Nisipurile de Aur este o destinație potrivită pentru a petrece un sejur de Paște, mai ales, când sărbătoarea cade în luna mai, când vremea este deja potrivită pentru plimbări prelungite pe faleză sau pe malul mării. În luna mai se deschide și sezonul estival, astfel încât cei care au dus dorul mării pot să-și plănuiască o vacanță relaxantă în Nisipurile de Aur. Bulgaria are o climă ceva mai blândă decât România, astfel încât vă veți bucura de zile însorite și călduroase. Pentru a petrece un sejur cât mai confortabil și relaxant puteți opta pentru unități de cazare care să dispună de piscină interioară, jacuzzi, saună, sală de fitness, tratamente spa și centre de masaj. De asemenea, vă veți putea distra, jucând tenis de masă, biliard, boccia, darts și altele, hotelurile din această stațiune oferind multimple facilități în acest sens.
Pentru cei care doresc să petreacă Sărbătorile Pascale în Nisipurile de Aur menționăm faptul că vor putea participa la slujba de Înviere la Mănăstirea Aladzha, situată la circa 4 kilometri de centrul stațiunii Nisipurile de Aur. Această mănăstire se situează printre cele mai populare lăcașuri de cult săpate în piatră de pe țărmul bulgar al Mării Negre, datând din secolele XII-XIV. În anul 1927, mănăstirea a fost declarată monument istoric de importanță națională. Încăperile mănăstirii au fost săpate în piatră, fiind dispuse pe un perete de calcar cu o înălțime de 40 de metri. Complexul monastic este dispus pe două nivele, la primul nivel fiind dispuse: biserica mănăstirii, chiliile, bucătăria și sala de mese, o biserică recviem și un osuar. În cel de-al doilea nivel este situată capela mănăstirii. Denumirea „Aladzha” este de origine persană, însemnând „pestriț”, „colorat”. Denumirea creștină a lăcașului de cult ne este necunoscută, însă există o legendă conform căreia patronul mănăstirii ar fi Sf. Spas. Mănăstirea este învăluită în mister, arhitectura sa neobișnuită, legendele privind existența unor comori ascunse, precum și poveștile despre fantome ale unor călugări care bântuie locul atrag an de an mii de vizitatori. În trecut, în cadrul mănăstirii trăia o obște de călugări, însă undeva în perioada secolelor XV-XVI aceasta a fost părăsită definitiv. Mănăstirea Aladzha este situată în centrul Parcului Natural „Nisipurile de Aur”, o zonă în care trăiesc numeroase specii de arbori rari, locul fiind vizitat și de cei care pur și simplu vor să se bucure de natură. Vă recomandăm să vizitați și muzeul din cadrul mănăstirii, construit în anii ´70 ai secolului XX, unde veți putea admira o expoziție permanentă în care este prezentat trecutul lăcașului de cult.
De asemenea, pentru a lua parte la slujba de Înviere turiștii se pot îndrepta și către Mănăstirea Sfinții Constantin și Elena din stațiunea omonimă. Pentru a ajunge aici va trebuie să parcurgeți o distanță de circa 8 kilometri. Se crede că mănăstirea a fost construită la începutul secolului al XVIII-lea, deși unele mărturii documentare amintesc de existența unui lăcaș de cult pe aceste meleaguri încă din secolul al XIV-lea. În altarul bisericii, în spatele tronului, ivorăște un izvor, aspect ce oferă unicitate lăcașului de cult. În cadrul mănăstirii sunt păstrate o serie de obiecte de reală valoare, cum ar fi: o icoană a Sfânților Constantin și Elena, segmente din moaștele Sfântului Valentin și o icoană a celor 7 tineri din Efes (Maximilian, Martini, John, Yamvlih, Dionisie, Constantin și Antonius), care au trăit în secolul al III-lea. Aceștia au fost zidiți de vii într-o peșteră în timpul domniei împăratului Decios. În data de 27 iunie 446 d.Hr., aceștia s-au trezit, iar unul dintre ei a mers să cumpere pâine cu o monedă din vremea împăratului Decios, povestea lor devenind apoi cunoscută în întreg orașul. Tinerii au murit din cauze naturale, fiind sanctificați și sărbătoriți pe data de 27 iunie, însă, cu trecerea timpului, legenda a părut prea incredibilă, sărbătoarea fiind scoasă din calendarul creștin. Deși slujbele sunt oficiate în limba bulgară, veți putea totuși intra în atmosfera pascală, putând să îmbinați respectarea tradițiilor cu petrecerea unui sejur relaxant.