Bulgaria: Centre spa și centre medicale

       În timpul sejurului în Bulgaria nu doar că vă veți putea bucura de soare, sporturi nautice și relaxare, ci veți putea opta și pentru tratamentele oferite de centrele spa și wellness. Masajele și tratamentele corporale vă pot ajuta să vă relaxați, iar prin intermediul jacuzzi-ului, a dușului cu aburi și a saunei puteți reduce extrem de mult stresul.  De asemenea, veți putea opta pentru cure de detoxifiere. Centrele spa și wellness de pe cuprinsul Bulgariei oferă și tratamente de înfrumusețare, deoarece oricine are nevoie, din când în când, de un pic de răsfăț, pentru a-și ridica nivelul stimei de sine. În cazul în care vă confruntați probleme ale sistemului muscular și scheletic, afecțiuni ale sistemului nervos central și periferic și afecțiuni dermatologice, atunci puteți opta pentru tratamente personalizate în cadrul centrelor de recuperare de pe cuprinsul Bulgariei. 

    Medica Albena este situat în centrul stațiunii Albena, la doar câțiva metri de plajă, și pune la dispoziția turiștilor diverse proceduri medicale. În cadrul Medica Albena, turiștii se vor bucura de balneoterapie și hidroterapie, în acest sens fiind utilizate ape minerale bogate în siliciu, seleniu, sulf și radiu. Apele bogate în minerale pot ajuta la tratarea sau ameliorarea artritelor, afecțiunilor dermatologice etc. Centrul Medica Albena utilizează și proprietățile curative ale nămolului. S-a dovedit științific că terapia cu nămol are efect antiinflamator, anestezic și stimulează metabolismul.  Nămolul folosit în cadrul centrului medical din Albena este bogat în magneziu, calciu, sulfat, fier, diverse cloruri și altele.  Acesta este extras din estuarul Balcic-Tuzla. Curele cu nămol se dovedesc extrem de benefice în tratarea afecțiunilor sistemului nervos, a sistemului muscular și osos, precum și pentru vindecarea neurodermatitei și a psoriazisului. 

       Medica Albena oferă și proceduri de electroterapie și fitoterapie. Aceasta din urmă folosește proprietățile curative ale plantelor, știut fiind faptul că Bulgaria se bucură de o mare diversitate de plante, printre care se regăsesc 650 de specii de plante medicinale. În ceea ce privește kinetoterapia, turiștii își vor putea îmbunătății capacitățile motorii. Centrul medical din stațiunea Albena oferă ore de gimnastică individuală și de grup, gimnastică pentru copii, kinetoterapie pentru tratarea afecțiunilor sistemului muscular și scheletic, precum și pentru remedierea problemelor sistemului nervos central și periferic. De asemenea, în timpul sejurului în Albena, turiștii vor putea opta și pentru diverse tipuri de masaje și tratamente de înfrumusețare. Policlinica din cadrul Medica Albena oferă îngrijiri medicale în caz de urgențe, Centrul Medica Albena dispunând și de cabinet dentar. 

 poza
 

        Turiștii care doresc să se bucure de cele mai inovatoare terapii spa și wellness vor putea opta pentru Senses Spa & Wellness din cadrul Maritim Paradise Blue Hotel & Spa. Oaspeții centrului spa vor avea la dispoziție o piscină interioară cu hidromasaj, centru fitness, saună finlandeză, baie de aburi, duș de contrast, fântână de gheață, zonă de relaxare și centru de masaj. Vizitatorii centrului wellness din cadrul Maritim Paradise Blue Hotel & Spa vor putea practica și yoga. De asemenea, Centrul Senses Spa & Wellness dispune și de un salon de cosmetică, astfel încât nu doar că vă veți întoarce din vacanța în Bulgaria mult mai relaxați, ci și mai plini de încredere în sine și mai frumoși. 

 poza

         Centrul Spa din cadrul Hotel Primasol Ralitsa Superior & Garden este alegerea perfectă pentru acei turiști care doresc să se relaxeze și să-și restabilească sănătate fizică și spirituală.  Centrul Spa Ralitsa Superior este situat în apropierea Parcului Albena  și se bucură de beneficiile apelor minerale, precum și de climatul favorabil. Centrul spa este parte componentă a centrului Medica Albena și pune la dispoziția oaspeților săi specialiști în fizio-terapie și specialiști în cosmetică-medicală.  În cadrul acestui centru spa și wellness se diminuează sau vindecă problemele sistemului muscular și osos, afecțiunile sistemului nervos periferic, precum și stările de stres și oboseală. În plus, oaspeții pot opta pentru tratamente regeneratoare pe bază de lapte, tratamente faciale anti-îmbătrânire, exfoliere facială cu ultra-sunete și tratamente pe bază de alge. 

