Aquapolis - centrul distracției din Stațiunea Nisipurile de Aur

        Aquapolis sau Orașul acvatic este primul parc acvatic de pe teritoriul Bulgariei, în același timp fiind și unul dintre cele mai extinse parcuri de acest gen din țară. Parcul este amplasat în Vestul Stațiunii Nisipurile de Aur. Aquapolis a fost proiectat într-o tematică tipic mediteraneeană, în stilul unui oraș antic cu fântâni, cascade și ruine. Datorită zonei în care este amplasat, pe un deal împădurit, aquaparcul oferă  o priveliște de ansamblu asupra împrejurimilor, de aici putând admira marea și stațiunea. Parcul acvatic se întinde pe o suprafață de circa 40.000 de metri pătrați și are un efectiv de 3000 de persoane.

        Parcul de distracții este alcătuit din trei zone: una pentru copii, una pentru adulți și o zonă extremă. Cea mai liniștită este zona destinată adulților, aici nu există prea multe atracții. În schimb, se găsește o piscină de dimensiuni mari și câteva localuri, unde se pot servi diverse băuturi și gustări. Zona pentru copii cuprinde o multitudine de atracții: o piscină cu un dragon, broaște țestoase în miniatură și dinozauri. Zona extremelor este compusă dintr-o varietate de tobogane, precum: Wild River, Niagara, Black Hole, Slalom, Kamikaze. Există și câteva tobogane pentru cei mici, dar majoritatea sunt admise exclusiv adulților. Aquapolis însumează peste 1 kilometru de tobogane și este considerat cel mai frumos parc acvatic de pe teritoriul Bulgariei și unul dintre cele mai frumoase aquaparcuri din Europa de Sud-Est. Wild River are 300 de metri lungime și se desfășoară de-a lungul templului cu apă, cascadă, jeturi de apă, fragmente rocă și ruine. Zona este legată cu zona de spa printr-un pod. Aquapolis are propriul centru medical, chiar și o ambulanță, astfel încât nu trebuie să vă faceți griji asupra siguranței dumneavoastră. Parcul este deschis zilnic în intervalul 9-20. În parcul acvatic este prezent și un fotograf care va imortaliza cele mai interesante momente. Fotografiile sunt afișate apoi pe un panou de unde pot fi achiziționate. Pe teritoriul parcului este prezent un fast-food, restaurantul à la carte Arcadia, restaurantul Ambrosia și un snack-bar.

 

Informații de care să țineți cont pentru a vă bucura din plin de o călătorie cu mașina în stațiunea Nisipurile de Aur

 Dacă va-ți hotărât să petreceți un sejur în una dintre stațiunile de pe litoralul Bulgariei și doriți să vă deplasați până la destinație cu mașina personală, noi vă vom oferi în cele ce urmează câteva sugestii și informații astfel încât drumul până în Bulgaria să fie o experiență cât mai plăcută și să nu vi se pară excesiv de obositor.

Citeste mai mult.

Unități de cazare din Nisipurile de Aur ce pun la dipoziția turiștilor plaje private, șezlonguri și umbrele gratuite

Atunci când ne alegem o destinaţie de vacanță și o unitate de cazare, cu toții ținem cont de anumite considerente. În cazul în care doriți o vacanță în care să vă bucurați de soare pe o plajă privată sau doriți să dispuneți de șezlonguri și umbrele gratuite , în cele ce urmează vă vom prezenta o serie de hoteluri ce îndeplinesc aceste condiții.

Citeste mai mult.

Activităţi sportive şi recreative în staţiunea Nisipurile de Aur

Dacă sunteți o persoană sportivă și vreți să vă bucurați de o vacanță activă pe litoralul bulgăresc vă recomandăm să luați în calcul drept destinație de vacanţă Nisipurile de Aur. Ştim cu toţii cât de important e sportul în menţinerea unui stil de viaţă sănătos, însă dacă nu sunteţi adepții mişcării, poate că o vacanţă este momentul oportun să vă familiarizaţi cu obiceiuri noi, care vor aduce în viaţa dumneavoastră numai beneficii.

Citeste mai mult.

Cele mai interesante atracții turistice de care se pot bucura turiștii Stațiunii Nisipurile de Aur

Vacanța petrecută în Stațiunea Nisipurile de Aur pe lângă faptul că va fi cu siguranță relaxantă și reconfortantă poate fi una extrem de interactivă. Datorită așezării sale geografice, fiind situată în apropiere de Varna, stațiunea dispune de numeroase obiective turistice, naturale și culturale. În cazul în care doriți să îmbinați relaxarea cu vizitarea unor obiective turistice dintre cele mai interesante, trebuie să știți că Nisipurile de Aur vă oferă din plin această oportunitate.

Citeste mai mult.