Oferte Cazare + Autocar - Litoral Varna, Bulgaria 2021

Cazare + Autocar - Litoral Varna

Orașul Varna este situat pe coasta nordică a litoralului Mării Negre. Distanța dintre București și Varna este de circa 269 kilometri, fiind necesare aproximativ 4 ore pentru a fi parcursă. Prima rută pe care poate fi parcursă această distanță este București - Călărași - Dobrich - Varna. Al doilea traseu este București - Giurgiu - Ruse - Shumen - Varna. Dacă optați pentru a doua variantă, trebuie să aveți în vedere faptul că drumul nu străbate prea multe localități, peisajul fiind destul de anost.

Regiunea Litoral Varna face parte din Bulgaria.

In regiunea Varna sunt 319 hoteluri, din care 21 de hoteluri de 5 stele, 107 de hoteluri de 4 stele, 148 de hoteluri de 3 stele, 39 de hoteluri de 2 stele, 4 hoteluri de o stea.

In Nisipurile De Aur sunt 106 hoteluri, din care 3 hoteluri de 5 stele, 51 de hoteluri de 4 stele, 41 de hoteluri de 3 stele, 11 hoteluri de 2 stele.
In Varna sunt 49 hoteluri, din care 6 hoteluri de 5 stele, 14 hoteluri de 4 stele, 19 hoteluri de 3 stele, 8 hoteluri de 2 stele, 2 hoteluri de o stea.
In Sf. Constantin Si Elena sunt 36 hoteluri, din care 2 hoteluri de 5 stele, 13 hoteluri de 4 stele, 18 hoteluri de 3 stele, 3 hoteluri de 2 stele.
In Albena sunt 33 hoteluri, din care 2 hoteluri de 5 stele, 12 hoteluri de 4 stele, 17 hoteluri de 3 stele, 2 hoteluri de 2 stele.
In Balcik sunt 30 hoteluri, din care 2 hoteluri de 5 stele, 4 hoteluri de 4 stele, 17 hoteluri de 3 stele, 6 hoteluri de 2 stele, un hotel de o stea.
In Chaika sunt 26 hoteluri, din care 5 hoteluri de 4 stele, 19 hoteluri de 3 stele, 2 hoteluri de 2 stele.
In Kranevo sunt 23 hoteluri, din care 2 hoteluri de 5 stele, 3 hoteluri de 4 stele, 11 hoteluri de 3 stele, 7 hoteluri de 2 stele.
In Kavarna sunt 11 hoteluri, din care un hotel de 5 stele, 4 hoteluri de 4 stele, 5 hoteluri de 3 stele, un hotel de 2 stele.
In Byala sunt 8 hoteluri, din care un hotel de 4 stele, 6 hoteluri de 3 stele, un hotel de o stea.
In Sunny Day sunt 2 hoteluri, din care un hotel de 5 stele, un hotel de 4 stele.

Descoperă Varna, „capitala de vară a Bulgariei”

Datorită așezării sale geografice, orașul se bucură de o climă blândă pe întreg parcursul anului. Cea mai rece perioadă a anului debutează în luna decembrie și se menține până în luna martie, când temperatura medie se situează între 5 și 10 grade Celsius. Pe timpul verii temperaturile variază între 25 și 35 grade Celsius, lunile cele mai potrivite pentru plajă fiind: iulie și august. Zona orașului Varna este populară în rândul turiștilor datorită plajelor sale largi, apelor calde ale  mării, dar este cunoscută și pentru izvoarele minerale cu proprietăți curative.

Varna a devenit un centru comercial important începând cu secolul al VI-lea î. Hr., când grecii au înființat în zonă o colonie de negustori numită Odessos, adică „orașul pe apă”. În perioada romană, a fost un oraș-stat independent, cunoscând o dezvoltare spectaculoasă, încât avea propria  monedă. Până în secolul al VII-lea, când Varna a primit numele actual, a fost condusă de perși, traci, romani și slavi. În a doua parte a secolului al VIII-lea, orașul a fost încorporat în regatului Bulgariei și s-a dezvoltat atât ca oraș portuar, cât și ca fortăreață, având un sistem de apărare complex format din trei cetăți situate la Capul GalataCapul Sf. Dimitar și Petrici. În perioada medievală, orașul s-a aflat sub stăpânire bizantină, iar, mai târziu, sub stăpânire otomană. Astfel, influența orientală s-a răspândit în întregul oraș, sub formă de moschei, konak-e și băi turcești. În 1878, în urma Războiului Ruso-Turc, orașul a fost eliberat de sub ocupația Imperiului Otoman. În anul 1949, Varna a fost redenumită Stalin, pentru a comemora cea de-a 70-a aniversare a conducătorului rus. Denumirea nu a dăinuit, în 1956 decizia fiind anulată.

În arhitectura orașului modern predomină influența europeană, aceasta îmbinându-se armonios cu elemente arhitecturale bizantine, arabe, maure și armene, și fiind îmbogățită cu ornamente egiptene. Varna este un oraș cosmopolit și vesel care vă va încânta cu siguranță, fiind ca un creuzet ce oferă turiștilor plaje însorite, istorie, muzee, o multitudine de hoteuri, baruri, restaurante și magazine. Să începem periplu nostru prin Varna cu Piața Nezavisimost. Aceasta este piața principală a orașului, cunoscută ca o zonă de promenadă, unde localnicii și turiștii se opresc pentru a savura o cafea. La Nord de piață veți descoperi Catedrala Adormirii Maicii Domnului, a doua clădire religioasă ca mărime din Bulgaria, care impresionează prin grandoarea oferită de cele șase cupole aurii, inspirate după modelul catedralei din St. Petersburg. Catedrala reprezintă simbolul oficial al orașului Varna, a fost sfințită în anul 1910, însă picturile de pe zidul central au fost finalizate mult mai târziu, în anul 1950.