 poza

         De relaxare absolută se pot bucura și turiștii care optează pentru Elements Spa & Wellness din cadrul Hotel Flamingo. Aici, turiștii se vor putea bucura de relaxare și răsfăț pe întreaga durată a anului, vor putea alege dintre hidroterapie și spa. Centrul spa și wellness oferă și numeroase terapii holistice (masaje, tratamente corporale, dușuri Vichy etc).  Centrul spa și wellness este dispus la etajul al doilea al hotelului și pune la dispoziția vizitatorilor săi: piscine exterioare și interioare, 19 camere pentru tratament, piscină interioară cu hidromasaj, jacuzzi, cascadă și duș cu hidroterapie, saună, băi de aburi, caldarium, fântână de gheață, zonă de relaxare și sală de fitness. 

 poza

Cele mai populare festivaluri din Bulgaria

Pentru a descoperi istoria, tradiția și patrimoniul cultural al unei țări, cea mai bună idee este să luați parte la festivalurile sale. Bulgaria nu face excepție și se mândrește cu o mulțime de festivaluri, care mai de care mai interesante. Veți putea alege dintre festivaluri internaționale de muzică, festivaluri culturale și multe altele. În cazul în care luați parte la unul dintre aceste festivaluri veți avea șansa de a vă bucura de o vacanță fermecătoare.

Citeste mai mult.

Bulgaria - Despre parcarea și ridicarea mașinilor

An de an, ne lovim pe grupurile de profil de turiști furioși că le-au fost ridicate mașinile sau de mesaje de avertizare, care sună cam așa: ” Atenție turiști! In Nisipurile de Aur se ridică la greu mașinile parcate neregulamentar. Pe cronometru,fix 2 min”. Mulți turiști sunt de părere că se ridică doar mașinile turiștilor români, cele cu numere de Bulgaria fiind exceptate de la regulă. Întradevăr, în toate orașele și stațiunile de pe cuprinsul Bulgariei mașinile sunt ridicate extrem de rapid, însă se ridică doar autoturismele parcate neregulamentar, care împiedică buna desfășurare a traficului.

Citeste mai mult.

Căsuțele de piatră din Karlukovo, Lukovit

Căsuțele de piatră sunt situate în apropiere de râul Iskar și de satul Karlukovo. Prin urmare, de aici turiștii vor putea admira formațiunile stâncoase deosebite de pe celălalt mal al râului. Zona este extrem de plăcută și liniștită, astfel încât turiștii se vor putea relaxa și își vor putea reîncărca bateriile. Cele două căsuțe sunt construite doar din materiale naturale, piatră și lemn, acoperișul lor este realizat din piatră, peste care iarba a crescut în voia ei. 

Citeste mai mult.

Rezervația Arheologică Yailata

   Yailata este o rezervație arheologică naturală de pe cuprinsul Bulgariei, care îmbină frumusețile naturii cu ruinele arheologice. Este situată chiar pe coasta Mării Negre, la circa 47 kilometri de Vama Veche și la 22 kilometri de Kavarna. Rezervația Naturală Yailata are o suprafață de 45 hectare și este formată din două terase dispuse la 50-60 metri față de nivelul mării. În stâncile calcaroase sunt dispuse numeroase grote, unele dintre acestea datând din anul 6000 î. Hr. De asemenea, pe cuprinsul rezervației au fost descoperite peste 100 de peșteri locuință, despre care se crede că ar data din secolul 5 î. Hr. 

Citeste mai mult.

Cetatea Belogradchik

Cetatea Belogradchik este dispusă pe pantele nordice ale Munților Balcani, în nord-vestul Bulgariei. Cetatea este cunoscută și sub numele de Cetatea Kaleto. Cetatea este unul dintre cele mai interesante obiective turistice din zonă. Stâncile ce mărginesc cetatea sunt cu totul deosebite, ajungând să măsoare până la 200 metri înălțime. Aceste stânci oferă cetății au farmec deosebit, parcă desprins dintr-un basm. Toamna, când pădurea din împrejurul cetății căpătă nuanțe ruginii și aurii, priveliștile vă vor încânta privirile.

Citeste mai mult.

