Cele mai interesante atracții turistice de care se pot bucura turiștii Stațiunii Nisipurile de Aur

           Începem turul obiectivelor turistice din Stațiunea Nisipurile de Aur cu Mănăstirea Aladzha (Aladja). Mănăstirea este foarte bine pusă în valoare, fiind vizitată anual de sute de turiști. Aladzha este amplasată în interiorul unui perete vertical, din stâncă moale, în care, în secolul al XII-lea, au fost săpate chilii pentru monahii care se refugiau din viața laică. Mănăstirea este amplasată la o distanța de 3 kilometri de Nisipurile de Aur. În imediata apropiere a mănăstirii este situat un muzeul, care prezintă și își familiarizează vizitatorii cu tainele locului, aici aceștia putând admira o machete a mănăstirii. Aladzha a fost declarată monument național și măsoară peste 40 de metri, cuprizând chilii, o sală de mese, bucătărie, o mică capelă, biserică recviem și o criptă. Mănăstirea este închinată Sfintei Treimi, bucurându-se de-a lungul secolelor de o bogată viața isihastră. În trecut localnicii considerau dealurile ce înconjoară mănăstirea, numite sugestiv Muntele Crucii, ca fiind sfinte. De asemenea, există o legendă conform căreia, în această zonă sălășluia un demon ctonic sau un păzitor al comorilor. Cercetătorii bulgari sunt de părere că mănăstirea face parte dintr-un complex monahal de mari dimensiuni, care conține peste 500 astfel de lăcașuri. După ce Bulgaria a intrat sub dominație otomană, spre sfârșitul secolului al XVI-lea, mănăstirea a fost părăsită. Însă, cu toate acestea, locul a fost vizitat în continuare de către localnici. Mănăstirea nu apare menționată în niciun document bulgăresc, existând legenda conform căreia actele mănăstirii au fost ascunse de monahi în niște labirinte subterane. Un alt lăcaș de cult din cadrul stațiunii este Biserica Grecească Sf. Elena, situată la intrarea în stațiune. În prezent, biserica este gazda unor prestigioase concerte de operă. Aceste lăcașuri sunt căutate, în special, de către turiștii care aleg să-și petreacă vacanța de Paște în stațiune.

         În ceea ce privește obiectivele turistice naturale ale stațiunii, cel mai deosebit este Pobiti Kamani, pădurea de piatră, care atrage turiștii din întreaga lume. Pobiti Kamani se află în apropiere de Varna, fiind plasată în singura zonă deșertică a Bulgariei. Coloanele de piatră se întind pe o suprafață de 253 hectare. Acestea sunt dispuse de-a lungul coastei Mării Negre, având înălțimi de la 5 până la 7 metri, ir grosimea medie este de circa 3 metri. Sunt goale, interiorul lor fiind umplut cu nisip. Pădurea de Piatră a fost inclusă în patrimonial UNESCO, aici fiind și unica zonă deșertică în care crește cactusul. Există două teorii în ceea ce privește formarea acestei păduri de piatră. Unii specialiști consideră că pădurea s-a format organic, în urma activității coralilor. Se vehiculează și ideea conform căreia monumental natural are o origine minerală. Cu toate acestea, un lucru este sigur, coloanele de piatră nu sunt opera omului. Cea mai interesantă parte a pădurii, este grupul centru-sud, care este compus din 300 de coloane. În legătură cu această zonă circulă o serie de legende, crezându-se chiar că pilonii de piatră au fost creați de către giganți. Aceștia doreau să pună bazele capitalei Bulgariei și transportau pietrele în acest scop, fiind anunțați că orașul a fost finalizat, uriașii au aruncat pietrele la întâmplare. În sejurul dumneavoastră în Nisipurile de Aur puteți vizita și Parcul Natural din stațiune. Parcul este considerat zonă protejată începând cu anul 1943. Parcul este format dintr-o pădure de stejari ce se întinde pe o suprafață de circa 100 kilometri. În parc există și un arbore uriaș care îi impresionează pe vizitatori. Nisipurile de aur îi întâmpină pe copii cu un aquapark, situat în partea nord-estică a stațiunii. Aquapolis Aqua Park este „raiul” copiilor, cei mici se pot bucura de topoganele și piscine. Un alt loc de distracție pentru prichindeii dumneavoastră este Maimunarnika Rope Park. Locul beneficiază de un sistem bine gândit pentru practicarea sporturilor de aventură. Copiii pot parcurge diferite activități ce au la bază poduri suspendate, tiroliene, trasee cu obstacole și zone în care poți trage cu arcul.

Informații de care să țineți cont pentru a vă bucura din plin de o călătorie cu mașina în stațiunea Nisipurile de Aur

 Dacă va-ți hotărât să petreceți un sejur în una dintre stațiunile de pe litoralul Bulgariei și doriți să vă deplasați până la destinație cu mașina personală, noi vă vom oferi în cele ce urmează câteva sugestii și informații astfel încât drumul până în Bulgaria să fie o experiență cât mai plăcută și să nu vi se pară excesiv de obositor.

Citeste mai mult.

Unități de cazare din Nisipurile de Aur ce pun la dipoziția turiștilor plaje private, șezlonguri și umbrele gratuite

Atunci când ne alegem o destinaţie de vacanță și o unitate de cazare, cu toții ținem cont de anumite considerente. În cazul în care doriți o vacanță în care să vă bucurați de soare pe o plajă privată sau doriți să dispuneți de șezlonguri și umbrele gratuite , în cele ce urmează vă vom prezenta o serie de hoteluri ce îndeplinesc aceste condiții.

Citeste mai mult.

Activităţi sportive şi recreative în staţiunea Nisipurile de Aur

Dacă sunteți o persoană sportivă și vreți să vă bucurați de o vacanță activă pe litoralul bulgăresc vă recomandăm să luați în calcul drept destinație de vacanţă Nisipurile de Aur. Ştim cu toţii cât de important e sportul în menţinerea unui stil de viaţă sănătos, însă dacă nu sunteţi adepții mişcării, poate că o vacanţă este momentul oportun să vă familiarizaţi cu obiceiuri noi, care vor aduce în viaţa dumneavoastră numai beneficii.

Citeste mai mult.

Aquapolis - centrul distracției din Stațiunea Nisipurile de Aur

Aquapolis sau Orașul acvatic este primul parc acvatic de pe teritoriul Bulgariei, în același timp fiind și unul dintre cele mai extinse parcuri de acest gen din țară. Parcul este amplasat în Vestul Stațiunii Nisipurile de Aur.

Citeste mai mult.