Un alt obiectiv turistic al orașului este reprezentat de Muzeul de Arheologie. Muzeul este situat la intersecția străzilor Maria Luiza și Slivnița și funcționează în clădirea unei școli vechi construită în stilul Renașterii Naționale. Este considerat ca fiind unul dintre cele mai frumoase muzee din țară, iar pentru turiștii străini pune la dispoziție aproximativ 100.000 de explicații detaliate în limba engleză. În ciuda numelui, muzeul prezintă două secțiuni, una de arheologie și alta de artă. Atracția principală din secțiunea de arheologie este o colecție de obiecte de aur, vechi de 6.000 de ani. Acestea au fost descoperite în anul 1972 într-o necropolă ce datează din Epoca Bronzului. Colecția cuprinde aproximativ 3000 de artefacte, despre care se crede că ar fi cele mai vechi exemple de aur prelucrat din lume. Un alt muzeu ce merită vizitat este Muzeul Renașterii Naționale. Muzeul este situat într-o clădire care datează din anul 1861 și prezintă vizitatorilor exponate ce au stat mărturie în lupta de iluminare religioasă și în lupta pentru obținerea independenței naționale. La Sud de muzeu veți descoperi Biserica Armeană, o bisericuță ce datează din secolul al XIX-lea, funcționând până în prezent.

Băile termale romane din secolul al II-lea reprezintă ruinele celei mai mari construcții publice romane din Bulgaria. Inițial acestea măsurau în jur de 7000 de metri pătrați, iar în înălțime având 20 de metri.  S-a conservat doar o parte a clădirii din cărămidă roșie, putându-se observa chiar rămășițe de mozaic. Băile au fost proiectate simetric, fiecare cameră îndeplinind o anumită funcție. Cei care se îmbăiau aici treceau prin apa rece din frigidarium, apoi prin apă călduță în tepidarium și apă fierbinte în caldarium. La final puteau folosi sala de sport sau palaestra (terenul de sport). Lângă Băile termale este amplasată Biserica Sf. Atanasie, aceasta a fost construită în stilul Renașterii Naționale și prezintă o frumoasă terasă și un interior sculptat și aurit. Aici veți putea admira o frumoasă expoziție de icoane pictate.

Un tur al Muzeului Etnografic vă va introduce într-o atmosferă specială, aici putând observa frânturi din viața localnicilor de la sfârșitul secolului al XIX-lea și începutul secolului al XX-lea. Muzeul păstrează costume autohtone, obiecte din viața cotidiană a localnicilor și diverse obiecte de meșteșugărit. Un muzeu mai neobișnuit este Muzeul Medicinei, unicul muzeu de acest gen din întreaga Peninsulă Balcanică. Muzeul Marinei este un alt muzeu interesant din Varna. Acesta a fost înființat în anul 1920 și îi poartă pe vizitatori prin istoria orașului, de la origini și până în prezent. În grădinile acestuia se pot admira ancore vechi, puști și primul dragor al țării. Pentru o plimbare plăcută și relaxantă vă sfătuim să vizitați Grădinile Mării. Straturile de flori au fost plantate la sfârșitul secolului al XIX-lea, iar în prezent formează un parc plăcut și elegant. De asemenea, parcul cuprinde un amfiteatru, un observator, un planetariu și o grădină zoologică, iar teatrul de vară găzduiește festivaluri precum Zilele Muzicii din Varna și Vara Varna. O atracție populară a Varnei este Delfinariul. Acesta oferă spectacole regulate la fiecare 45 de minute, uneori participând la acestea și actori sau clovni. Ocazional vizitatorii pot hrăni delfinii.

Oraș al culturii, în Varna sunt organizate anual un număr mare de festivaluri. Astfel, la sfârșitul lunii mai are loc concursul Adunarea Internațională a Corurilor. Vara Varna este cel mai important festival organizat în oraș, având o tradiție de 80 de ani. Are loc în luna iunie și este un festival de muzică clasică cu spectacole de înaltă clasă. În luna august sunt organizate festivaluri de folk și de film, iar în luna octombrie are loc un festival de păpuși și festivalul internațional de grafică. În Varna veți descoperi numeroase restaurante, atât  cu specific național, cât și restaurante care servesc preparate aparținând bucătăriei internaționale. „Capitala de vară a Bulgariei” se bucură de o viață de noapte foarte activă, considerându-se chiar că orașul nu doarme niciodată.

Informații utile pentru cei care doresc să călătorească cu mașina personală în Varna

 O vacanță în una dintre stațiunile de pe litoralul Bulgariei poate fi o idee minunată pentru vară, deoarece distanța fiind relativ mică vă puteți deplasa și cu mașina personală, fără ca drumul să vi se pară excesiv de obositor. Regiunea Varna este situată în estul Bulgariei, învecinându-se cu regiunile Dobrici, Șumen și Burgas.

Citeste mai mult.

Grădinile Mării - Oază de relaxare în inima orașului Varna

Parcul Grădinile Mării, cunoscut și sub numele de Parcul Primorski, este unul dintre simbolurile orașului Varna. Parcul se desfășoară de-a lungul întregii alei litorale, având o suprafață de 82000 de metri pătrați.

Citeste mai mult.