Plaja Veleka - una dintre cele mai frumoase plaje de pe litoralul Bulgariei

Plaja Veleka este situată la circa 1 kilometru nord de Sinemorets, în apropiere de granița cu Turcia. Plaja Veleka este una dintre cele mai spectaculoase plaje de pe cuprinsul Bulgariei, astfel că merită vizitată cel puțin o dată în viață. Până în anii ´90, pe această plajă nu aveau acces decât bulgarii, comuniștii nedorind să aibă vizitatori atât de aproape de Blocul Estic. În prezent, lucrurile stau total diferit, turiștii amatori de drumeții pot să ia la pas traseele de pe cuprinsul Parcului Natural Strandzha și se pot bucura de soare pe o plajă cu un aspect cât se poate de natural.

Citeste mai mult.

Cele mai populare preparate din bucătăria bulgărească

Bucătăria bulgărească este colorată și diversă, unele rețete au fost transmise din generație în generație și au rămas neschimbate, păstrându-și savoarea originală.  Preparatele tradiționale se bazează în principal pe un număr foarte mare de legume și condimente. Cele mai importante condimente utilizate în bucătăria bulgară sunt: usturoiul, piperul negru, cimbru, menta, dafinul și boiaua. Condimentele ocupă un loc de cinste în bucătăria bulgară. Cele mai des folosite ierburi aromate sunt busuiocul, cimbru, oregano și menta.

Citeste mai mult.

Top 10 hoteluri cu centre spa de pe litoralul Bulgariei

    Dacă aveți câteva zile libere sau plănuiți să petreceți un sejur în Bulgaria și doriți ca, pe lângă plajă și piscină, unitatea de cazare să dispună și de centru spa, atunci veți putea alege unul dintre hotelurile prezentate de către noi în cele ce urmează. În stațiunile de pe litoralul Bulgariei veți descoperi hoteluri dotate cu baie de aburi/saună, piscină interioară, centru fitness, jacuzzi și centre de masaj. Trăim într-o perioadă în care totul se desfășoară pe repede înainte. Astfel, de la zi la zi ne simțim tot mai epuizați, iar corpul nostru are nevoie, din când în când, de o pauză de relaxare. Hoteluri cu centre spa sunt alegerea perfectă în astfel de situații, fiind ideale pentru relaxare și evadare. Conceptul Spa înseamnă Sanus Per Aqua (Sănătate prin apă) și folosește diversele proprietății ale apei pentru a îmbunătății aspectul pielii, pentru relaxare și eliberarea toxinelor, pentru întinerire și altele).

Citeste mai mult.

Bulgaria - cele mai bune 10 hoteluri de 5 stele

       Bulgaria este destinația preferată a turiștilor români atunci când vine vorba să se bucure de sejururi relaxante pe litoralul Mării Negre, la prețuri accesibile. Indiferent că vor opta pentru Albena, Nisipurile de Aur, Sunny Beach, Nesserar, Obzor sau alte stațiuni de pe litoralul Bulgariei, turiștii vor avea la dispoziție hoteluri de 5*, care sunt perfecte pentru cei care doresc să petreacă un sejur în familie sau pur și simplu pentru turiștii care doresc să-și petreacă vacanța în cadrul unui hotel care să dispună de o gamă cât mai variată de facilități și servicii.

Citeste mai mult.

6 dintre cele mai populare aquapark-uri din Bulgaria

Litoralul bulgăresc este o destinație de vacanță populară în rândul tuturor europenilor, inclusiv a românilor. Turiștii sunt atrași de plajele întinse din stațiunile Bulgariei, însă atracțiile turistice nu se rezumă doar la asta.  După câteva zile de relaxare pe plajă, turiștii vor putea să se bucure și de activități ceva mai palpitante, iar pentru asta au la dispoziție parcurile acvatice din stațiunile bulgărești.

Citeste mai mult.

Black Friday 2021 - profitați de ocazie pentru a rezerva super-sejururi cu reduceri maxime și zero riscuri

   Știm că pandemia COVID-19 ne-a dat, anul acesta, tuturor planurile peste cap, însă anul 2021 credem că este un prilej bun pentru a ne revanșa și a ne bucura de vacanțele pe care nu am reușit să le petrecem în 2020. Prin urmare, cu ocazia Black Friday,  ne-am gândit să venim în întâmpinarea dumneavoastră cu reduceri maxime și avans minim, astfel încât dumneavoastră să vă puteți rezerva sejurul visat, fără a vă expune niciunui risc.

Citeste mai mult.

Vacanțe sigure în Bulgaria datorită măsurilor de protecție împotriva răspândirii COVID-19

 Turismul se confruntă cu o situație fără precedent, însă hotelurile din Bulgaria au adoptat un set de măsuri de prevenție a răspândirii COVID-19, astfel încât să poată, în ciuda situației globale, să ofere oaspeților lor vacanțe plăcute și sigure. 

Citeste mai mult.