este cel mai mare astfel de parc, conceput profesional, de pe teritoriul Bulgariei. Aici veți descoperi diferite trasee de coborâre. Această experiență  vă va spori cu siguranță nivelul de adrenalină. Turiștii pot de asemenea să închirieze biciclete sau echipamente de protecție din cadrul Adventure Center Borosport. Dacă sunteți începători în ceea ce privește ciclismul montan, puteți începe cu o serie de antrenamente ce vă vor fi oferite de către instructori experimentați în mountain bike.

 Sofia Borovets poza

     Alpinismul devine an de an tot mai popular și un hobby practicat de tot mai mulți turiști pe timpul verii. În stațiunea Borovets veți putea beneficia de cursuri pentru alpinism și de o varietate de programe turistice. Unele dintre traseele de escaladă din stațiune sunt perfecte pentru zilele călduroase de vară, iar escaladarea acestora este un mod interesant de  a vă petrece timpul. Unul dintre vârfurile pe care le puteți escalada este Vârful Musala și Vârful Malyovitsa. Pe lângă aceste activități, în Borovets vă veți putea bucura de multiple aventuri. Turiștii avizi de senzații extreme pot încerca salturi cu parapanta deasupra peisajului spectaculos din Munții Rila și pot admira de la înălțime cel mai înalt masiv al Bulgariei. Pentru micuții turiști ai stațiunii Borovets, Boroland este una dintre cele mai apreciate activități. Primele două niveluri ale instalației sunt preferate de copii și adolescenți, în timp ce, al treilea nivel poate fi o provocare chiar și pentru adulți. Pe timpul verii, Borosport organizează diferite activități, precum tir cu arcul, tenis, călărie și multe altele. În fiecare vară, Borovets găzduiește numeroase evenimente culturale și sportive. Printre evenimentele ce au loc în această stațiune se numără: festivalul folcloric „Magia Muntelui Rila”, „Sărbătoarea Rila” și  „BoroRock”. În stațiune vor fi organizate și evenimente sportive, precum alergare și ciclism montan.

 Sofia Borovets poza

      Una dintre cele mai apreciate atracții ale stațiunii Borovets este piscina în aer liber din satul Belchin Bani, aflată la 20 de kilometri distanță de stațiune. Bazinul este umplut cu apă minerală, renumită pentru calitățile ei vindicative. Și iubitorii pescuitului găsesc în Borovets condiții prielnice, aici existând o gamă largă de o opțiuni de pescuit. Puteți practica fie pescuit tradițional în jurul barajului Iskar, fie puteți opta pescuit alternativ în cadrul fermei piscicole, situată între Samokov și Borovets. Vizitarea Lacului Iskar este o altă activitate ce merită încercată, aici putându-vă bucura de frumusețea și liniștea munților. Lacul se află la o mică distanță de stațiunea Borovets. De asemenea, în stațiune vă veți putea bucura de sporturi nautice, înot și băi de soare. Iubitorii golfului au la dispoziție un teren de golf în apropierea orașului Dolna Banya, la aproximativ 50 de kilometri de stațiune. De asemenea, aici veți găsi o piscină, teren de fotbal, terenuri de tenis, baschet și volei. Pentru o experiență autentic bulgărească puteți vizita și satele din imediata apropiere a stațiunii Borovets, cum ar fi: Beli Iskar, Mala Tsarkva și Govedartsi. Aceste așezări și-au păstrat farmecul autentic, în ciuda trecerii timpului, aici întâlnindu-se biserici, restaurante și cafenele mici.

 Sofia Borovets poza

Petreceți un Paște deosebit în stațiunea Borovets

    Borovets este cea mai veche stațiune a Bulgariei, fiind inaugurată în anul 1896. Este situată la o altitudine de 1390 de metri și este înconjurată de păduri de pin și molid, fapt ce conferă aerului un parfum plăcut, mediul natural fiind propice pentru petrecerea unui sejur relaxant și reconfortant. Borovets este o destinație ideală pentru a vă petrece vacanța de Paște.

Citeste mai mult.

Bucurați-vă de schi și facilități Spa pe durata unui sejur de Crăciun în Borovets

Sunt momente în an în care ne dorim să ne răsfățăm și să ne relaxăm, uitând de stresul cotidian, iar unul dintre acele momente este Crăciunul. Aceasta este o perioadă nemaipomenit de potrivită pentru un sejur în Borovets, în cadrul căruia să vă bucurați de schi, peisaje spectaculoase și de facilitățile de agrement oferite de unitățile de cazare din această stațiune.

Citeste mai mult.

Atracții turistice de care vă puteți bucura în cazul în care optați pentru un sejur în Borovets

Munții Rila sunt extrem de atractivi, în stațiunea Borovets și în împrejurimile acesteia, existând numeroase obiective naturale, culturale, istorice și arheologice. Printre cele mai importante atracții ale acestei zone se situează Parcul Natural Rila, una dintre cele mai prețioase și cele mai mari arii protejate ale Europei.

Citeste mai mult.